Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

PhD Stipend: Angst og depresjon hos pasienter med koronar hjertesykdom

Søknadsfrist 07.02.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for medisinske basalfag arbeider for å øke basalmedisinsk kunnskap slik at vi kan forstå normale prosesser, gi innsikt i mekanismer som forårsaker sykdom, og fremme god helse. Instituttet er ansvarlig for basalfagene i profesjonsutdanningen i medisin og for masterutdanningen i klinisk ernæring, og har i overkant av 300 ansatte i vitenskapelige, tekniske og administrative stillinger.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Stillingen dreier seg om en 3- årig PhD stipendiatstilling knyttet til avdeling for medisinsk atferdsvitenskap ved Institutt for medisinske basalfag, Universitetet I Oslo.

Stipendiaten vil arbeide med prosjektet Angst og Depresjon hos pasienter med koronarsykdom – en randomisert kontrollert psykologisk behandlingsstudie som ledes av Professor Toril Dammen.

Prosjektet er knyttet til et stort tverrfaglig forskningsprosjekt; Norwegian Coronary Prevention Study (NOR-COR) som ledes av dr. med. John Munkhaugen, MD, PhD. Forskningsprosjektet har knyttet til seg flere PhD stipendfiater og post-doc stipendiater såvel internasjonale og nasjonale samarbeidspartnere inkludert professor i klinisk psykologi Inger Hilde Nordhus.

Prosjektet er videre knyttet til den tverrfaglige forskningsgruppen Psykososiale aspekter ved somatisk sykdom. Forskningsgruppen og avdelingen har regelmessige forskningsmøter for PhD stipendiater og har et aktivt forskningsmiljø.

Mer om stillingen

Tilsettingen gjelder for en periode på 3 år.

Opptak til Det Medisinske Fakultet sitt doktorgradsprogram er et vilkår for tiltredelse som stipendiat. Det er en forutsetning at kandidaten kan gjennomføre prosjektet i løpet av stipendiatperioden. Formålet for utdanningsstillingen er at kandidaten skal oppnå en doktorgrad/PhD i løpet av stipendiatperioden.

For mer informasjon, se fakultetets nettside om PhD programmet.

Kvalifikasjonskrav

Vi ser etter motiverte søkere med faglige og personlige egenskaper til å kunne gjennomføre prosjektet, inkludert evnen til å arbeide selvstendig. Søkere må ha:

  • Master i medisin (MD eller tilsvarende cand. med.) eller master i psykologi
  • Gode evner til å beherske norsk og engelsk språk

Søkere som har erfaring med eller interesse for psykiatri, psykologi, psykosomatikk eller kardiologi oppfordres spesielt til å søke. Relevant klinisk spesialitet vil bli verdsatt, men er ikke nødvendig.

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på personlige forutsetninger for å gjennomføre både forskerutdanningen og forskningsprosjektet. Vi ønsker en søker som har:

  • Stor arbeidskapasitet
  • Sterk dedikasjon og motivasjon
  • Evne til å arbeide selvstendig
  • Gode samarbeidsevner

Vi tilbyr

  • lønn fra kr 449 400 til kr 505 800 avhengig av kompetanse, i stilling som stipendiat (stillingskode 1017)
  • gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger om stillingen, vennligst kontakt:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS