LEDIG STILLING VED NORGES FORSKNINGSRÅD

Seniorrådgiver / spesialrådgiver - Innovasjon i offentlig sektor

Søknadsfrist: 30.05.2021

Norges forskningsråd

Norges forskningsråd er myndighetenes sentrale rådgiver i forskningspolitiske spørsmål og fordeler årlig vel ti milliarder kroner til forskning og innovasjon. Forskningsrådet arbeider for økt internasjonalt samarbeid og økt deltakelse i EUs forsknings- og innovasjonsprogram. Forskningsrådet skaper møteplasser og dialog mellom forskere, brukere av forskning og aktører som finansierer forskning.

Brenner du for innovasjon i offentlig sektor og ønsker å jobbe strategisk med utviklingen av offentlig sektors rolle i forsknings- og innovasjonspolitikken?

Som seniorrådgiver/spesialrådgiver i Avdeling for fornyelse i offentlig sektor vil du bidra til at forskning og innovasjon fører til kunnskapsbasert omstilling i offentlig sektor.

Hovedarbeidsoppgaver

  • utvikle det strategiske arbeidet med innovasjon i offentlig sektor i Forskningsrådet
  • strategisk dialog og samarbeid med andre aktører innenfor området innovasjon i offentlig sektor
  • utvikle satsinger og virkemidler rettet mot offentlig sektor
  • investeringsvirksomhet knyttet til fornyelse i offentlig sektor
  • utarbeide analyser og underlag for Forskningsrådets rådgivning og porteføljestyring

Vi søker deg som

  • har utdanning på minimum mastergradsnivå, gjerne innenfor innovasjon, enten som del av mastergrad, eller som tilleggsutdanning
  • har erfaring fra arbeid i offentlig sektor, men gjerne erfaring fra andre sektorer i tillegg
  • har erfaring fra prosjektarbeid knyttet til innovasjon og/eller digitalisering
  • har god kunnskap om forskning og innovasjon og om forsknings- og innovasjonssystemet
  • er analytisk og strategisk, er en engasjert pådriver og i tillegg er god på å bygge relasjoner
  • har god formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk og engelsk

Vi tilbyr deg

  • muligheten til å spille en nøkkelrolle i offentlig sektors møte med de store samfunnsutfordringene
  • muligheten til å jobbe i skjæringsfeltet mellom mange fag og temaer ettersom avdelingens investeringsvirksomhet spenner bredt
  • lønn etter avtale, medlemskap i Statens pensjonskasse og Forskningsrådets forsikringsordninger
  • sosiale goder som idrettslag, kunstforening og bedriftshytte

Avdeling for fornyelse i offentlig sektor består av 13 medarbeidere og har det strategiske ansvaret for forskning og innovasjon på områder som gjelder demokrati, kultur og media, styring og forvaltning, samfunnssikkerhet og beredskap, makroøkonomiske utfordringer (samfunnsøkonomi), helse- og velferdstjenester, samt sektorovergripende initiativer for fornyelse i offentlig sektor.

Avdelingen koordinerer oppfølgingen av Forskningsrådets strategi for innovasjon i offentlig sektor og er en viktig pådriver for å utvikle offentlig sektors rolle i Forskningsrådets totale virksomhet, inkludert offentlige aktørers deltakelse i internasjonalt forsknings- og innovasjonsarbeid. Vi har ansvaret for å samordne prosessen med søknadsbehandling av innovasjonsprosjekter rettet mot offentlig sektor.

Avdelingen følger opp Forskningsrådets strategiske samarbeid med KS og andre aktører i virkemiddelapparatet og innovasjon i offentlig sektor.

Forskningsrådet er opptatt av mangfold, blant annet med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal og etnisk bakgrunn, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Som en del av vår praksis foretar vi bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Vi ber om at du legger ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Ønsker du å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Har du spørsmål om stillingen, kontakter du avdelingsdirektør Vidar Sørhus på mobil 975 14 789 eller går inn på vår nettside www.forskningsradet.no.

Søk på stillingen

Kontakt:

  • Vidar Sørhus (Avdelingsdirektør), +47 975 14 789
Powered by Labrador CMS