Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Postdoktor i kriminologi

Søknadsfrist 15.01.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for kriminologi og rettssosiologi er en av fem grunnenheter ved Det juridiske fakultet. Instituttet er Norges eneste fagmiljø for forskning og utdanning i kriminologi og rettssosiologi og er et nytenkende, forskningssterkt og kreativt miljø som består av en ny generasjon kriminologer og rettssosiologer som sammen med en liten, men stabil administrasjon administrerer tre studieprogrammer i tillegg til en økende mengde eksternfinansierte forskningsprosjekter. Instituttet har ca. 35 ansatte og 500 studenter.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Ved Det juridiske fakultet er det ledig en stilling som postdoktor SKO 1352 innen kriminologi.

Det er ønskelig at den som tilsettes kan begynne våren 2019.

Stillingen vil være tilknyttet prosjektet Radikalisering og motstand. Dette er et fireårig prosjekt finansiert av Forskningsrådet og ledet av professor Sveinung Sandberg. Prosjektet er kommet ca. halvveis i prosjektperioden. For mer informasjon se prosjektets nettsider.

Postdoktoren vil få tilgang til foreliggende data og mulighet til å samle lett tilgjengelig data selv. Det forventes publisering i anerkjente internasjonale tidsskrifter og forskningsformidling til brukergrupper og offentligheten. Det er viktig at søkere forholder seg tett til prosjektet og tematikken der.

Tilsettingen skjer for en åremålsperiode på 2 år. Forutsatt at kandidaten kan undervise i kriminologi eller rettssosiologi på instituttets studieprogram kan det avtales 10% undervisningsplikt med en tilsvarende forlengelse av tilsettingen.

Kvalifikasjonskrav

Det kreves utdanning tilsvarende master i kriminologi, rettssosiologi, sosiologi, antropologi eller statsvitenskap og doktorgrad i et av disse eller tilsvarende fag. Kandidatene må skrive godt engelsk og ha disputert før søknadsfristen. Vi søker en erfaren, motivert og høyt kvalifisert søker med en bakgrunn som gjør at han/hun kan gjøre analytiske studier av radikalisering, diskriminering, gatekultur eller den motstanden unge muslimer gjør mot radikalisering. Kandidaten må ha erfaring med kvalitativ metode og beherske norsk (skandinavisk) siden prosjektet involverer data på norsk. Tidligere erfaring med publikasjoner i internasjonalt anerkjente tidsskrifter er en stor fordel. Ved vurdering av søknadene blir det lagt vekt på prosjektbeskrivelsen og søkerens faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet. De mest aktuelle søkerne vil bli innkalt til intervju.

Informasjon

Postdoktorstillinger har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger. Søkeren må legge fram en faglig prosjektbeskrivelse (3 sider) som skal inneholde beskrivelsen av mål, teoretiske ambisjoner samt planlagte publikasjoner.

Prosjektbeskrivelsen må vise hvordan den planlagte forskningen vil bidra til det overordnende prosjektet (kontakt prosjektleder for informasjon om prosjektet). Det forutsettes at søkeren vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av tilsettingsperioden. Vi gjør oppmerksom på at ingen kan tilsettes som postdoktor i mer enn én åremålsperiode ved samme institusjon.

Søknaden skal inneholde

Følgende bes lastet opp som vedlegg til den elektroniske søknaden:

• Søknadsbrev

• 3 siders prosjektbeskrivelse

• CV

• Publikasjonsliste

• Vitnemål. Dersom vitnemålet er utstedt ved et utenlandsk universitet, må det sendes

både på originalspråket og oversatt til engelsk. Det skal også vedlegges en beskrivelse

av universitetets karaktersystem på engelsk.

• Inntil fem vitenskapelige arbeider. Dersom arbeidene er skrevet av flere forfattere, må arbeidsfordelingen mellom disse dokumenteres gjennom medforfattererklæring.

Arbeidene må være på engelsk eller skandinaviske språk dersom annet ikke er avtalt.

Vi tilbyr

  • lønn fra 524 200 til 586 500 kr. per år

• et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø

• god pensjonsordning i Statens Pensjonskasse

• stilling i en IA-virksomhet

• gode velferdsordninger

Andre opplysninger

Det vises til forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i postdoktorstillinger ved Universitetet i Oslo. UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

I tråd med Universitetet i Oslos likestillingspolitikk oppfordrer vi alle interesserte til å søke, uavhengige av kjønn og etnisitet.

Hjemmeside:

http://www.jus.uio.no/ikrs/

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS