Stilling:

Ledige stillinger ved det Norske Videnskaps-Akademi til støtte for science advice

Søknadsfrist 15. november

Det Norske Videnskaps-Akademi utvikler en science advice organisasjon/mekanisme ved å bygge på de spesielle fortrinn Akademiet har gjennom sine medlemmer og deres uavhengighet og kunnskaper, og ved at Akademiet er en del av den nasjonale og internasjonale akademibevegelsen. Akademiet vil i første rekke satse på de samme områdene som er prioritert av European Academies Science Advisory Council: miljø, energi og biovitenskap.. Akademiet ønsker å supplere eksisterende science advice på punkter der Akademiet har spesielle forutsetninger.

Akademiet lyser ut to bistillinger (20 %) som skal fungere som faglig støtte for arbeidet med science advice, en innenfor humaniora/samfunnsvitenskap, den andre innenfor naturvitenskap, fortrinnsvis med kompetanse som dekker deler av EASACs satsingsområde.

Om Det Norske Videnskaps-Akademi

Det Norske Videnskaps-Akademi ble stiftet i 1857 og har som formål å bidra til vitenskapens fremme. I kraft av sin uavhengige og kritiske rolle skal Akademiet delta aktivt i den forskningspolitiske debatten og bidra til en god forskningspolitikk gjennom kontakt med politikere, statsforvaltning og næringsliv. Akademiet skal fremme forståelsen for vitenskapelig forskning og formidle forskningsresultater. DNVA har også ansvar for en rekke priser, de største er Abel- og Kavliprisene. DNVA har et omfattende internasjonalt samarbeid gjennom medlemskap, søsterorganisasjoner og i EASAC.

De som tilsettes skal bidra til å utvikle en faglig verdikjede som strekker seg fra etableringen av det forskningsmessige grunnlaget for å vurdere gitte policy-spørsmål, legge til rette for anvendelse i norske politikk-sammenhenger, og sørge for at Akademiet har en etablert struktur for dette arbeidet. Akademiet har ansatt en «Senior Brussel Officer» med arbeidsplass ved det flamske akademiet i Brussel som skal arbeide med EASAC-saker vis a vis EU-Kommisjonen. Akademiet har satt ned et science advice-utvalg som har til oppgave å være bindeledd mellom Akademiet og det internasjonale arbeidet med sammenstilling av kunnskap, bidra til bearbeiding og behandling av internasjonale science advice-rapporter for norske forhold og gi faglig støtte og bistand til Senior Brussels Officer (SBO) som er ansatt i Akademiet. De som tilsettes i bistillinger, blir en del av denne organisasjonen, som ledes av Akademiets presidium.


Kompetansekrav:

Kompetanse på professornivå.

Dokumentert erfaring med og kompetanse i å bringe faglige vurderinger til anvendelse i politikksammenheng, helst over tid.

En stilling krever kompetanse i humaniora/samfunnsfag, den andre innenfor naturvitenskap, fortrinnsvis innenfor EASACs saksfelt.


Vi tilbyr

Lønn i bistilling i 20%. Engasjement for tre år.

Søknadsfrist: 15. november

Søknaden skal inneholde:

  • Søknad
  • CV

Søknad sendes: oyvind.sorensen@dnva.no

Nærmere opplysninger

Preses Ole M Sejersted (tlf. 934 01 058), generalsekretær Øystein Hov (tlf. 950 60 031) eller direktør Øyvind Sørensen (tlf. 900 68 997)

Powered by Labrador CMS