Ledig stilling ved NTNU

Stipendiat i sosialt arbeid - SU349

Søknadsfrist: 01.09.2019

Om stillingen

Ved Institutt for sosialt arbeid (ISA), NTNU er det ledig en midlertidig stilling som stipendiat i sosialt arbeid for en periode på fire år med arbeidsplikt. Dette er en utdanningsstilling som skal gi lovende forskerrekrutter anledning til faglig utvikling i form av doktorgrad.

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

NTNU - kunnskap for en bedre verden


Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.

Institutt for sosialt arbeid


Vi er ett av de største sosialfaglige fagmiljøene i Norge, og våre studieprogrammer har høye søkertall. Instituttet arbeider med spørsmål knyttet til velferd, inkludering, integrering, levekår, barnevern, sosiale tjenester, funksjonshemming, mangfold og marginalisering – og vi er opptatt av å bedre situasjonen for grupper i samfunnet som faller utenfor. Institutt for sosialt arbeid er ett av sju institutter ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap.

Stillingen er knyttet til PhD-programmene ved Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap, og fakultetet står som arbeidsgiver.

Stillingen rapporterer til instituttleder.

Arbeidsoppgaver

Stillingen er knyttet til forskergruppen «Kunnskaps- og praksisutvikling i sosialt arbeid» (KUPSA). Forskergruppen er en av fem forskergrupper ved ISA.

Den som tilsettes skal gjennomføre et forskningsprosjekt under veiledning. PhD-stipendiaten vil være tilknyttet et overordnet prosjekt som skal omhandle unge i alderen 18-25 år med rus- og/eller psykiske problemer, og som i tillegg kan ha problematikk på flere andre livsområder. Gjennom prosjektet vil vi søke å utvikle ny kunnskap om hvordan bedre samhandling innen tjenesteapparatet i relasjon til denne gruppen av unge kan realiseres. Dette for å kunne legge bedre til rette for arbeidsinkludering og et aktivt liv.

Prosjektet vil bestå av en kartleggingsdel for å få oversikt over brukergruppen og eksisterende praksis, samt en aksjonsforskningsdel der nye måter å jobbe på vil utprøves. Kartleggingsdelen skal for det første få fram de unges differensierte behov både når det gjelder arbeidsrettede tiltak og inkludering i samfunnet, og for det andre innhente kunnskap om hensiktsmessige praksiser fra kommuner som kan vise til gode resultat når det gjelder samhandling mellom ulike tjenester og tjenestenivåer. Denne kunnskapen vil kunne brukes i aksjonsdelen av prosjektet.

Det forutsettes at den som tilsettes gjennomfører sitt ph.d. - løp i løpet av en fireårsperiode inkludert 25 % pliktarbeid. Pliktarbeidet vil omfatte undervisnings - og veiledningsoppdrag på bachelornivå innenfor instituttets utdanningsprogram for sosionomer og barnevernspedagoger, planlegging av faglig innhold ved seminarer og konferanser, oa.

Kvalifikasjonskrav

Stillingen som stipendiat har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i forskningsstillinger. Kvalifikasjonskravet er fullført hovedfag/mastergrad (tilsvarende 120 studiepoeng) med sterk faglig bakgrunn i sosialt arbeid eller tilsvarende utdanning som er lik B eller bedre sammenholdt med NTNUs karakterskala. Søkere uten bokstavkarakterer fra tidligere studium skal ha et like godt faglig grunnlag. Søkere med svakere karakterbakgrunn vil kunne bli vurdert dersom det dokumenteres at kandidaten er særskilt egnet til en ph.d.-utdanning.

Vi viser til Forskrift om ansettelsesvillkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat for generelle kriterier for stillingen.

NTNU forplikter seg til å følge evalueringskriterier for forskningskvalitet i henhold til The San Francisco Declaration on Research Assessment – DORA.

Stipendiaten må beherske norsk språk, både skriftlig og muntlig.

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søkere vil det i tillegg til engasjement for fagområdet også bli lagt sterk vekt på personlige egenskaper. Vi ønsker oss en kandidat som er selvstendig, løsningsorientert, sosial, samarbeidsvillig og kreativ. Motivasjon til å bidra til et godt arbeidsmiljø vil også bli tillagt stor vekt.

Ved vurdering av den best kvalifiserte, skal det videre legges vekt på utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt motivasjon for stillingen.

Vi tilbyr

Lønn og vilkår

Stillingen som stipendiat kode 1017 lønnes brutto kr 479 600 pr. år avhengig av kvalifikasjoner og ansiennitet. Fra lønn trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsesperioden er 4 år med pliktarbeid. Ansettelse i stipendiatstilling forutsetter opptak til PhD-program innen sosialt arbeid. Videre forutsettes at den som tilsettes søker om opptak ved PhD-programmet ved Institutt for sosialt arbeid. Som stipendiat forplikter du deg til å delta i et organisert doktorgradsstudium innenfor ansettelsesperioden, og ansettelse forutsetter at du faktisk er kvalifisert for opptak til PhD-studiet innen tre måneder.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansattloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Generell informasjon

Et godt arbeidsmiljø er preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn. I henhold til offentleglova kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Spørsmål om stillingen kan rettes til:

  • Nina Skjefstad, tlf. 45425610, e-post nina.skjefstad@ntnu.no eller
  • Riina Kiik, tlf. 46684620, e-post riina.kiik@ntnu.no

Spørsmål om rekrutteringsprosessen kan rettes til seniorkonsulent HR Kari-Ann Lambertsen, tlf. 73412385, e-post kari.a.lambertsen@ntnu.no

Om søknaden:

Publikasjoner og andre vitenskapelige arbeider som søker ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering, må følge søknaden. Det vil bli tatt hensyn til fellesarbeider. Dersom det i fellesarbeider er vanskelig å identifisere den enkelte søkers innsats, må søkeren legge ved en kort redegjørelse for sin medvirkning.

Søknad med CV, vitnemål og attester sendes elektronisk via jobbnorge. Søkere som inviteres til intervju må ta med bekreftede kopier av attester og vitnemål. Søknaden merkes med referansenummer: SU-349

Søknadsfrist: 01.09.2019

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS