Stilling:

EU Rådgiver (SINTEF Manufacturing AS)

Søknadsfrist: 20.03.2019

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn

SINTEF Manufacturing AS er et FoU-selskap som jobber for å utvikle en konkurransedyktig vareproduserende industri i Norge. Vi leverer spisskompetanse innen automatisert produksjon, produkt- og produksjonsutvikling, lean, verdikjedestyring og materialteknologi, samt laboratorie- og verkstedtjenester. Selskapet har cirka 90 ansatte og er lokalisert på Raufoss, med avdelinger i Trondheim, Ålesund, Stavanger og Kongsvinger.

Industriklyngen NCE Raufoss søker sammen med SINTEF Manufacturing om en EU rådgiver i klyngen. Rådgiveren skal arbeide for å mobilisere til økt samarbeid og deltakelse i EU programmer og prosjekter med hovedfokus på vareproduksjon, informasjonsteknologi og materialer.

Stillingen er en sentral del av strategien for økt verdiskaping i næringslivet gjennom økt deltakelse i internasjonale forsknings- og innovasjonsprosjekter, samt videreutvikling av Norge som fremtidig industrinasjon. SINTEF Manufacturing vil være arbeidsgiver.

Stillingen er delfinansiert av Innovasjon Norge og vil være et to års engasjement. Det er en klar ambisjon om at stillingen skal være selvfinansiert ved utgangen av perioden. For den rette kandidaten kan fast stilling vurderes allerede ved ansettelse. NCE Raufoss:

NCE Raufoss er et av Norges mest tradisjonsrike industri- og kompetansesentre. Klyngens hovedmål er å styrke innovasjons- og konkurransekraften gjennom omfattende samarbeid mellom bedriftene og kompetansepartnere. Dette skal bidra til økt verdiskapning i de etablerte bedriftene og utvikling av nye vekstbedrifter. Klyngen består av 16 bedrifter og omfatter i tillegg nettverket TotAl-gruppen med 48 medlemsbedrifter.

Arbeidsoppgaver:

§ Mobilisere og motiver næringslivet i NCE Raufoss klyngen til økt deltakelse i EU-prosjekter

§ Holde seg løpende oppdatert om program prosjekt utlysinger i EU

§ Veilede om finansieringsmodeller

§ Delta i etableringen gode europeiske konsortium og fremme deltakelse i sentrale fora i EU for å påvirke kommende utlysinger

§ Bistå med utforming av søknader

§ Tilrettelegge for tettere samarbeid og koble aktører fra ulike ståsted til større satsinger

§ Samarbeid med SINTEF, NTNU's og norsk virkemiddel apparat sine kontorer i Brussel

§ Stillingen skal bidra til å utløse prosjektmidler fra EU og skape økt EU forskningssamarbeid og aktivitet innen vareproduksjon.

Kvalifikasjoner:

§ Høyskole/Universitet, Master eller PhD

§ Erfaring fra søknadsarbeid som utløser forskningsmidler fra EU-systemet

§ Erfaring fra industri næringer fortrinnsvis fra vareproduksjon

§ Forståelse for klyngearbeid og erfaring fra å jobbe med virkemiddelapparatet innen oppdragsforskning og innovasjon

§ God muntlig og skriftlig fremstillingsevne

§ Evne til strategisk og analytisk tenkning

§ Beherske både engelsk og norsk, flytende

Den rette kandidaten evner å skape relasjoner og bygge nettverk. For å lykkes i rollen er det også viktig at man ser etter muligheter og sammenhenger og er god til å formidle dette. En del reisevirksomhet må påregnes.

Arbeidssted:

NCE Raufoss og SINTEFs lokaliteter fortrinnsvis på Raufoss.

Web: www.sintef.no

Kontakt 1: Odd Myklebust (Forskningssjef)

Telefon: 926 14 449

E-post: odd.myklebust@sintef.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS