Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Postdoktor innen legemiddelkjemi

Søknadsfrist: 01.07.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør. Farmasøytisk institutt har 130 ansatte. Vi har et aktivt forsknings- og innovasjonsmiljø basert på fri forskning om legemidler. Instituttet har ansvaret for det populære masterstudiet

i farmasi og har til enhver tid 350 dyktige og engasjerte studenter.

Legemiddelrelatert forskning og undervisning er grunnlaget for all aktivitet ved instituttet. Virksomheten bygger på en naturvitenskapelig plattform hvor samspillet mellom naturvitenskapelige basalfag, legemiddelteknologi og helse- og samfunnsfaglige elementer gir grunnlaget for teknologisk basert verdiskaping og for farmasøyters rolle som helsepersonell.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Stilling som postdoktor for 4 år med 25 % pliktarbeid er ledig ved Farmasøytisk Institutt, Universitetet i Oslo, i forskningsgruppen SYNFAS:

https://www.mn.uio.no/farmasi/forskning/grupper/synfas/

Pliktarbeidet vil bestå av hovedsakelig undervisning. Det forutsettes at kandidater som tilsettes for en fireårsperiode skaffer seg pedagogisk basiskompetanse i løpet av tilsettingsperioden innenfor pliktdelen på 25 %.

Ingen kan tilsettes i mer enn én åremålsperiode ved Universitetet i Oslo. Tiltredelse etter avtale.

Om stillingen/ prosjektbeskrivelse/ utviklingsplan

Prosjektområdet er AMR (Antimicrobial Resistance). AMR utgjør en kritisk trussel mot moderne helsevesen, inkludert kreftbehandling, organtransplantasjoner og andre kirurgiske prosedyrer. Verdens helseorganisasjon (WHO) rapporterte nylig at en apokalyptisk post-antibiotisk epoke er en reell utfordring som allerede nå påvirker samfunnet. En konsekvens av dette er at kreftpasienter, ofte (> 20%) som dør av infeksjoner, kan få overlevelsesraten ytterligere redusert i en post-antibiotisk epoke AMR er et globalt og multifaktorielt problem som krever en konvergent tverrfaglig tilnærming og strategi.

I samarbeid med Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) og Universitetet i Tromsø (UiT) i Tromsø, har SYNFAS-gruppen identifisert en ny klasse av lite toksiske og ikke-antibiotiske adjuvanter (ZinChel) som i kombinasjon med karbapenemer, som er «last resort» antibiotika på markedet, praktisk talt eliminerer resistens i kliniske isolater av karbapenem-resistente gramnegative bakterier som er inkludert i WHOs liste https://www.theguardian.com/society/2017/feb/27/world-health-organisation-12-antibiotic-resistant-bacteria-threat-human-health over de 12 mest truende bakteriene i dag.

Personen i stillingen vil hovedsakelig arbeide med organisk kjemi relatert til utviklingskandidaten ZN148 i ZinChel-prosjektet samt en analog (ZN249) som utvider spekteret av bakterier ZN148 virker på. Konkrete arbeidsoppgaver er organisk syntese, prosessutvikling, merkingsstudier av metabolitter av ZN148, stabilitetsstudier og syntese i forbindelse med resistensmekanismer og modellering/in silico-studier. Stillingen har et innslag av tverrfaglige og innovasjonsrelaterte oppgaver i nettverket rundt ZinChel-prosjektmiljøet. Prosjektet samarbeider nært med mikrobiologer på Farmasøytisk Institutt (O.A.L. Økstad, H. Winther-Larsen T. Gjøen). Relevante samarbeidspartnere er UiOs TTO, Inven2 AS, OUS-nettverket TTA (https://www.ous-research.no/amr/) og Sykehuset i Vestfold. Et oppstartsselskap fra ZinChel-prosjektet er planlagt, avhengig av videreutvikling av resultatene i prosjektet.

Ansettelse i stilling som postdoktor har som formål å kvalifisere forskere for arbeid i vitenskapelige toppstillinger. Alle postdoktorer må levere inn en utviklingsplan innen en måned etter oppstart.

Kvalifikasjonskrav

  • Det kreves doktorgrad eller grad tilsvarende en norsk doktorgrad (PhD) innenfor områder i organisk kjemi eller medisinsk kjemi. For søkere som ikke har disputert er det en forutsetning at doktorgradsarbeidet er levert til vurdering før søknadsfristens utløp. Det er en forutsetning for tiltredelse i postdoktorstillingen at disputasen er godkjent.
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk)

Følgende kvalifikasjoner vil telle i vurderingen av søkerne:

  • Kompetanse/erfaring innen mikrobiologi, antibiotika/ AMR-forskning
  • Kompetanse innen/interesse for molekylær modellering/ proteinkrystallografi/ maskinlæring.
  • Evne og ønske om å jobbe i tverrfaglige grupper.
  • Evne og ønske om å veilede andre personer i gruppen.
  • Interesse for anvendt forskning/innovasjon.
  • Personlige egenskaper og egnethet for stillingen

Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet har en strategisk ambisjon om å være et internasjonalt ledende forskningsfakultet. Kandidater vil bli valgt ut i tråd med denne ambisjonen, og er forventet å ligge i det øvre sjikt med hensyn på akademiske kvalifikasjoner.

Vi tilbyr

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål, karakterutskrifter og attester
  • Fullstendig publikasjonsliste og faglige/vitenskapelige arbeider som det skal tas hensyn til ved bedømmelsen
  • Navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytting til søker, e-postadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem Jobbnorge.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i postdoktorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Professor Pål Rongved telefon: +47 22855024, mobil: 47 95700897, e-post: pal.rongved@farmasi.uio.no eller
  • Professor Ole Andreas Økstad, telefon +47 22854789, e-post: aloechen@farmasi.uio.no

For tekniske spørsmål vedrørende rekrutteringssystemet, kontakt personalkonsulent Therese Ringvold, e-post: therese.ringvold@mn.uio.no, telefon 22 85 16 06.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS