Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Postdoktor (Klinikk for kirurgi, inflammasjonsmedisin og transplantasjon)

Søknadsfrist 04.01.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for klinisk medisin har sin primærvirksomhet i krysningspunktet mellom universitets- og sykehussektoren, og samarbeider tett med universitetssykehusene i Oslo (OUS) og Akershus (Ahus).


Instituttet er ledende innen klinisk medisin og medisinsk forskning i Norge, og har høy undervisnings- og forskningsaktivitet. Arbeidsfeltet er bredt, og instituttet preges av solid faglig kompetanse, mangfoldighet og kompleksitet. Institutt for klinisk medisin er UiOs største institutt med i underkant av 800 medarbeidere. Instituttet huser tre Sentre for fremragende forskning (SFF) og seks K. G. Jebsensentre. Instituttet er underlagt Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Det er ledig en stilling som postdoktor (SKO1352) ved Avdeling for gastro- og barnekrirurgi, ved Klinikk for kirurgi, inflammasjonsmedisin og transplantasjon, Institutt for klinisk medisin, Det medisinske fakultet. Arbeidssted er på Radiumhospitalet, Institutt for Kreftforskning, Oslo universitetssykehus. Tilsettingen gjelder for en åremålsperiode på 3 år. Ønsket tiltredelse 01.02.2019.

Mer om stillingen

Stillingen er tilknyttet prosjektet «Peritoneal metastasis – molecular targets and new therapies» som ledes av Professor Kjersti Flatmark. Prosjektet er finansiert av Kreftforeningen. Prosjektet skal kartlegge signalveier spesifikke for svulster som har spredd seg til bukhinnen fra tykktarms- og endetarmskreft og den sjeldne kreftsykdommen pseudomyxoma peritonei. Metoder som skal benyttes er målrettet DNA-sekvensering og RNA-/miRNA-sekvensering med relaterte bioinformatiske analysemetoder.

Den som ansettes skal arbeide med håndtering av vevsprøver og biobanking, gjennomføre molekylærbiologiske analyser ved vår seksjon og i samarbeid med aktuelle kjernefasiliteter. Videre skal postdoktoren utføre bioinformatiske analyser av resultater samt analysere korrelasjoner med kliniske parametre. Postdoktoren skal utøve selvstendig forskning, og i samarbeid med prosjektleder og medforskere planlegge og skrive vitenskapelige publikasjoner.

Ansettelse i stilling som postdoktor har som formål å kvalifisere forskere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker en motivert medarbeider som har relevant kompetanse og erfaring innen molekylærbiologi.

  • Det kreves doktorgrad (PhD) innenfor molekylærbiologisk kreftforskning
  • Det kreves erfaring med håndtering av vevsprøver (biobanking, snitting, prosessering, preparering av vevsekstrakter), og medarbeideren må kjenne de aktuelle molekylærbiologiske analysemetoder
  • Det kreves erfaring med analyse av DNA, RNA og miRNA sekvenseringsdata samt integrasjon av data på tvers av disse nivåene.
  • Det er også nødvendig med bred bakgrunnskunnskap om tykktarms- og endetarmskreft og om pseudomyxoma peritonei.
  • I tillegg er det ønskelig at kandidaten har erfaring med tverrfaglig samarbeid, fortrinnsvis med både bioinformatikere og klinikere.
  • Faglige og personlige forutsetninger og motivasjoner for å gjennomføre prosjektet vil bli vektlagt.

Den som ansettes må beherske et skandinavisk språk og engelsk skriftlig og muntlig. Av hensyn til prosjektets progresjon vil mulighet for å tiltre stillingen 01.02.19 kunne tillegges vekt.

For søkere som ikke har disputert er det en forutsetning at doktorgradsarbeidet er levert til vurdering før søknadsfristens utløp. Det er en forutsetning for tiltredelse i postdoktorstillingen at disputasen er godkjent.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 515.200 til kr 576.100 avhengig av kompetanse i stilling som postdoktor (stillingskode 1352)
  • Pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • Stilling i en IA-virksomhet
  • Mulighet for deltagelse i Postdoktorprogrammet ved Det medisinske fakultet
  • Tilgang til moderne fasiliteter og ressurser for forskning
  • Gode velferdsordninger og mulighet for trening i arbeidstiden

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev. Søkere må redegjøre for sin motivasjon, samt erfaring og kompetanse i relasjon de aktuelle kvalifikasjonskravene
  • CV
  • Vitnemål og attester
  • Publikasjonsliste
  • Referanseliste (minimum 2 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem Jobbnorge, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i postdoktorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For mer informasjon om stillingen og prosjektet, kontakt professor Kjersti Flatmark. Kjersti.flatmark@medisin.uio.no / 22934000.

For informasjon om elektronisk søknad, kontakt seniorrådgiver Heidi Falch Ecklund, h.f.ecklund@medisin.uio.no/22 85 92 27

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS