Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Overingeniør tilknyttet GEco - gruppa (Naturhistorisk museum)

Søknadsfrist: 30.06.2019

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Naturhistorisk museum (NHM) består av Botanisk hage og museumsbygningenepå Tøyen og samlingsmagasinet på Økern. Forskning, vitenskapelige samlinger og formidling av naturvitenskap er våre hovedoppgaver. Vi er Norges største naturhistoriske museum og har 6,2 millioner naturvitenskapelige objekter. NHM er en del av Universitet i Oslo. Museet har ca. 150 ansatte, hvorav ca. 60 er ansatt i vitenskapelige stillinger.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Ved Naturhistorisk museum (NHM), Universitetet i Oslo, er det ledig en fast, 50 % stilling som overingeniør. Stillingen er knyttet til museets forskningsgruppe for Geo-økologi (GEco). GEco er en av sju forskningsgrupper ved museets forskningsseksjon. Seksjonen har ansvar for museets naturvitenskapelige samlinger, for undervisning, veiledning, formidlingsvirksomhet, grunnforskning og anvendt forskning innenfor de fagområdene museet dekker. Kjerneelementet i gruppas forskning er modellering av naturmangfoldmønstre (i videste forstand), på ulike skalaer i rom og tid. Virksomheten i gruppa spenner fra beskrivelse og kartlegging av naturtyper til analyse av sammenhenger mellom arters utbredelse og miljøfaktorer, populasjonsbiologisk modellering og utvikling av biostatistiske modeller.

Gruppa har ansvar for utvikling av «Natur i Norge» (NiN), Artsdatabankens system for typeinndeling og beskrivelse av natur. Natur i Norge (NiN) er et bidragsprosjekt, finansiert over Klima- og miljødepartementets (KLDs) budsjett. Prosjektet fullfinansier tre vitenskapelige årsverk ved NHM, samt kursvirksomhet (inkludert et ordinært UiO-kurs), og omfatter også midler til NiN-relatert forskning.

Arbeidsoppgaver

Den som blir tilsatt i stillingen skal først og fremst fylle GEco-gruppas behov for administrativ støtte til gjennomføring av NiN-prosjektet. Hovedarbeidsoppgavene er todelt; å organisere kurs og seminarer for GEco-gruppa og å bidra med faglig-teknisk assistanse ved gjennomføring av feltkurs, feltarbeid og analyse av forskningsdata. Ansvar for praktisk gjennomføring av åpent NiN-kurs med 100–200 deltakere i februar/mars og to feltkurs ved UiO i juni og september, samt for organisering av GEco-gruppas NiN-relevante seminarserie er tillagt stillingen. Feltkurs- og feltarbeidsassistanse omfatter alt fra organisering av feltarbeid til kartlegging og registrering av naturegenskaper som ledd i gruppas forskningsprosjekter. Oppgaver som f.eks. informasjonsarbeid og tilrettelegging av forskningsdata for analyse kan også bli tillagt stillingen. Den kombinasjonen av oppgaver som er tillagt stillingen forutsetter erfaring med, og evne til, å koordinere samlinger med mange deltakere, samt artskunnskap og erfaring med bruk av NiN-systemet.

Vi ønsker oss en person som har følgende kvalifikasjoner:

  • omfattende, dokumentert erfaring fra og evne til å koordinere faglige aktiviteter (seminarer, ekskursjoner, kurs) med mange deltakere under feltforhold
  • kunnskap om og erfaring med bruk av NiN-systemet
  • kunnskap om norsk naturvariasjon, inkludert god planteartskunnskap
  • god skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne, på norsk men også på engelsk

Følgende tilleggskvalifikasjoner vil telle positivt:

  • artskunnskap innen sopp og dyr
  • kunnskap om Norges geografi (klima, topografi, arealbruk etc.) og infrastruktur
  • personlige egenskaper som organiseringevne, ryddighet og fleksibilitet

Søkere til stillingen må ha naturvitenskapelig bakgrunn (mastergrad eller tilsvarende) i biologi og dokumentert erfaring fra og evne til å koordinere større faglige aktiviteter (seminarer, ekskursjoner, kurs). Søkere må ha evne til å jobbe i et dynamisk forskningsmiljø. Samarbeidsevne vil derfor bli tillagt betydelig vekt ved vurderingen av søkerne.

Ved vurdering av søkerne til stillingen vil hovedvekten bli lagt på bredden og dybden i relevant kunnskap og erfaring. Den endelige rangeringen vil bli gjort på grunnlag av en totalvurdering av kvalifikasjoner, personlige egenskaper og egnethet for stillingen. Gode samarbeidsevner, men også evne til selvstendig arbeid, vil bli trukket inn i denne vurderingen.

Tilsettingsprosedyrer er regulert i «Regler for tilsetting i tekniske stillinger» http://www.uio.no/om/regelverk/personal/teknisk-administrativt/ . Intervju kan bli benyttet i tilsettingsprosessen.

For nærmere opplysninger om NHM og om GEco-gruppa vises det til museets hjemmesider: http://www.nhm.uio.no/

Vi tilbyr

  • Lønn som overingeniør (SKO 1087) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 513 600 og kr 563 700, avhengig av kompetanse og ansiennitet
  • Et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • Pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Stilling i en IA-virksomhet
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV (med informasjon om utdanning; tidligere stillinger; faglig virksomhet samt administrativ erfaring).

Søknad må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Rune Halvorsen, professor og leder av NiN-prosjektet, tlf.: +47 22851629
  • Olav Skarpaas, professor og forskningsgruppeleder GEco, tlf. +47 22851628

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS