LEDIG STILLING VED NORGES FORSKNINGSRÅD

Financial controller

Søknadsfrist: 22.05.2022

Forskningsrådet

Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 11 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskingspolitiske spørsmål.

Ønsker du å være Financial controller i en organisasjon med et unikt samfunnsoppdrag?

Internasjonalt forskningssamarbeid er helt sentralt for norsk forskning og får enda mer betydning i framtiden. For å styrke det internasjonale samarbeidet trenger vi å ha et profesjonelt team som ivaretar de formelle kravene og som følger opp prosjektene og rapporteringsbehovene. Det er på dette gode laget vi nå trenger deg! Vi ser etter en dyktig financial controller i en helt nyopprettet stilling.

Du får en unik rolle i å følge opp våre internasjonale prosjekter. Du vil jobbe med alle de forskjellige fagmiljøene vi har i Forskningsrådet, noe som gjør denne jobben både spennende og utfordrende. Du er forretningsorientert, trives i rådgiverrollen og kombinerer solid faglig kompetanse med evnen til å samarbeide og bygge gode relasjoner. Du får en flott erfaring i internasjonalt samarbeid med ulike kulturer og nasjoner. Og ikke minst får du svært god kjennskap til EUs rammeprogram for forskning og teknologisk utvikling.

Hva blir hovedarbeidsoppgavene dine?

Du vil få ansvar for å følge opp og bidra til videreutvikling av rutinene for rapportering og finansiering av EU-finansierte prosjekter hos oss.

Du skal

 • følge opp rapportering til ESA innenfor EUs rammeprogram
 • være kontaktperson på regelverket internt i organisasjonen og utenfor mot partnere
 • følge opp og bistå interne parter med rapportering og kvalitetssikring
 • følge opp og etablere interne rutiner i samarbeid med prosjektansvarlige i Forskningsrådet
 • være en støttespiller for ledelsen og pådriver for utviklingen av prosessene våre.
 • gjøre noe praktisk regnskapsarbeid innimellom

Hvem ser vi etter?

Du vil få en faglig utfordrende og selvstendig stilling i en organisasjon i utvikling. Vi trenger at du er framoverlent, selvgående og ivrig etter å lære. I tillegg har du:

 • relevant utdanning på minimum masternivå
 • gjerne noen års arbeidserfaring fra regnskap eller økonomiforvaltning, men nyutdannede vil også bli vurdert. Erfaring fra internasjonalt samarbeid er en fordel.
 • gode digitale ferdigheter og evne til å sette deg raskt inn i og bruke nye IT-verktøy
 • god tallforståelse og nøyaktig i arbeidet
 • svært god formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk og engelsk (fransk vil være en fordel, men ikke et krav)
 • gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper

Hva tilbyr vi deg?

Foruten alt det faglige du får drive med hos oss, har vi også noen flere goder.

 • Du får gode pensjonsbetingelser og muligheten til å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse.
 • Forskningsrådet har også gode forsikringsordninger som du vil nyte godt av.
 • Lønn etter avtale som rådgiver/seniorrådgiver.
 • Vi har ulike idrettslag der du kan delta på Holmenkollstafetten, ski- og aktivitetsdager, fotballtreninger og andre treningsaktiviteter i bygget vårt på Lysaker.
 • Vi har også en kunstforening og en egen firmahytte på Ål i Hallingdal.

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega!

Takhøyden er stor hos oss. Vi er opptatt av å ha en åpen dialog og spille hverandre gode. Her blir du en del av et hyggelig og inkluderende miljø.

Forskningsrådet holder til på Lysaker og vi er for øyeblikket 15 medarbeidere i Avdeling for økonomi. Våre arbeidsoppgaver varierer fra budsjettarbeid, likviditetsstyring, eiendomsforvaltning til innkjøp, lønn og årsrapportering.

Hos oss bidrar du og dine kollegaer til idékraft verden trenger. Fremtidsrettet, ansvarlig, tydelig og engasjert er verdier vi lever etter i vår arbeidshverdag.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrkeForskningsrådet er opptatt av mangfold. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal og etnisk bakgrunn.

Annen praktisk informasjon før du søkerHvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Vi gjør en bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Dette er en del av vår vanlige praksis. Legg ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Hvis du har spørsmål om stillingen, kan du kontakte avdelingsdirektør Johan Skivik Aubell på mobil 90 84 30 11. Bli bedre kjent med oss på vår nettside www.forskningsradet.no.

Søk på stillingen

Kontakt:

Johan Skivik Aubell (Avdelingsdirektør), [email protected], +47 908 43 011

Powered by Labrador CMS