Stilling:

Leder for Økonomiseksjonen

Søknadsfrist: 13.08.2018

Norsk institutt for vannforskning

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål, og vi arbeider innenfor et bredt spekter av miljø, klima og ressursspørsmål. Vår forskerkompetanse kjennetegnes av solid faglig bredde, og spisskompetanse innen mange viktige områder. Vi kombinerer forskning, overvåkning, utredning, problemløsning og rådgivning, og arbeider på tvers av fagområder.

NIVA-gruppen har omlag 340 medarbeidere. NIVA har hovedkontor i Oslo og regionavdelinger i Bergen, Grimstad, Hamar, København og Kina, en forskningsstasjon ved Drøbak, samt datterselskaper i Tromsø og Chile.

Vil du bidra til å sikre god økonomisk styring og kontroll i et forskningsinstitutt? Vi søker deg med faglig integritet kombinert med forretningsforståelse og interesse for instituttets kjernevirksomhet. NIVA er en privat stiftelse og et oppdragsinstitutt. Våre kunder er både privat næringsliv, industri, offentlig sektor og forvaltning, Norges Forskningsråd, samt EU og annen internasjonal virksomhet. Endrede rammevilkår og skjerpet konkurransesituasjon for instituttsektoren gjør at lønnsomhet og økonomi blir en stadig viktigere del av instituttets ledelse og drift. Å jobbe hos oss gir god innsikt i en kompleks, ikke profitt-basert kunnskapsorganisasjon.

NIVA har en viktig rolle i samfunnet og sammen med de øvrige medarbeiderne i økonomiseksjonen vil du bidra til å sikre god økonomisk styring og kontroll i instituttet. Økonomiseksjonen ivaretar bl.a. regnskap, lønn, fakturering og prosjektøkonomi og består av 1 lønningsansvarlig, 3 økonomikonsulenter (hvorav en vakanse) og 1-2 prosjektcontrollere.

Vi søker deg som i tillegg til å være en trygg og erfaren leder, også har solid regnskapserfaring.

Arbeidsoppgaver

Vi har behov for en erfaren leder som i tillegg til å sørge for daglig ledelse av seksjonens løpende oppgaver også bistår aktivt i operativt regnskapsarbeid og prosjektkontrolling ved behov. Videre ønsker vi en leder som inspirerer teamet til å videreutvikle seksjonens tjenester, verktøy og arbeidsprosesser.

Stillingen rapporterer til økonomisjef og inngår i instituttets administrative ledergruppe.

Kvalifikasjoner og erfaring

Vi søker deg som har høyere utdanning innen økonomi og minst 5 -10 år års relevant erfaring som leder i tillegg til operativ erfaring som regnskapsfører og Controller. Du innehar gode databrukerkunnskaper, bl.a. Excel på avansert nivå, samt god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk er. Erfaring fra dansk regnskap og regelverk, samt kjennskap til instituttsektoren er en fordel.

Egenskaper

Vi søker deg som er trives med og tar eierskap til lederrollen. Du har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, er lyttende og tydelig når det trenges. I tillegg må du være faglig dyktig og oppdatert, systematisk og nøyaktig, samtidig som du sørger for god fremdrift og effektivitet.

NIVA tilbyr

  • Ansvar for viktige økonomioppgaver med personlige og faglige utviklingsmuligheter
  • Et godt og engasjert arbeidsmiljø der du vil oppleve tett samarbeid med erfarne og dyktige kolleger.
  • En arbeidsgiver som har en viktig rolle i samfunnet, som bidrar til å påvirke og endre hvordan verden ser på miljøspørsmålene.
  • Moderne lokaler i Forskningsparken, nær Blindern T-bane.
  • Konkurransedyktige betingelser, pensjons- og forsikringsordninger.

Ønsket tiltredelse er 1. oktober eller tidligere.

Ref. nr.: 3866560533

Søk på stillingen