Ledig stilling ved NMBU

Stipendiat innen bioinformatikk

Søknadsfrist: 20.12.2019

Vi søker deg som brenner for å forstå biologi gjennom tall, matematikk og datamaskiner.

Om stillingen

Ved Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap er det ledig stilling som stipendiat innen systembiologi. Dette er en åremålsstilling med varighet på 3 år. Stillingen er finansiert av NMBU.

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner.


Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.


NMBU har 1700 ansatte og 5200 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. Høsten 2020 er vi samlokalisert på Ås. Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om KBM

Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM) har omtrent 160 ansatte, fordelt mellom forskergrupper og fakultetsadministrasjonen. Fakultetet har for tiden 10 administrativt ansatte. KBM har omtrent 50 doktorgradsstudenter og ca. 500 bachelor- og masterstudenter. Fakultetet har aktive forskningsgrupper innen kjemi og biokjemi, mikrobiologi og mikrobiell genteknologi, bioinformatikk og analysemetodikk, næringsmiddelteknologi og -kvalitet. Fakultetet har en svært vital forskingskultur, noe våre utdanningsprogrammer også gjenspeiler.


Les mer om KBM på https://www.nmbu.no/fakultet/kbm.

Stipendiaten skal arbeide sammen med forskere i prosjektet "Den digitale laksen" (https://www.nmbu.no/en/projects/digisal) innenfor det nasjonale konsortiet for bioteknologi, Senter for Digitalt Liv Norge. Prosjektet har som mål å forstå laks ved å bruke avanserte bioinformatiske, og matematiske metoder.

Den som tilsettes, skal bl.a. arbeide medet eller flere aspekter av "constraint-based modelling" for å forstå biokjemiske reaksjonsnettverk. Aktuelle problemstillinger kan være knyttet til kan være vevsspesifikke modeller, energikostnader ved tilpasning til saltvann, slim- (glykoprotein-)produksjon og oppskalering til organismemodell.

Arbeidsoppgaver

  • Utvide repertoaret av metabolske fenomener som dekkes av en voksende samling ‘constraint-baserte’ modeller.
  • Utvikle og analysere metabolske modeller for å karakterisere respons på ulike fôrtyper eller miljøer.
  • Utvikle og vedlikeholde en testsuite for hva laksens stoffskifte er i stand til, i virkeligheten og i ulike modeller. Testsuiten brukes til modellutvikling, dokumentasjon og kvalitetssikring.

Det forutsettes at den som tilsettes går inn i et godkjent opplegg for en ph.d-grad og at arbeidet legges opp med sikte på å fullføre en doktorgrad i løpet av tilsetningsperioden.

Kvalifikasjonskrav, ønskede erfaringer, kunnskaper og personlige egenskaper:

For å kunne tilsettes må kandidaten oppfylle kravene for opptak til ph.d.-utdanning ved NMBU. Kandidaten må ha en relevant utdanning tilsvarende en femårig Masterutdanning med 120 studiepoeng på masternivå. Søkeren må ha en dokumentert sterk faglig bakgrunn fra tidligere studier, og kunne dokumentere gode engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig. For mer utfyllende informasjon om opptakskriterier, se «Forskriften for graden ph.d. ved NMBU» og «programbeskrivelsen» for det aktuelle ph.d. programmet.

Faglige kvalifikasjonskrav

Det kreves:

  • Mastergrad i systembiologi eller lignende, herunder f.eks. bioinformatikk, grunnleggende lineær algebra, matematisk modellering og optimering.
  • Grunnleggende kjennskap til metabolske reaksjonsnettverk.
  • Inngående kjennskap til minst ett vitenskapelig programmeringsspråk, inkludert strukturert eller objekt-orientert programmering.

Følgende erfaringer og kunnskaper vektlegges:

  • Erfaring med constraint-basert metabolsk rekonstruksjon og analyse.
  • Erfaring med utvikling av vitenskapelig programvare, inkludert dokumentasjon, testing og versjonshåndtering.
  • Erfaring fra tverrfaglig arbeid i team.

Ønskede personlige egenskaper:

  • Sterk motivasjon for og forståelse av prosjektets mål, både metabolsk modellering og hvordan denne inngår i den større sammenhengen av "digitalt liv".
  • Utmerkede vitenskapelige skriveferdigheter.
  • Utmerket evne til kommunikasjon og kreativt samarbeid
  • Ryddig, god på data- og modellhåndtering.
  • Strukturert og god på å planlegge

Lønnsvilkår og informasjon

Stillingen innplasseres i stillingskode 1017 Stipendiat, lønnsramme 20 (ltr. 36-62). Stipendiater innplasseres normalt i lønnstrinn 54 (NOK 479.600,-). Ansiennitetsopprykk i stillingen.

Tilsettingen skjer i henhold til gjeldende nasjonale retningslinjer for tilsetting som stipendiat ved universiteter og høgskoler. Stipendiatstillingen er en åremålsstilling

Personer som vurderer å søke, oppfordres til å kontakte:

Informasjon til deg som søker stipendiatstilling og generell informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” på denne siden. Søknader som ikke sendes elektronisk via Jobbnorge innen fristen, vil ikke bli vurdert.

Søknaden må inneholde opplysninger om din utdanning og tidligere praksis, samt din motivasjon for å gjennomføre et slikt ph.d.-prosjekt.

Søknadsfrist: 20.12.19

Følgende dokumenter skal legges ved søknaden:

  • Søknadsbrev
  • CV og relevante vitnemål/attester
  • ev. liste over vitenskapelige arbeider
  • Navn, telefon og epostadresse til to referansepersoner

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS