Ledig stilling ved Norges musikkhøgskole

Universitetslektor i jazz-bass

Søknadsfrist: 05.05.2019

Om stillingen

Stillingens omfang og fagområde

Stillingen er en 20% stilling og er ledig for en åremålsperiode på 6 år fra 1. august 2019. Det forutsettes jevnlig tilstedeværelse på institusjonen i tråd med stillingens omfang. Stillingens fagområde er utøvende fag innenfor improvisert musikk/jazz, pop og rock og fagdidaktikk. Søkere må kunne undervise på både elektrisk og akustisk bass. Det forventes at den som ansettes går aktivt inn i faglig samarbeid med kolleger.

Norges musikkhøgskole

Norges musikkhøgskole (NMH) er en kunstfaglig og vitenskapelig høgskole. NMH er anerkjent som en internasjonalt ledende musikkutdanningsinstitusjon med dyktige lærere og engasjerte studenter i et inspirerende miljø. NMH utdanner musikere, komponister, dirigenter, pianostemmere, musikkpedagoger og musikkterapeuter

på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. NMH har en omfattende konsertvirksomhet og høy aktivitet innen kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning. NMH holder til på Majorstua i Oslo og har 750 studenter og 350 ansatte. Les mer på www.nmh.no

Undervisning og veiledning

Undervisningsoppgavene omfatter undervisning og veiledning i utøvende disipliner som hovedinstrument og samspill innen improvisert musikk/jazz, pop og rock samt undervisning innen instrumentaldidaktikk. Hovedinstrumentundervisningen vil i det vesentlige være rettet mot skolens talentutviklingsprogram.

Vedkommende deltar i forberedelse og gjennomføring av opptaksprøver til skolens talentprogram.

Administrative oppgaver

Den som ansettes skal delta i fagadministrative oppgaver innenfor sitt fagområde og ved høgskolen for øvrig.

Kvalifikasjoner

Søkere må dokumentere anerkjent kunstnerisk virksomhet av et visst omfang, bred utøvende erfaring og pedagogisk basiskompetanse (gjennomført PPU-utdanning eller lignende). Søkere som ikke kan dokumentere en formell pedagogisk basiskompetanse vil ved tilsetting bli pålagt å følge et høgskolepedagogisk kurs, alternativt skaffe seg tilsvarende kompetanse på annen måte innen en gitt tidsfrist (normalt to år).

Det er et krav at søkerne kan vise til relevant undervisningserfaring. Da arbeidet vil omfatte både arbeid med unge musikere i 14-18 års alderen og arbeid med musikkpedagogikkstudenter på høyere nivå vil det bli lagt vekt på erfaring med undervisning av begge disse aldersgruppene.

Den som ansettes, må kunne undervise på et skandinavisk språk (norsk, svensk, dansk) eller engelsk.

Nærmere opplysninger om kravene som stilles til universitetslektorkompetanse kan fås ved henvendelse til høgskolen.I vurdering av søkerne vil det også bli lagt vekt på spesielle kvalifikasjoner, egenskaper og erfaringer som har betydning for utføring av de oppgaver som er lagt til stillingen, bl.a. evne til samarbeid, til å ta initiativ og til å gjennomføre planlagte prosjekter.

Vi ønsker i første omgang bare søknad med CV og eventuelle vedlegg i form av attester og vitnemål, som skal lastes opp i den elektroniske søkeportalen. Etter den første vurderingen av dette, vil utvalgte kandidater bli bedt om å sende inn ytterligere dokumentasjon av kunstneriske kvalifikasjoner og annen dokumentasjon som de mener kan være av betydning. Dokumentasjon som eventuelt leveres i fysisk format, må sendes inn i fire eksemplarer. Aktuelle søkere kan i tillegg bli innkalt til prøvespill, prøveundervisning og intervju.

Generelt

Stillingen er underlagt de regler som til enhver tid gjelder for ansatte ved Norges musikkhøgskole.

Norges musikkhøgskole har få kvinnelige instrumentallærere innen improvisert musikk/jazz, pop og rock. Kvinner oppfordres derfor spesielt til å søke. Ved tilnærmet like kvalifikasjoner vil kvinnelig søker bli foretrukket framfor mannlig søker.Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkingen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres derfor til å søke stillingen.

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til:

  • Fagseksjonsleder Håkon Storm-Mathisen på tlf. 95823272, e-post Hakon.Storm-Mathisen@nmh.no eller
  • Seniorrådgiver Kjetil Solvik på tlf. 957 21 905, e-post kjetil.solvik@nmh.no

Søknader registreres elektronisk innen 5. mai 2019.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS