Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Postdoktor innen klinisk farmasi

Søknadsfrist 02.01.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Farmasøytisk institutt har 130 ansatte. Vi har et aktivt forsknings- og innovasjonsmiljø basert på fri forskning om legemidler. Instituttet har ansvaret for det populære masterstudiet i farmasi og har til enhver tid 350 dyktige og engasjerte studenter.Legemiddelrelatert forskning og undervisning er grunnlaget for all aktivitet ved instituttet. Virksomheten bygger på en naturvitenskapelig plattform hvor samspillet mellom naturvitenskapelige basalfag, legemiddelteknologi og helse- og samfunnsfaglige elementer gir grunnlaget for teknologisk basert verdiskaping og for farmasøyters rolle som helsepersonell.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Stilling som postdoktor innen klinisk farmasi ledig ved Farmasøytisk institutt.

Tilsettingen gjelder for en periode på inntil 3 år med 10 % pliktarbeid. Pliktarbeidet vil bestå i å bidra til oppbygging og gjennomføring av undervisning i klinisk farmasi, og i veiledning av masterstudenter. Stillingen kan vurderes å etableres som en deltidsstilling i kombinasjon med en relevant deltidsstilling i klinikk med ekstern arbeidsgiver.

Ingen kan tilsettes i mer enn én åremålsperiode ved Universitetet i Oslo.

Mer om stillingen

Legemidler er blant de viktigste og vanligste medisinske intervensjoner for mange akutte og kroniske tilstander. Nesten tre fjerdedeler av den norske befolkningen får legemidler på resept i løpet av et år. Men det er ikke alltid slik at «one size fits all» - alder, genetikk, sykdom og personlige verdisyn kan påvirke legemiddelbruken.

Klinisk farmasi innebærer optimalisering av farmakoterapi og riktig legemiddelbehandling for den enkelte pasient, i samhandling med annet helsepersonell og pasienten selv.

Den som ansettes i stillingen vil arbeide i forskningsgruppen for persontilpasset medisin og klinisk farmasi. Forskningsgruppens overordnete målsetning er å studere helsegevinsten av skreddersydd farmakoterapi for den enkelte legemiddelbruker. Vi har fokus på persontilpasset medisin, og persontilpasset legemiddelbehandling, legemiddelbrukeres erfaringer og holdninger til bruk av legemidler og intervensjoner som optimaliserer legemiddelbruk.

Det vil være mest aktuelt at den som ansettes blir involvert i prosjekt med fokus på multisyke pasienter og komplekse legemiddelregimer. I dette helseforskningsprosjektet studerer vi:

  • Helsegevinster av tverrfaglig samarbeid for multisyke pasienter med komplekse legemiddelregimer
  • Legemiddelrelaterte innleggelser
  • Trygg legemiddelbehandling i hele pasientforløpet, inkludert ved bytte av omsorgsnivå

Andre aktuelle prosjekter kan være optimalisering av bruken av antibiotika på utvalgte sykehusavdelinger, inkludert farmakokinetiske og farmakodynamiske analyser for å finne fram til optimal behandling til pasienter med gitte risikofaktorer.

Ansettelse i stilling som postdoktor har som formål å kvalifisere forskere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger.

Kvalifikasjonskrav

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet har en strategisk ambisjon om å være et internasjonalt ledende forskningsfakultet. Kandidater vil bli valgt ut i tråd med denne ambisjonen, og er forventet å ligge i det øvre sjikt med hensyn på akademiske kvalifikasjoner.

Absolutte krav:

  • Det kreves doktorgrad eller grad tilsvarende en norsk doktorgrad (PhD) innenfor områder som er relevant for prosjektet, fortrinnsvis klinisk farmasi. For søkere som ikke har disputert er det en forutsetning at doktorgradsarbeidet er levert til vurdering før søknadsfristens utløp. Det er en forutsetning for tiltredelse i postdoktorstillingen at disputasen er godkjent
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk) er et krav
  • Søkere med erfaring fra sykehusfarmasi, tverrfaglig samarbeid i helsevesenet, eller kjennskap til norsk helsevesen vil bli prioritert
  • Erfaring med veiledning eller undervisning i klinisk farmasøytisk arbeid er en fordel
  • Erfaring med kliniske studier er en fordel

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søknadene vil det bli lagt vekt på kandidatens faglige og personlige forutsetninger og motivasjon for stillingen og forskningsområdet. Personlig egnethet vil bli vektlagt samt evne til å arbeide selvstendig, strukturert og effektivt. Nysgjerrighet, kreativitet og entusiasme er egenskaper som vil bli satt pris på. Samtidig er interesse for og evne til samarbeid med kollegaer og samarbeidspartnere en forutsetning.

Vi tilbyr

  • Lønn NOK 515 200– 597 400 pr. år avhengig av kompetanse, i stilling som postdoktor (stillingskode 1352)
  • Gode velferdsordninger i tillegg til et familie vennlig Oslo med mange muligheter for kultur og utendørs aktiviteter

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål, karakterutskrifter og attester
  • Fullstendig publikasjonsliste og faglige/vitenskapelige arbeider som det skal tas hensyn til ved bedømmelsen
  • Navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem Jobbnorge.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i postdoktorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger vennligst ta kontakt med:

  • Førsteamanuensis Liv Mathiesen, telefon: +47 22856571, e-post: livmathi@farmasi.uio.no eller
  • Seksjonsleder Hanne C. Winther-Larsen, telefon: +47 22 85 70 11, e-post: hannewi@farmasi.uio.no

For tekniske spørsmål vedrørende rekrutteringssystemet, kontakt personalkonsulent Therese Ringvold, e-post: therese.ringvold@mn.uio.no, telefon 22 85 16 06.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS