Stilling:

Underviser klipp - Den norske filmskolen

Søknadsfrist 31. juli 2018

Høgskolen i Innlandet

Den norske filmskolen (Dnf) ligger til Høgskolen i Innlandet (HINN), Lillehammer, og har studiesteder på Lillehammer og i Oslo. Dnf tilbyr kunstfaglig utdanning på høyeste nivå innen film og fjernsyn.

Dnf tilbyr bachelor (ni linjer), master i film samt PhD-studier innen film, TV og nye medier. Vi har som mål at våre utdanninger skal tilføre bransjen dyktige filmkunstnere og kompetente yrkesutøvere samt bidra til å utvikle den norske og skandinaviske film-, tv- og mediebransjen i møtet med fremtidens mediehverdag.

Høgskolen i Innlandet har over 14 000 studenter, 1000 ansatte og har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad.

Høgskolen i Innlandet skal bygge sterke og solide fag- og forskningsmiljøer som setter spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utvikle en ny og bedre institusjon med høy faglig og pedagogisk kvalitet, og som tar sikte mot å oppnå universitetsakkreditering innen 2020.

Vår visjon er «Sterkere sammen».

Om studiet

Undervisningen ved Den norske filmskolen har fokus på filmen som kollektiv kunstart, hvor alle fagfunksjoner skal oppleve å ha et kreativ spillerom. Klippestudiet skal lære studentene å fortelle, med fokus på klippingens og billedmontasjens rolle. I løpet av studiet skal studenten ved klippelinjen tilegne seg de faglige kunnskaper, den disiplin og den autoritet, som er nødvendig for å være en kreativ samarbeidspartner for regissøren og utføre et kompetent oppdrag under etterarbeid i en moderne audiovisuell produksjon.

For mer informasjon om Dnf og studiet: www.filmskolen.no.

Om stillingen og arbeidsoppgaver

Stilingen er åremålsstilling, 30 %.

Klippelærer bistår hovedlærer på klippelinjen med både planlegging og gjennomføring av undervisning, innhenting av relevante gjestelærere og veiledning i workshops og filmøvelser.

Sentrale arbeidsoppgaver er

  • Undervisning innen fagrelaterte emner for alle linjer ved Den norske filmskolen
  • Bidra til å planlegge, tilrettelegge og gjennomføre studiet på linjen samt linjens deltakelse i fellesproduksjoner og workshops i samarbeid med Dnfs ledelse.
  • Være veileder for klippelinjens studenter og biveileder for andre linjers studenter etter behov.

Kvalifikasjoner

  • Kunstfaglig kompetanse, enten som formalkompetanse på kunstfaglig grunnlag eller dokumenterbar profesjonell og kunstnerisk erfaring, er et krav.
  • Betydelig erfaring fra klippearbeid på fiksjonsfilm, herunder spillefilm.
  • Faglige kunnskaper, disiplin og autoritet som er nødvendig for å kunne utføre oppdrag under forarbeid, innspilling og etterarbeid i en moderne audiovisuell produksjon.
  • Dokumenterbar, solid erfaring i tilknytning til de grunnleggende elementer i en moderne, avansert audiovisuell fortelling.
  • Det er nødvendig å beherske norsk (eller et skandinavisk språk) og engelsk, muntlig og skriftlig.
  • IT-kunnskaper på brukernivå vil bli tillagt vekt.

Undervisningsstillingene ved Dnf krever normalt kunstfaglig kompetanse som professor, førsteamanuensis eller førstelektor, vurdert etter kunstfaglige kriterier på bakgrunn av dokumenterbar profesjonell og kunstnerisk erfaring. Formelle krav går fram av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Dersom det ikke melder seg søkere som tilfredsstiller de formelle kvalifikasjonskravene kan det være aktuelt å ansette på lavere nivå, jf. Lov om universiteter og høgskoler § 6-5.

Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere pedagogisk kompetanse, må forplikte seg til å gjennomføre kurs i høgskolepedagogikk eller tilsvarende, etter nærmere avtale med høgskolen.

Personlig kompetanse

  • Gode samarbeidsevner
  • Evne til å utvikle teamkompetanse hos studentene
  • Omstillingsevne og fleksibilitet
  • Evne til selvstendig arbeid
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne

Krav til søknaden

Høgskolen benytter elektronisk søknadssystem. Du kommer til søknadsskjemaet ved å følge linken "Søk stillingen" oppe til høyre i annonseteksten.

Søkere bes om å skrive søknad som presenterer kunstnerisk produksjon og kunstnerisk utviklingsarbeid, samt presentere utfyllende CV. Søkere bes også dokumentere pedagogisk erfaring og eventuelt arbeid med pedagogisk utviklingsarbeid. I tillegg må søker sende inn 3 faglige arbeider/verk etter eget valg (f.eks. spillefilm, TV-serie, o.l.) som ønskes vurdert sammen med søknaden. Verkene skal legges inn elektronisk som vedlegg eller som lenker til søknaden.

Høgskolen tilbyr

  • Tilrettelegging for faglig utvikling
  • Gode velferdsordninger
  • Stillingen innplasseres og lønnes i stillingskode 1013 Professor/1011 førsteamanuensis/1198 Førstelektor etter kompetanse og erfaring. Fra lønnen trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse som bl.a. gir gode pensjons og forsikringsordninger.
  • Undervisningsstillinger ved Den norske filmskolen ansettes på åremål. Varighet på åremålsperioden er 4 -6 år (minimum 4, maksimum 6. Endelig varighet gjøres etter avtale med fakultetet). Den som er ansatt i åremålet må søke på nytt dersom det er ønske om ansettelse for en ny åremålsperiode. Den maksimale grensen for ansettelse i åremålsstilling er 12 år.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål ved HINN å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. HINN har som målsetting å øke andelen kvinner i undervisnings- og forskerstillinger. Arbeidsforholdene tilrettelegges om nødvendig for personer med redusert funksjonsevne.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søkere anmoder om at dette ikke gjøres. Anmodning om unntak fra offentlighet må grunngis. Søkere vil bli kontaktet dersom høgskolen ikke kan følge anmodningen (jf. off.loven § 25).

Kontakt

  • Dekan Karin Julsrud, mobil +47 91882492

Vi ønsker deg velkommen som søker!

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS