Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Professor II i psykologi (20 % stilling), i samarbeid med Sunnaas sykehus HF

Søknadsfrist: 26.06.2019

Universitetet i Oslo, Psykologisk institutt

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Psykologisk institutt er det eldste psykologiske instituttet i Norge. Forskningen ved instituttet er internasjonalt rettet med flere internasjonale samarbeidsprosjekter, og avspeiler psykologiens mangfold og kontaktflate med andre vitenskapelige disipliner, i medisin, humaniora og samfunnsfag. Studietilbudet i psykologi omfatter profesjonsstudiet i psykologi, samt et bachelor- og mastergradsprogram. I tillegg har instituttet en forskerutdanning (Ph.D.-grad) med 140 registrerte kandidater. Instituttet har en stab på 75 faste vitenskapelig ansatte, ca. 70 stipendiater og postdoktorer, og en teknisk/administrativ stab på 22 personer.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Om stillingen

Det er ledig stilling som professor II i psykologi ved Psykologisk institutt. Det er et mål for stillingen å styrke forsknings- og undervisningssamarbeidet mellom Sunnaas og Psykologisk institutt, og søkeren til stillingen må derfor ha sin hovedstilling ved Sunnaas Sykehus HF (https://www.sunnaas.no/).

Stillingen er for en periode på tre år med mulighet for forlengelse med to år.

Arbeidsoppgaver

  • Et overordnet mål med professor II-stillingen er å ivareta PSIs behov for praktikumundervisning i klinisk nevropsykologi samt å bidra til samarbeid mellom forskere, stipendiater og studenter ved de to institusjonene for utvikling, iverksetting og sluttføring av felles forskningsprosjekter. Innenfor disse rammene vil II-stillingen bidra med veiledning på emnet "PSYC6300 - Praktikum", samt tilby undervisning i klinisk nevropsykologi og helsepsykologi etter kapasitet. Innholdet i undervisningen kan endres over tid etter avtale.
  • Utvikling av felles forskningsprosjekter er også et mål med stillingen.

Kvalifikasjonskrav

  • Den som tilsettes må være spesialist i klinisk nevropsykologi eller ha tilsvarende kompetanse
  • Inneha professorkompetanse i psykologi

I rangeringen av de kvalifiserte søkerne vil det i tillegg bli lagt vekt på klinisk erfaring med rehabilitering etter ervervet hjerneskade, samt dokumenterte pedagogiske kvalifikasjoner og erfaring fra undervisning og veiledning.

Personlige egenskaper

  • Personlig egnethet
  • Det vises for øvrig til "Regler for tilsetting i professorater og førsteamanuensisstillinger" http://www.uio.no/admhb/reglhb/personal/tilsettingvitenskapelig/tilsettingprof.xml
  • Vurderingsgrunnlaget er søkernes vitenskapelige, andre faglige, pedagogiske og formidlingsmessige kvalifikasjoner.

Vi tilbyr

  • Lønn etter kompetanse
  • Faglig stimulerende miljø
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Publikasjonsliste
  • Liste over vitenskapelige arbeider med angivelse av hvor de er offentliggjort
  • Redegjørelse over vitenskapelige arbeider som søkeren vil ha tillagt spesiell vekt ved bedømmelsen til denne konkrete stillingen
  • Søkeren må sende inn vitenskapelige arbeider som han/hun ønsker det skal bli tatt hensyn til ved bedømmelsen, maksimalt 10 stk
  • Dokumentasjon av pedagogisk kompetanse, og andre kvalifikasjoner

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Andre opplysninger

Vennligst se Regler for tilsetting i professorater og førsteamanuensisstillinger ved UiO og Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.

Arbeidstakere som ikke har dokumentert pedagogisk basiskompetanse forplikter seg til å delta på et universitetspedagogisk kurs i løpet av en toårsperiode eller skaffe seg denne kompetansen på annen måte.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Tittel: Johan Stanghelle, e-post: Johan.Stanghelle@sunnaas.no
  • Tittel: kontorsjef Birgitte Bøgh-Olsen, tlf: +47-22845104, e-post: birgitte.bogh-olsen@psykologi.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS