Ledig stilling ved NMBU

Universitetslektor i juridiske fag

Søknadsfrist: 05.01.2020

Om stillingen

Ved Fakultet for landskap og samfunn, Institutt for eiendom og juss, er det ledig fast 100 %-stilling som universitetslektor i juridiske fag. Den utlyste stillingen er rettet inn mot undervisning av juridiske fag.

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner.


Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.


NMBU har 1700 ansatte og 5200 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. Høsten 2020 er vi samlokalisert på Ås. Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om avdelingen

Fakultet for landskap og samfunn har 1250 studenter og 180 ansatte. Fakultetet består av instituttene by- og regionplanlegging, eiendom og juss, folkehelse, internasjonale miljø- og utviklingsstudier og landskapsarkitektur.


Institutt for eiendom og juss har 20 fast og midlertidige ansatte med spisskompetanse innen eiendomsfag, herunder by- og eiendomsutvikling, verdsetting av fast eiendom, eiendomsregistrering, jordskifte, ekspropriasjon, eiendomsutvikling og de juridiske sidene av eiendom og planlegging.


Instituttet tilbyr en 5‐årig mastergrad i eiendom og 2‐årig hel- og deltidsmastergrad i eiendomsutvikling. Studieprogrammene har samlet om lag 250 studenter. I tillegg tilbyr instituttet undervisning i juridiske fag for hele universitetet og har omfattende etter- og videreutdanningstilbud, og er aktive i fagformidling. Instituttet deltar i flere forsknings- og utredningsprosjekter.


Instituttet er lokalisert på Campus Ås 30 km syd for Oslo.

Det søkes etter en person som har kompetanse innenfor tingsrett, plan- og bygningsrett og skjønns- og ekspropriasjonsrett. Kompetanse innenfor miljøforvaltningsrett vil også tillegges vekt. Både praksis fra offentlig forvaltning og advokatpraksis vurderes som relevante erfaringer. Stillingens primære arbeidsområder er ordinær undervisning, samt etter- og videreutdanning. I tillegg omfatter stilling forskning og faglig utviklingsarbeid.

Undervisningen ved instituttet er profesjonsrettet, og kombinerer ulike fagdisipliner. Fagkompetansen ved instituttet er flerfaglig, og forskningen er dels disiplinorientert og dels tverrfaglig.

Arbeidsoppgaver

Vi er særlig interessert i en person med faglig interesse og erfaring innenfor fast eiendom. Undervisningen vil i hovedsak være rettet inn mot instituttets master i eiendom som oppfyller kompetansekravene for kandidater til dømmende stillinger i jordskifteretten.

Den som tilsettes vil få ansvar for både ordinær undervisning i juridiske fag og for veiledning av masteroppgaver. Den som tilsettes vil også kunne få en viktig rolle i forbindelse med utvikling av de juridiske fagene ved instituttet.

Kvalifikasjonskrav, ønskede erfaringer, kunnskaper og personlige egenskaper:

Den som ansettes må ha master i rettsvitenskap fra et norsk universitet eller tilsvarende. Det kreves relevant forskningserfaringer utover mastergrads- og/eller relevant yrkespraksis. Erfaring fra saksbehandling, rådgivning, forhandlinger, prosedyre og lignende fra relevante rettsområder vil bli tillagt vekt.

Det kreves dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse eller erfaring fra undervisning og veiledning på universitetsnivå.

Instituttet er aktive i fagformidling, og deltakelse i nasjonale og internasjonale nettverk. Erfaring fra etter- og videreutdanning og formidling vektlegges.

Vi søker etter personer med genuin interesse for fast eiendom. Du må ha gode samarbeidsevner og interesse for å bidra positivt i det daglige arbeidsmiljøet og med utviklingen av undervisning sammen med gode kolleger. Det er viktig at den som tilsettes kommunisere godt med studenter, kollegaer, samarbeidspartnere og aktører fra arbeids- og samfunnslivet.

Det er nødvendig med svært gode muntlige og skriftlig evner i norsk og gode muntlige og skriftlige evner i engelsk fagspråk.

Dersom det ikke melder seg søkere som er klart kvalifisert for fast ansettelse, kan det bli aktuelt med midlertidig ansettelse for inntil tre år.

Lønnsvilkår og informasjon

Stillingen innplasseres som universitetslektor i lønnsspennet 532 300 – 655 400 kr (ltr. 60 – 71) avhengig av kvalifikasjoner. Stillingen følger Statens lønnsregulativ. Medlemskap i Statens Pensjonskasse (2 %).

Søkere uten formell kompetanse i pedagogikk forplikter seg til innen to år å gjennomføre kurs i universitetspedagogikk.

Nærmere opplysninger ved:

Informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. CV skal fylles ut elektronisk i Jobb Norge.

Legg ved vitnemål og eventuelle attester.

Søknadsfrist: 05.01.20

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i tre eksemplarer i ordinær post merket still.nr. 19/05641 til NMBU, Fakultet for Landskap og samfunn, postboks 5003, NO-1432 Ås.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS