Stilling:

Stipendiat på forskningsprosjekt (Seksjon for småfeforskning og husdyrhelse)

Søknadsfrist: 11.03.2019

Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner.


Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.


NMBU har 1700 ansatte og 5200 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. Høsten 2020 er vi samlokalisert på Ås. Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Veterinærhøgskolen

Veterinærhøgskolen er landets eneste veterinærfaglige utdanningsinstitusjon og gir kompetanse innen både veterinær- medisin og veterinær samfunnsmedisin.


Vi utdanner veterinærer og dyrepleiere. Vi forsker på veterinærmedisin og relaterte biomedisinske fagområder.


Institutt for Produksjonsdyrmedisin
har 4 seksjoner og i underkant av 100 ansatte. De 3 seksjonene ved Adamstuen, Oslo omfatter medisinsk og kirurgisk klinikk for produksjonsdyr, ambulatorisk klinikk for produksjonsdyr og hest, reproduksjon hos produksjonsdyr, hest og familiedyr, forebyggende helsearbeid, dyrevelferd, rettsmedisin, samt eksperimentell biomedisin. Den fjerde seksjonen på Høyland, Sandnes har virksomhet konsentrert rundt småfe og gris.


Hovedoppgaver for instituttet er undervisning av veterinær- og dyrepleierstudenter, forskning samt informasjon og tjenesteyting til veterinærer, dyreeiere og organisasjoner. Instituttet tar også del i etter- og videreutdanning av veterinærer.

Om stillingen

Ved Institutt for Produksjonsdyrmedisin (ProdMed), Seksjon for småfeforskning og husdyrhelse ved Veterinærhøgskolen i Sandnes er det ledig en 4-årig stilling, som 100% stipendiat.

Den aktuelle stillingen er knyttet til et 4-årig forskningsprosjekt med tittel «Reindeer CWD prion ecology: Risk of dissemination by sheep».

Hovedmålet i prosjektet er å undersøke om skrantesyke (CWD) hos reinsdyr kan overføres til sau, og klarlegge hvilken rolle sau som beiter i Nordfjella kan ha i å spre sykdommen videre.

Prosjektet er finansiert av Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri, og er et samarbeid mellom institutt for produksjonsdyrmedisin og institutt for basalfag og akvamedisin ved NMBU, Veterinærinstituttet og Norsk institutt for naturforskning. Det er også flere internasjonale partnere.

Det kan bli aktuelt med forskningsopphold ved en utenlandsk institusjon. Det forutsettes at den som tilsettes går inn i et godkjent opplegg for en ph.d-grad og at arbeidet legges opp med sikte på å fullføre en doktorgrad i løpet av tilsettingsperioden.

Nyutdannede veterinærer og studenter som avslutter utdannelsen til våren oppfordres til å søke stillingen.

Arbeidsoppgaver

Stipendiaten skal arbeide med problemstillinger knyttet til muligheten for at CWD kan overføres til sau. Dette omfatter å delta i planlegging og utføring av forsøk, samle inn data og prøvemateriale og utføre laboratoriearbeid. Forskningsresultatene skal analyseres, tolkes og framstilles slik at de tilfredsstiller krav til internasjonal publisering. Stipendiaten skal være en del av en allerede eksisterende forskningsgruppe og samarbeide med de andre partnerne.

Arbeidsoppgaver vil inkludere:

  • Prøvetaking og klinisk oppfølging av dyr i smitteforsøk
  • Analysere innsamlet materiale fra sau som har beitet i Nordfjella
  • Histopatologi (mikroskopi) og obduksjon av dyr
  • Laboratoriearbeid (immunhistokjemi, molekylærbiologi, proteinanalyser og deteksjon av prioner)
  • Karakterisere egenskaper til reinsdyr-prioner og mulighet for smitte til andre hjortedyr

Dette er en 4-årig doktorgrad der NMBU finansierer det fjerde året, dette medfører at 25 % av stillingen skal tillegges undervisning og rutinearbeid (obduksjon og klinisk tjeneste) ved seksjonen/instituttet.

Det er utarbeidet betenkning/stillingsbeskrivelse for stillingen.

Kvalifikasjonskrav for stillingen

For å kunne tilsettes må kandidaten oppfylle kravene for opptak til ph.d.-utdanning ved NMBU. Søkeren må dokumentere en sterk faglig bakgrunn fra tidligere studier, samt vise til gode engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig. For utfyllende informasjon om opptakskriterier, se «Forskriften for graden ph.d. ved NMBU» og «programbeskrivelsen» for det aktuelle ph.d. programmet.

Faglige kvalifikasjonskrav

Det kreves:

  • Veterinærmedisinsk grunnutdannelse med norsk autorisasjon som veterinær innen 1. august 2019.
  • Gode norsk (skandinaviske)- og engelskkunnskaper, både muntlig og skriftlig

Det vil telle positivt med:

  • Erfaring fra laboratoriearbeid
  • Erfaring med patoanatomisk undersøkelse
  • Erfaring med klinisk arbeid

Personlige egenskaper/egnethet

Det kreves:

  • Interesse for forskning og faglig fordypning
  • Evne til selvstendig, strukturert og effektivt arbeid
  • Gode samarbeidsevner
  • Gode holdninger generelt og spesielt med tanke på forskningsetikk
  • Gode evner til å forstå, anvende og reflektere kunnskap

Lønnsvilkår og informasjon

Stillingen innplasseres i stillingskode 1017 Stipendiat, lønnsramme 20, ltr. 51-62. Stipendiater innplasseres normalt i lønnstrinn 51 (NOK 449 400).

Det er ansiennitetsopprykk i stillingen.

Tilsettingen skjer i henhold til gjeldende nasjonale retningslinjer for tilsetting som stipendiat ved universiteter og høgskoler. Stipendiatstillingen er en åremålsstilling.

Nærmere opplysninger kan fås ved henvendelse til:

Informasjon til deg som søker stipendiatstilling og generell informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og attester. Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søknadsfrist: 11.03.2019

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i tre eksemplarer i ordinær post merket still.nr. 19/00559 til NMBU, Institutt for produksjonsdyrmedisin, postboks 5003, NO-1432 Ås.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS