Ledig stilling ved Norges forskningsråd

Regionansvarlig Trøndelag - Avdeling for mobilisering og regional utvikling

Søknadsfrist: 28.08.2020

Norges forskningsråd

Norges forskningsråd er myndighetenes sentrale rådgiver i forskningspolitiske spørsmål og fordeler årlig vel ni milliarder kroner til forskning og innovasjon. Forskningsrådet arbeider for økt internasjonalt samarbeid og økt deltakelse i EUs forsknings- og innovasjonsprogram. Forskningsrådet skaper møteplasser og dialog mellom forskere, brukere av forskning og aktører som finansierer forskning.

Har du lyst til å mobilisere aktører i Trøndelag til økt forskningsdrevet innovasjon for grønn omstilling og bærekraftig verdiskaping? Er du i tillegg interessert i regionalutvikling? Vår regionalansvarlig i Trøndelag skal pensjoneres og derfor trenger vi nå deg på laget!

Forskning bringer verden fremover. Mer enn noen gang trenger verden ideer og løsninger som kan møte de store samfunnsutfordringene vi står ovenfor. I Forskningsrådet gir vi næring til nye ideer og gjør grensesprengende forskning og radikal innovasjon mulig. Vi jobber for et samfunn der forskning skapes, brukes og deles og bidrar til bærekraftige løsninger verden trenger. Forskningsrådets visjon er å dyrke frem Idèkraft verden trenger. Våre verdier er Fremtidsrettet, Ansvarlig, Tydelig og Engasjert. Kjenner du deg igjen i dette – håper vi du vil bli en del av oss.

Som regionansvarlig har du et tett samarbeid med næringslivet, fylkeskommunen, Innovasjon Norge, SIVA, Regionalt forskningsfond Trøndelag og forskningsmiljøer som NTNU og SINTEF. Du bidrar til at samarbeidet mellom privat- og offentlig sektor, forskningsorganisasjoner og virkemiddelaktører i fylket blir enda sterkere. I tillegg er du Forskningsrådets representant i mange ulike prosjekter og prosesser, og dermed også en svært viktig ambassadør for oss og for alle virkemidlene våre.

Hovedarbeidsoppgaver

  • mobilisere og kvalifisere flere aktører til å søke Forskningsrådet både fra privat og offentlig sektor
  • ha samarbeid med næringsliv, offentlig virksomhet, forskningsinstitutter og universitet/høgskoler for å informere om Forskningsrådets tilbud og virkemidler, motivere aktører til å søke og jobbe med å kvalifisere søkere og prosjekter gjennom rådgivning og veiledning
  • delta i regionale strategiske prosesser og regionale partnerskap med formål å synliggjøre forskningens plass og funksjon i verdiskaping i regionale planer og utviklingsprosesser
  • være en strategisk og forskningsfaglig rådgiver for fylkeskommunen knyttet til Regionalt forskningsfond Trøndelag
  • mobilisere til økt norsk deltakelse i EUs Horisont 2020/Horisont Europa gjennom samarbeid med regionale aktører og Forskningsrådets internasjonale avdeling
  • jobbe for å styrke det regionale forsknings- og innovasjonssystemet i samarbeid med andre relevante regionale aktører

Vi søker deg som

  • har høyere relevant utdanning på mastergradsnivå
  • har erfaring fra forskning eller forsknings- og innovasjonsledelse, gjerne fra forskjellige fagområder og kjennskap til regionens forskningsorganisasjoner
  • har arbeidet med proaktivt oppsøkende arbeid og har erfaring fra å jobbe i nettverk og skape resultater gjennom, og sammen med, andre
  • har god innsikt og nettverk i, og erfaring fra, regionens næringsliv
  • har god kjennskap til, og gjerne erfaring fra, virkemiddelapparatet
  • har god formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk og engelsk
  • har basiskunnskaper i IKT

Regionansvarlig bor fysisk i regionen sin/fylket sitt, og på grunn av store avstander må du regne med en god del reiseaktivitet.

Vi tilbyr deg

  • spennende og selvstendige oppgaver som er av strategisk betydning for Forskningsrådet, regionen og samarbeidspartnerne
  • god kollegial samhandling med de andre 12 regionansvarlige og resten av avdelingen

Avdeling for mobilisering og regionalutvikling skal bidra til at flere bedrifter tar i bruk forskning i sitt utviklingsarbeid og består av 18 medarbeidere hvorav 13 regionansvarlige.

Forskningsrådet er opptatt av mangfold, blant annet med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal og etnisk bakgrunn, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Ønsker du å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Som en del av vår praksis foretar vi bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Vi ber om at du legger ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Har du spørsmål om stillingen, kontakter du:

  • Avdelingsdirektør Trine Steen, mobil 926 04 791 eller
  • Regionansvarlige Trøndelag Sven Samuelsen, mobil 930 58 750, eller
  • går inn på vår nettside www.forskningsradet.no

Søk på stillingen

Kontakt:

  • Trine Steen (Avdelingsdirektør), +47 926 04 791
  • Sven Samuelsen (Spesialrådgiver), +47 930 58 750
Powered by Labrador CMS