Stilling:

Post Doc | EE Settlement - Embodied Energy, Costs and Traffic in Different Settlement Patterns

Søknadsfrist: 15.08.2018

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling.

Forskningsprosjektet EE Settlement skal gi svar på hvordan man kan beregne og ta hensyn til energiforbruk i et livsløpsperspektiv i bygg og omkringliggende infrastruktur, og hvordan energibruken og klimagassutslipp endrer seg med ulikt bosettingsmønster i norske kommuner. Prosjektet skal utvikle et nettbasert verktøy som viser beregnet energibehov, klimagassutslipp, kostnader og trafikk for typiske bygninger og bosettingsstrukturer. I tillegg vil prosjektet analysere rammebetingelsene som påvirker folks boligpreferanser og kommunale beslutninger om boligutvikling. Verktøyet og anbefalinger skal hjelpe myndigheter og fagfolk i arbeidet for mer bærekraftig by- og regionutvikling. Les mer om prosjektet i Forskningsrådets prosjektbank:

https://www.forskningsradet.no/prosjektbanken/#/project/NFR/270842

Postdoktorstillingen er først og fremst rettet mot analyse av bundet energi og klimagassutslipp, men også driftsenergi, drifts- og investeringskostnader samt konsekvenser for kommunale tjenester er relevant. Arbeidet skal bidra til å legge grunnlag for veiledning og verktøy som skal utvikles i prosjektet, i samarbeid med partnere i Norge og Østerrike.

Stillingen er en åremålsstilling på full tid over to år med OsloMet som arbeidsgiver, men kontorsted hos SINTEF Byggforsk i Oslo.

Dine arbeidsoppgaver vil i hovedsak være:

  • Miljømessige og økonomiske analyser og beregninger relatert til ulike bygningstyper og bosettingsstrukturer i et livsløpsperspektiv, inkludert tilhørende infrastruktur.
  • Bidrag til tilknyttede case-studier i noen norske byer og formidling av prosjektets resultater.
  • Skrive og publisere artikler i internasjonale tidsskrifter samt aktiv formidle resultater av prosjektet.

Vi søker deg som har følgende kvalifikasjoner:

  • Godkjent PhD innenfor relevant fag, helst innen ingeniørfag, samferdsel, byutvikling
  • Erfaring med dataanalyser og tolkning av resultater
  • God erfaring med livsløpsanalyser og energiberegninger relatert til bygninger og/eller andre byggverk, infrastruktur
  • Erfaring med vitenskapelige publikasjoner (konferanser, internasjonale tidsskrifter)
  • Gode norskkunnskaper er en forutsetning for ansettelse
  • Gode engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig
  • Grunnleggende tyskkunnskap er en fordel

Ønskede egenskaper

  • Interesse i og evne til bredt tverrfaglig samarbeid, spesielt med hensyn til bærekraftig by- og regionutvikling i et helhetlig perspektiv, der boligutvikling, transport, drifts- og investeringskostnader for infrastruktur og kommunale tjenester samt klimagassutslipp inngår
  • Evne til formidling på workshops, konferanser og i tidsskrifter på norsk og engelsk

I denne jobben skal du samarbeide med andre, og det er viktig at du har evne til å lytte og søke gode løsninger. Du må også kunne kommunisere godt skriftlig og muntlig.

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det.

Sakkyndig vurdering Som søker vil du bli vurdert av et sakkyndig utvalg. Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter:

  • CV, attester og alle sider av vitnemål
  • liste over vitenskapelig arbeider
  • inntil 10 vitenskapelige arbeider, inklusive ph.d.-avhandlingen din

Du må laste opp alle disse dokumentene. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Andre opplysninger

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1352 post doktor. Lønn kroner 524.200 - 555.100 pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Søknadsfrist er 15 august 2018, og du søker via OsloMets jobbportal.

Web: www.sintef.no

Powered by Labrador CMS