Stilling:

Professor i internasjonal handel og markedsadgang

Søknadsfrist: 30.09.2018

Nord universitet

Utfordringene verden står overfor krever ny innsikt, innovative løsninger og lokal forankring. Nord universitet er et ungt universitet med sterk regional tilknytning og et globalt perspektiv. Vi leverer fremtidsrettede studietilbud og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap, og velferd, helse og oppvekst. Nord universitet har 12.000 studenter og 1.200 ansatte fordelt på ni studiesteder.

Handelshøgskolen (HHN) utdanner morgensdagens økonomer, ledere og innovatører. Gjennom tett samarbeid med næringslivet,offentlig forvaltning og samfunnet gir Handelshøgskolen relevant utdanning og forskning på internasjonalt nivå. Fakultetet tilbyr doktorgrad (ph.d) i bedriftsøkonomi.

Handelshøgskolen har 2800 studenter og 230 ansatte. Det faglige miljøet er organisert i faggruppene Innovasjon og entreprenørskap, Marked, organisasjon og ledelse, Økonomisk analyse og regnskap og Trafikk.

Les mer: www.nord.no/hhn.

Har du lyst på en spennende jobb i Universitets- og høgskolesektoren?

Om stillingen

Nord Universitet har mål om å ta en viktig rolle i utviklingen av den norske nordområdepolitikken og implementeringen av denne. Regjeringen har gjentatte ganger gitt uttrykk for at økt verdiskaping basert på landsdelens ressurser er et viktig mål for nordområdesatsingen. Nord Universitet ønsker å være en god bidragsyter for å nå dette målet. Vår rolle er utdanning, forskning og deling av kunnskap som er viktig for verdiskapningen i landsdelen og for Norge. For å komme dit er det behov for en målrettet satsing på kompetansebygging og næringsutvikling. En viktig premiss for verdiskapningen i dag og i fremtiden er tilretteleggingen av internasjonal handel og eksport av naturressurser og næringslivets evne og mulighet til å utnytte disse på beste måte. Her er blant annet markedsadgang og internasjonal handel viktige nøkkelord der samspillet mellom offentlig tilrettelegging og økonomiske aktørers valg er viktig. Ofte omtales dette problemfeltet som «Business and Governance».

Handelshøgskolen ønsker å styrke fagstaben med en professor i internasjonal handel og markedsadgang, med vekt på spørsmål knyttet til bedre tilrettelegging for ny utnyttelse og økt verdiskapning basert på naturressursene i Nordområdene. Det er behov for å utvikle kunnskapsdannelsen med utgangspunkt i internasjonal handel og markedsadgang, der samarbeid med offentlige myndigheter og næringsliv står sentralt. Stillingen vil gå inn som et viktig bidrag til fagmiljøet på Handelshøgskolens forskningsgruppe for Internasjonal handel, markedsføring og ledelsesfag.

Stillingen har kontorsted Bodø, men den kan også innebære arbeidsoppgaver ved universitetets øvrige studiesteder.

Dersom det ikke melder seg søkere som fullt ut er kvalifisert for fast ansettelse som professor, kan det bli aktuelt å foreta midlertidig ansettelse i stilling som professor for inntil tre år. Ansettelsen blir fast dersom søkeren innen utløp av tre-årsperioden og etter ny bedømmelse blir funnet kvalifisert som professor.

Arbeidsoppgaver

Stillingen skal dekke forskning, fagutvikling og undervisningsoppgaver innenfor Internasjonal handel samt relevante nordområdespørsmål. Den som ansettes må derfor ha kompetanse innenfor disse feltene. Det forventes at den som ansettes bidrar med undervisning og veiledningsoppgaver på bachelor-, master- og phd.nivå.

Forskning og faglig utvikling er en del av arbeidsoppgavene for det vitenskapelige personalet. Initiativ til, og ledelse av forsknings- og utviklingsprosjekter vil være en av oppgavene for stillingen. Den som ansettes forventes å ha en ledende rolle i dette arbeidet, samt ha fokus på å trekke med flere av fagstaben i økt FoU-arbeid.

Kvalifikasjonskrav

  • Norsk doktorgrad på aktuelt fagområde eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad godkjent som likeverdig med norsk doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig arbeid av samme omfang og kvalitet.
  • Søkere må kunne dokumentere forskningsledelse og suksess med søknader om forskningsprosjekter.
  • God muntlig og skriftlig formuleringsevne på norsk (evt.annet skandinavisk språk) og engelsk. Undervisningsspråk og formidling av forskningen foregår på norsk. For søkere som ikke har et av de skandinaviske språkene som morsmål, må både muntlig og skriftlig språkferdigheter kunne dokumenteres.
  • Dokumentert arbeids-/undervisningserfaring og forskningsinnsats innen fagområdet.
  • Universitetspedagogisk basisutdanning eller tilsvarende er et krav for stillingen. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere pedagogisk basiskompetanse, må skaffe seg denne i løpet av en toårsperiode etter ansettelsen. Universitet tilbyr et emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet.

Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.

Generelle kriterier for tilsetting i fagstillinger ved universitetet går fram av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:

  • Forsknings- og utviklingsarbeid som er relevant for stillingen
  • Publikasjoner de siste fem årene vil bli vektlagt
  • Erfaring med internasjonale forskingsnettverk og prosjekter med ekstern finansiering
  • Erfaring fra undervisning og veiledning på bachelor- og masternivå fra universitets- og høgskolesektoren
  • Pedagogiske kvalifikasjoner
  • Relevant yrkespraksis
  • God evne til å kommunisere og samarbeide med studenter og kolleger
  • Personlige egenskaper som kan bidra positivt til arbeidsmiljøet

Vi tilbyr

Stillingen lønnes etter Statens regulativ, kode 1013 for professor. Lønn etter ansiennitet og kvalifikasjoner. Fra lønnen trekkes lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

  • God låne-, forsikrings-, og pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Kreativt og kollegialt arbeidsmiljø
  • En arbeidsplass i stadig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Aktivt bedriftsidrettslag

Generell informasjon

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke stillingen. Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale til Hovedavtalen i Staten.

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Søknadsprosessen

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet en offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort, selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensalitet, må begrunne dette særskilt i søknaden. Søkere vil i tilfelle bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Dersom det melder seg mange søkere, kan det etter søknadsfristen utløp bli opprettet en intern komite, for å vurdere søknadene. De best kvalifiserte innstilles i så fall til videre vurdering av sakkyndig komite. Alle som har søkt, vil få beskjed om hvorvidt de går videre eller ikke.

Ansettelse skjer på grunnlag av vurdering fra sakkyndig bedømmelseskomite, intervju, referanseinnhenting og eventuell prøveforelesning.

Søknad

Søknad sendes elektronisk innen 30.09.2018

Den elektroniske søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • Fullstendig CV (som oppsummerer utdanning, stillinger, pedagogisk erfaring, administrativ erfaring og andre kvalifiserende aktiviteter)
  • Kopi av vitnemål og attester
  • Fullstendig kopier av et utvalg på maksimum 15 av søkerens mest relevante publikasjoner som skal tas i betraktning ved vurdering, og en liste over disse. Søkerne bes prioritere de viktigste 5 arbeidene og kommentere prioriteringen. Doktorgradsavhandling må vedlegges som ett av disse arbeidene.
  • Dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes som relevant for stillingen, og som ønskes tatt i betraktning ved vurderingen
  • Kontaktinformasjon til 2-3 referansepersoner

All dokumentasjon som det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden.

Fullstendig elektronisk dokumentasjon må sendes inn innen søknadsfristen.

Søknadsfrist: 30.09.2018

Ref.nr. 30081156

Søk på stillingen

fnokode:1234

Powered by Labrador CMS