Ledig stilling ved Veterinærinstituttet

Overingeniør / senioringeniør - Seksjon for molekylærbiologi

Søknadsfrist: 27.09.2019

Ved Veterinærinstituttet Oslo, seksjon for molekylærbiologi, er det ledig en fast stilling som overingeniør / senioringeniør. Seksjon for molekylærbiologi har ansvar for diagnostikk og beredskap, metodeutvikling og kunnskapsutvikling innen molekylærbiologi for å påvise og identifisere sykdomsfremkallende mikrobielle smittestoffer fra akvatiske og terrestriske arter. Seksjonen drifter Veterinærinstituttets laboratorier for molekylær diagnostikk og forskning og har ansvar for harmonisering av molekylær diagnostikk i hele Veterinærinstituttet. Seksjonen har for tiden over 80 molekylære metoder for diagnostisk påvisning av aktuelle agens. Flere av disse metodene er akkrediterte etter NS-EN ISO 17025. Seksjonen har for tiden 15 ansatte.

Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet søker gode hoder med engasjement, vilje og godt humør som vil finne løsninger på store samfunnsutfordringer i Norge og i verden. Som nasjonalt beredskaps- og forskningsinstitutt avdekker og avverger Veterinærinstituttet smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsa til dyr, fisk, mennesker og miljø. Videre jobber instituttet på lag med myndigheter og næringsliv for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer.

Veterinærinstituttet har rundt 330 ansatte på seks steder i landet. Hele instituttet er nå i en endringsfase der konseptet én helse gjennomsyrer arbeidet for å styrke beredskap og kunnskapsutvikling. I 2020 flytter hovedkontoret til moderne forsknings- og laboratoriefasiliteter nå under bygging på Ås. Se www.vetinst.no.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene vil i første rekke være knyttet til en instituttsatsning med fokus på etablering og bruk av sekvenseringsteknologi i overvåkning, diagnostikk, beredskap og forskning ved Veterinærinstituttet. Det vil være behov for å etablere nødvendig infrastruktur innen avanserte sekvenseringsteknologier, samt bygge opp og standardisere laboratorieprosedyrer fra prøvemottak til ferdige, kvalitetskontrollerte sekvensdata. Oppgavene vil omfatte nukleinsyreekstraksjon, tillaging av sekvenseringsbibliotek og sekvensering. Den som ansettes vil også ha ansvar for drift og vedlikehold av instrumenter knyttet til kjernefasiliteten, utarbeidelse av SOPer (Standard Operating Procedures) og opplæring av annet personale på laboratoriet.

Ansvar for utvikling, etablering og bruk av andre molekylærbiologiske metoder til diagnostikk og forskning må påregnes, og andre arbeidsoppgaver ved Veterinærinstituttet kan også være aktuelle.

I 2020 skal Veterinærinstituttet flytte til nye lokaler på Ås, og den som ansettes må være positivt innstilt til flyttingen og skal være med på å forberede laboratoriet for denne flyttingen.

Kvalifikasjoner og ønsket bakgrunn

  • Dokumentert høy kompetanse innen molekylærbiologi er et krav.
  • Erfaring med DNA/RNA ekstraksjon, tillaging av sekvenseringsbibliotek og moderne sekvenseringsteknologi er nødvendig.
  • Kjennskap til akkrediteringskrav og erfaring fra laboratoriedrift vil bli tillagt stor vekt.
  • Erfaring med digitalisering og robotisering av arbeidsprosesser er ønskelig.
  • Gode kommunikasjonsevner og samarbeidsevner er en forutsetning, da den som ansettes vil fungere som ressursperson ved opplæringer og vil måtte jobbe tverrfaglig.
  • Initiativtaker som jobber selvstendig og samtidig også jobber godt i team.
  • Motivert for laboratoriearbeid og utforming av nødvendig dokumentasjon.
  • Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på et skandinavisk språk og engelsk er et krav for stillingen.

Vi søker etter en framtidsrettet og samspillende person, med yrkesstolthet, høy leveringsevne og fokus på kvalitetsresultater.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ som overingeniør i stillingskode 1087 eller senioringeniør i stillingskode 1181, avhengig av ansiennitet og kvalifikasjoner. Fra lønnen trekkes 2 % til Statens Pensjonskasse.

Veterinærinstituttet kan tilby et godt og spennende arbeidsmiljø, faglige utfordringer og høyt kompetansenivå. Vi tilbyr fleksibel arbeidstid og sommertid, medlemskap i Statens pensjonskasse med forsikringsordninger og lånetilbud, samt mulighet for leie av bedriftshytte.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke stillingen.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Prosjektleder Camilla Sekse tel + 47 92456888 eller
  • Seksjonsleder Mette Boye tel + 47 94175419

Søknad med CV sammen med kopier av vitnemål og attester sendes elektronisk på eget søknadsskjema som du finner under ledige stillinger på www.vetinst.no.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli gjort offentlige, jfr. Lov om rett til innsyn i dokumenter i offentlig virksomhet (offentleglova § 25). Reservasjon mot oppføring på offentlig søkerliste må begrunnes skriftlig. Søkeren vil bli varslet dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Referansenr: 17/19

Send søknad

Kontaktpersoner:

  • Camilla Sekse, mob: 92456888
  • Mette Boye, mob: 94175419
Powered by Labrador CMS