Ledig stilling ved Forskningsrådet

Rådgiver / seniorrådgiver – budsjett /økonomikoordinator

Søknadsfrist: 31.03.2019

Har du lyst til å jobbe med budsjett og koordinering av økonomiarbeid i Forskningsrådet? Her vil du få mange spennende oppgaver der du vil ha mye kontakt med ulike avdelinger på tvers av organisasjonen og ha dialog med relevante departementer.

Hovedarbeidsoppgaver

Forskningsrådet

Norges forskningsråd er myndighetenes sentrale rådgiver i forskningspolitiske spørsmål og fordeler årlig vel ni milliarder kroner til forskning og innovasjon. Forskningsrådet arbeider for økt internasjonalt samarbeid og økt deltakelse i EUs forsknings- og innovasjonsprogram. Forskningsrådet skaper møteplasser og dialog mellom forskere, brukere av forskning og aktører som finansierer forskning.

· utarbeide og følge opp budsjett (FoU- og virksomhetsbudsjett) innenfor områdets ansvarsområde

· økonomirapportering internt og eksternt

· hjelpe til med å utarbeide nødvendig statistikk og analyser

· være med på å utvikle Forskningsrådets budsjett og økonomiarbeid, og delta i interne forum som budsjett- og økonomiforum

Det kan også være aktuelt at du får bidra i arbeidet med Forskningsrådets budsjettforslag og andre strategiske dokumenter.

Vi søker deg som har

· erfaring fra økonomiarbeid i offentlig forvaltning og/eller privat virksomhet

· relevant utdanning

· god kompetanse i og interesse for bruk av regneark og andre IT-verktøy

· god analytisk evne

· evne til å ta initiativ, kan arbeide selvstendig og legger vekt på effektivitet og nøyaktighet i arbeidet

· god formuleringsevne muntlig og skriftlig

Stillingen innebærer mange strategisk viktige arbeidsoppgaver med løpende

tidsfrister. Arbeidet krever teamarbeid og vi legger derfor vekt på at du trives med å samarbeide med andre.

Vi tilbyr deg

· hyggelige kollegaer og et godt arbeidsmiljø

· en utfordrende stilling og variert arbeidshverdag

· et kompetent og godt fagmiljø hvor vi legger vekt på kunnskapsdeling

· lønn etter avtale, medlemskap i Statens pensjonskasse og Forskningsrådets forsikringsordninger

· sosiale goder som idrettslag, kunstforening og bedriftshytte

Om avdelingen

Stillingen vil inngå i staben til Område for ressursnæringer og miljø som har ansvaret for forskning og innovasjon rettet mot nasjonale og globale utfordringer knyttet til energi, petroleum, klima, polarområdene, bioressurser og miljø. Området koordinerer Forskningsrådets innsats på disse områdene, gjennomfører analyser og utvikler strategier.

Staben har blant annet ansvar for den generelle driften av området og arbeidet med områdets FoU-budsjett, herunder utarbeidelse av budsjettforslag, oppfølging av FoU-tildelinger og økonomistyring, årsrapport, statistikk og analyser.

Forskningsrådet er opptatt av mangfold, blant annet med hensyn til kjønn, alder, funksjonsevne, nasjonal og etnisk bakgrunn, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Ønsker du å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. Du får beskjed fra oss dersom det ikke er mulig, jf. offentleglova § 25.

Som en del av vår praksis foretar vi bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater gjennom vår eksterne samarbeidspartner Semac AS. Vi ber om at du legger ved vitnemål/karakterutskrifter og relevante attester som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Har du spørsmål om stillingen, kontakter du områdedirektør Fridtjof Unander, mobil 488 68 745, eller seniorrådgiver Johan Skivik Aubell, mobil 908 43 011, eller går inn på vår nettside www.forskningsradet.no.

Søk på stillingen

Kontakt:

  • Fridtjof Fossum Unander (Områdedirektør), +47 488 68 745
  • Johan Skivik Aubell(Seniorrådgiver), +47 90843011
Powered by Labrador CMS