LEDIG STILLING VED NMBU

Stipendiat innen eiendomsutvikling

Søknadsfrist: 06.04.2021

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner. Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.

NMBU har 1800 ansatte, hvorav om lag 250 stipendiater, 6000 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. I 2021 er vi samlokalisert i Ås.


For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Fakultet for landskap and samfunn

Fakultet for landskap og samfunn består av noen av Norges ledende fagmiljøer innen by- og regionplanlegging, landskapsarkitektur, landskapsingeniør, eiendomsfag, eiendomsutvikling, folkehelsevitenskap og internasjonale miljø- og utviklingsstudier. Fakultetet har 1300 studenter og 180 ansatte, fordelt på fem institutter og en fakultetsadministrasjon, og tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger som er etterspurte og framtidsrettede. Fakultet er tverrfaglig og arbeider med bærekraftig samfunnsutvikling nasjonalt og internasjonalt. Fakultetet tilbyr PhD-utdanninger i Samfunnsutvikling og planlegging, og International Environment and Development Studies.


Institutt for eiendom og juss har 20 fast og midlertidig ansatte, inkludert 5 ph.d.-kandidater med spisskompetanse innen eiendomsfag, herunder by- og eiendomsutvikling, verdsetting av fast eiendom, eiendomsregistrering, jordskifte, ekspropriasjon, eiendomsutvikling og de juridiske sidene av eiendom og planlegging. Instituttet tilbyr en femårig mastergrad i eiendom og toårig hel- og deltidsmastergrad i eiendomsutvikling. Studieprogrammene har samlet om lag 250 studenter. I tillegg tilbyr instituttet undervisning i juridiske fag for hele universitetet og har omfattende etter- og videreutdanningstilbud, og er aktive i fagformidling. Instituttet deltar i flere forsknings- og utredningsprosjekter.


Instituttet er lokalisert på Campus Ås 30 km syd for Oslo.

Er du interessert i eiendomsutvikling i tidlig fase? Vi søker en person som er faglig nysgjerrig på ny kunnskap om eiendomsutvikling.

Om stillingen

Ved Institutt for eiendom og juss, Fakultet for landskap og samfunn er det ledige inntil to stillinger som stipendiat innen eiendomsutvikling i tidlig fase. Dette er en åremålsstilling med varighet på 3 år.

Stillingene vil bli knyttet opp til instituttets pågående forskning innen to tematiske områder om innovasjon og nyskaping i eiendomsutviklingsbransjen – digitalisering, delingsøkonomi og det grønne skiftet eller reguleringsplaner som verdipapir. Den som søker må ha fokus på et av disse to temaene.

Digitalisering, delingsøkonomi og bærekraftig utvikling påvirker eiendomsutvikling og myndighetsutøvelse i byutviklingen. Disse trendene har ført til endret etterspørsel etter næringsarealer og boligpreferanser. I mange land er det også blitt mer vanlig med fleksible kontorer og/eller kontorfellesskap som gir nye rammer for samhandling og verdiskaping. Det har endret oppfatningen av eiendomsutvikling som ikke bare verdiskaping, men også tjenesteutvikling og områdeutvikling. Aktuelle PhD-prosjekter kan være eiendomsutviklernes strategier for å tilpasse seg digitalisering, delingsøkonomi og det grønne skiftet, strategier for å utnytte digitalisering og delingsøkonomi som virkemidler for det grønne skiftet og urban transformasjon og krav til bærekraft for eiendomsutviklere.

Reguleringsplaner kan oppfattes som et verdipapir. Byutvikling vil skape behov for reguleringer, ofte som private reguleringsforslag fra eiendomsutviklere. Ny arealbruk og utnyttelsesgrad i reguleringsplaner vil direkte påvirke økonomiske verdier.

Forståelse for hvordan regulering av arealutnyttelse gjennom plan- og bygningsloven kan påvirke, styre og omfordele økonomiske verdier – både for private utviklere og for offentlige myndigheter – står sentralt innen eiendomsutvikling i tidlig fase.

Aktuelle Ph.d.-prosjekter kan være knyttet til modeller/systemer for kostnadsinndekning av nødvendige utgifter til infrastruktur, offentlige rom, planbehandling, osv.; etablering av nødvendig samfunnsinfrastruktur som det ikke finnes direkte betalingsvilje for og tilbakeføring av noe av den planskapte verdistigningen til samfunnet. Prosjektet kan for eksempel rette oppmerksomheten mot unødvendig usikkerhet eller unødvendige transaksjonskostnader for aktørene av de ulike modellene/systemene.

Arbeidsoppgaver

Det forutsettes at den som tilsettes tas opp på et ph.d. programmet ved fakultetet og at arbeidet legges opp med sikte på å fullføre en doktorgrad i løpet av tilsettingsperioden. Ph.d.-programmet består av obligatoriske og valgfrie kurs med muntlig og skriftlig eksamen og en viktig forskningsdel.

Kompetanse

Kandidaten må oppfylle kravene for opptak til ph.d.-utdanning ved NMBU. For mer utfyllende informasjon om opptakskriterier, se «Forskriften for graden ph.d. ved NMBU» og «utfyllende regler» for ph.d. programmet.

Faglige kvalifikasjonskrav

Det kreves:

  • relevant utdanning tilsvarende en femårig Masterutdanning med 120 studiepoeng på masternivå innen relevant fagområde, f.eks. eiendomsutvikling, eiendomsfag, arealplanlegging, arkitektur, økonomi eller samfunnsvitenskap.
  • dokumentert sterk faglig bakgrunn fra tidligere studier
  • dokumentert gode norsk eller annet skandinavisk språk og engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig

Følgende erfaringer og kunnskaper vektlegges:

  • kompetanse innenfor både eiendom og arealplanlegging
  • god innsikt i samspillet mellom privatinitiert eiendomsutvikling og offentlig initiert arealplanlegging innen plan- og bygningslovens område.
  • gode analytiske ferdigheter og åpenhet for tverrfaglig forskning.

Personlige egenskaper som vektlegges:

  • interesse for forskning og motivasjon for å fullføre en doktorgrad.
  • åpent sinn og lærevillighet.
  • målorientert, analytisk og nøyaktig.
  • arbeider selvstendig og strukturert.
  • gode samarbeidsevner og evne til å bidra til utvikling av faget.
  • tar aktivt del i utviklingen av et godt fagmiljø.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen er et åremål innplasseres i stillingskode 1017 Stipendiat, lønnsramme 20 (ltr. 36-62). Stipendiater innplasseres normalt i lønnstrinn 54 (NOK 482 200) Stillingen inkluderer noen driftsmidler til å gjennomføre Ph.d. prosjektet.

Nærmere opplysninger tema 1:

Tema 2:

Informasjon til deg som søker stipendiatstilling og generell informasjon til søkere

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” på denne siden. Søknader som ikke sendes elektronisk via Jobbnorge innen fristen, vil ikke bli vurdert.

Søknadsfrist: 06.04.2021

Søkere vil bli evaluert på grunnlag av sine faglige kvalifikasjoner, kvaliteten på utkastet til forskningsforslag og tidligere forskning så vel som annen relevant erfaring. Innstilte søkere vil bli innkalt til intervju som en del av evalueringen. Søkere som er invitert til et intervju forventes å presentere originale vitnemål og attester.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS