Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Postdoktor - 50 % stilling (Postdoktor - stipend om håndtering av akutt sinusitt i allmennpraksis)

Søknadsfrist: 23.06.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.


Avdeling for allmennmedisin (etablert i 1968) kan kort beskrives som et akademisk brohode for allmennmedisinsk arbeid i kommunehelsetjenesten. Vitenskapelig tilsatte ved avdelingen er leger med bakgrunn/forankring i klinisk allmennmedisinsk arbeid. En stor del av aktivitetene ved Avdelingen er eksternt finansiert.


Forskningsområdene ved Avdeling for allmennmedisin speiler allmennmedisinsk virkelighet: utforskning av møtet mellom lege og pasient, diagnostikk, behandling, individrettet forebygging, oppfølging, samhandling, kvalitetsforbedring mv.


Avdelingen har flere tematisk orienterte forskningsklynger med 3-6 deltagere, blant annet for infeksjoner/antibiotikabruk, diabetes/etnisitet/migrasjonshelse, legemiddelbruk/forskrivningspraksis, muskel- skjelettlidelser/symptomforskning, legevaktsmedisin og rus/psykiatri.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Ved Avdeling for allmennmedisin, Institutt for helse og samfunn (HELSAM) er det ledig stilling som postdoktor (50 %) i fire år i prosjektet Better treatmentfor Acute Sinusitis In primary health Care (BASIC). Til prosjektet søker vi to PhD-stipendiater med relevant medisinsk eller annen helsefaglig bakgrunn.

Bakgrunn

Antibiotikaresistens er et stort og økende problem. Bruk av antibiotika øker faren for at resistens skal oppstå og opprettholdes. Det er derfor viktig å holde antibiotikabruken lav, og å ikke bruke antibiotika unødvendig.

Akutt sinusitt er den luftveisinfeksjonen som medfører mest bruk av antibiotika i allmennpraksis. Tilstanden står alene for rundt 10 % av antibiotikabruken, selv om antibiotika har helt minimal effekt ved sinusitt. Det mangler kunnskap om hvorfor antibiotikabruken er så høy ved denne tilstanden. En norsk pilotstudie har funnet at antibiotiske øyedråper virker bedre enn peroral antibiotika mot sinusittsymptomer, og det er grunn til å tro at øyedråper er mindre resistensdrivende enn peroral behandling. For å gi sikre svar på om øyedråper er en trygg og effektiv behandling, må det gjennomføres et randomisert kontrollert forsøk i allmennpraksis. Den totale antibiotikabruken er redusert i Norge de siste seks årene. Det mangler kunnskap om hvilke diagnoser denne reduksjonen gjelder, og eventuelle negative effekter av reduksjonen.

Om prosjektet

BASIC-prosjektet består av tre arbeidspakker:

En intervjuundersøkelse av pasienter og leger og en nasjonal spørreundersøkelse blant et representativt utvalg av befolkningen om forståelse, håndtering og legesøkning ved bihulebetennelse.

Et randomisert kontrollert forsøk i allmennpraksis for å avgjøre effekt av kloramfenikol øyedråper ved sinusittsymptomer.

En registerstudie for å undersøke bruk av antibiotika ved sinusitt i Norge, komplikasjoner etter sinusitt håndtert i allmennpraksis, og effekt av mulig redusert antibiotikabruk ved sinusitt.

Protokollen er tilgjengelig på www.med.uio.no/helsam/forskning/prosjekter/bedre-behandling-bihulebetennelse/index.html (Dokument: «Prosjektbeskrivelse BASIC»)

Prosjektet har mottatt finansiering fra Norges Forskningsråd. Det skal ansettes to PhD-stipendiater (se annen utlysning) og denne postdoktor-stipendiat stilligen.

Mer om stillingen

Postdoktor-stipendiaten vil hovedsakelig være tilknyttet arbeidspakke 2, og i noen grad arbeidspakke 3. Stipendiatene vil inngå i en godt etablert forskergruppe (Antibiotikasenteret for primærmedisin) der veiledere også deltar.

Antibiotikasenteret for primærmedisin (ASP) er et nasjonalt kompetansesenter finansiert av Helsedirektoratet. Senteret driver utstrakt kurs- og informasjonsvirksomhet både overfor helsepersonell og befolkningen generelt. Senteret er også organsiert som en forskergruppe under Avdeling for allmennmedisin, Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo. Forskergruppen har flere andre forskningsprosjekt med nærliggende tematikk, og den har lang erfaring i å gjennomføre tilsvarende prosjekter.

Stillingen er i utgangspunktet en 50 % stilling med varighet 1. oktober 2019 – 30. september 2023.

Ansettelse i stilling som postdoktor har som formål å kvalifisere forskere for arbeid i fast vitenskapelig stilling.

Kvalifikasjonskrav

  • Medisinsk doktorgrad eller tilsvarende kvalifikasjoner. Doktorgrad innen allmennmedisin er et fortrinn.
  • Faglig forankring i, eller erfaring fra, primærhelsetjenesten
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk eller annet skandinavisk språk
  • Erfaring med kliniske studier og/eller registerstudier

Personlige egenskaper

  • Evne til å arbeide selvstendig og sette seg inn i ny kunnskap
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • Kreativitet og fleksibilitet
  • Samarbeids- og miljøskapende evner
  • Interesse for antibiotikabruk, antibiotikaresistens og infeksjoner
  • Ønske om å lære/tilegne seg nye forskningsmetoder

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 515.200 til kr 576.100 avhengig av kompetanse, i stilling som postdok stillingskode 1352
  • Et engasjerende, kreativt, tverrfaglig og inkluderende forskningsmiljø
  • Vitenskapelig skolering og veiledning
  • Gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuell publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning fra utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i postdoktorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Hjemmesider:

https://www.med.uio.no/helsam/forskning/grupper/asp/index.html

http://www.antibiotika.no

https://www.med.uio.no/helsam/om/organisasjon/avdelinger/allmed/index.html

Kontaktinformasjon

Utfyllende opplysninger om prosjektet og stillingen kan fås ved henvendelse til:

For spørsmål om søknadsprosessen kontakt personalrådgiver Åse R. Halfstad, Tlf +47 22 85 05 08

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS