Ledig stilling ved Nord universitet

Stipendiat i bedriftsøkonomi

Søknadsfrist: 11.06.2019

Fire stillinger som stipendiat i bedriftsøkonomi

Om stillingene

Ved Handelshøgskolen Nord universitet, er det fire ledige stillinger som doktorgradsstipendiat i bedriftsøkonomi. Stipendiatene vil kunne ha kontorsted ved det av våre studiesteder som passer best ut fra faglig forankring og kandidatens preferanser; Bodø, Mo i Rana, Steinkjer eller Stjørdal.

Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling hvor målet er doktorgrad. Stipendiatene ansettes for en periode på tre år.

Nord universitet

Utfordringene verden står overfor krever ny innsikt, innovative løsninger og lokal forankring. Nord universitet er et ungt universitet med sterk regional tilknytning og et globalt perspektiv. Vi leverer fremtidsrettede studietilbud og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap, og velferd, helse og oppvekst. Nord universitet har 12.000 studenter og 1.200 ansatte fordelt på ni studiesteder.


Handelshøgskolen (HHN) utdanner morgensdagens økonomer, ledere og innovatører. Gjennom tett samarbeid med næringslivet, offentlig forvaltning og samfunnet gir Handelshøgskolen relevant utdanning og forskning på internasjonalt nivå. Fakultetet tilbyr doktorgrad (ph.d) i bedriftsøkonomi. Handelshøgskolen har 2800 studenter og 230 ansatte. Det faglige miljøet er organisert i faggruppene Innovasjon og entreprenørskap, Marked, organisasjon og ledelse, Økonomisk analyse og regnskap og Trafikk.


Les mer: www.nord.no/hhn.

Doktorgradsprosjektet kan tilpasses kandidatens egne interesser, men må være relateret til aktuelle forskningsområder innen en av faggruppene ved Handelshøgskolen:

  • Økonomisk analyse og regnskap
  • Trafikk
  • Innovasjon og entreprenørskap
  • Marked, organisasjon og ledelse

Aktuelle forskningsområder kan blant annet være: økonomistyring, revisjon, finans, logistikk, trafikksikkerhet, ny teknologi og innovasjoner i samferdselssektoren, sirkulær økonomi, beredskapsledelse, opplevelsesøkonomi, økologisk økonomi, informasjonssystmer og digitalisering. Se våre hjemmesider for nærmere beskrivelse av aktuelle forskningsområder.

Vi anbefaler at du tar kontakt med aktuell faggruppe for å drøfte prosjektideen før du søker (se kontaktinfo nedenfor). Senest tre måneder etter at du er ansatt som stipendiat må du søke opptak til doktorgradsstudiet. Se informasjon på vår hjemmeside.

Som doktorgradsstipendiat kommer du inn i et strukturert program som omfatter doktorgradskurs, artikkelskriving og deltakelse på vitenskapelige konferanser og seminarer. Om ønskelig vil det bli lagt til rette for opphold ved en utenlandsk institusjon i løpet av stipendiatperioden. Du følges opp av erfarne veiledere og forskere. Avhandlingen må skrives på engelsk.

Kvalifikasjonskrav

Vi ser etter kandidater med følgende kvalifikasjoner:

  • Fullført en femårig universitetsutdanning inkludert en toårig mastergrad i bedriftsøkonomi eller tilsvarende utdanning med masteroppgave på minst 30 studiepoeng. Minst 90 studiepoeng må være innenfor fagområdet for doktorgradsprosjektet. Kandidater som avslutter mastergraden våren 2019 er også velkommen til å søke.
  • Gode karakterer fra mastergraden (karakter B som gjennomsnitt og minimum B på masteroppgaven).
  • Gode kunnskaper i engelsk, både skriftlig og muntlig.
  • Gode analytiske ferdigheter og relevant metodekunnskap.
  • Det er en fordel hvis kandidaten har gode kunnskaper i norsk eller annet skandinavisk språk
  • Se også phd reglement og info på våre hjemmesider.

Vi tilbyr

Stillingen som stipendiat lønnes etter Statens regulativ, kode 1017, årslønn kroner 449.400,- bto pr år med lønnsutvikling etter ansiennitet i stillingen. For særskilt kvalifiserte søkere kan høyere lønnsplassering vurderes.

Som ansatt ved Nord universitet får du medlemskap i Statens pensjonskasse samt andre velferdsgoder. Fra lønnen går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

  • God låne-, forsikrings-, og pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Kreativt og kollegialt arbeidsmiljø
  • En arbeidsplass i stadig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Aktivt bedriftsidrettslag

Søknadsprosessen

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Prosjektbeskrivelsens kvalitet, gjennomførbarhet og relevans vil veie tungt ved vurderingen av søknaden.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Ved søknad om opptak til doktorgraden (senest to måneder etter tiltredelse i stipendiatstilling) må man levere et "research proposal". Dette er en videreutvikling av prosjektbeskrivelsen du leverer ved søknad på stipendiatstillingen og utarbeides i samråd med en veileder. Se mer informasjon om formelle krav på våre hjemmesider.

Alle doktorgradsstudenter får oppnevnt en hovedveileder ved fakultetet, samt en medveileder som oftest vil være ekstern.

Kontakt

Faglige spørsmål, rettes til leder for faggruppene:

Søknad

Søknaden sendes elektronisk innen 11.06..2019

Søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev med beskrivelse av din motivasjon for å søke stillingen
  • Prosjektbeskrivelse på 3-5 sider hvor du redegjør for ideen til ph.d.-prosjekt, teoretisk forankring og metodisk tilnærming.
  • Fullstendig CV (utdanning, arbeids- og undervisningserfaring og oversikt over eventuelle vitenskapelige publikasjoner)
  • Bekreftede kopier av vitnemål både for bachelor- og masterutdanning og relevante attester
  • Signert skjema for tillatelse til å innhente vurdering av utenlandsk utdanning (om relevant)
  • Annen aktivitet som vurderes relevant for stillingen, og ønskes tatt i betraktning ved vurderingen må dokumenteres
  • Navn og kontaktinformasjon til 1-3 referanser (navn, din relasjon til personen, epost og telefonnummer)

All dokumentasjon lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden. Det er søkers ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon elektronisk innen søknadsfristen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet en offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Søk på stillingen

fnokode:1234

Powered by Labrador CMS