Stilling:

Avdelingsingeniør / overingeniør IT & databasesupport (3 år) i marinbiologi

Søknadsfrist 18.03.2019

UiT Norges arktiske universitet

Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen. Fakultetets primæroppgaver er å utøve forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor sine fag. Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer,

klima, fisk og dyrs tilpasning til livet i Arktis, marin bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning. Fakultetets tverrfaglige profil gir god anledning til å utvikle forskningsprosjekter der flere faggrupper samarbeider.

Drivkraft i nord

Om stillingen

Ved Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE), UiT Norges arktiske universitet, er det ledig en 100% stilling i 3 år som avdelingsingeniør/overingeniør i IT & databasesupport for forskningsprosjektet Arctic ABC. Stillingen er plassert ved Institutt for arktisk og marin biologi og forskningsgruppen Arktisk marin systemøkologi. Det er ønskelig med snarlig tiltredelse.

Institutt for arktisk og marin biologi (AMB) samler 6 forskningsgrupper i biologi i et stort institutt som er lokalisert på flere bygg. Instituttets faglige aktivitet spenner vidt og dekker forskning og utdanning fra molekylære mekanismer på cellenivå, fysiologiske tilpasninger hos organismer til økologiske interaksjoner i akvatiske og terrestre miljøer. Instituttet representerer en tidsriktig og spennende faglig enhet i biologi som møter faglige utfordringer innen grunnforskning, næringsrettet og forvaltningsrettet forskning med et sterkt fokus på Nordområdene. Instituttet har samarbeid med regionale institusjoner som Framsenteret, Havforskningsinstituttet og Nibio om omfattende nasjonalt og internasjonalt forskningssamarbeid. Ved AMB er det for tiden 51 faste vitenskapelig ansatte, 9 administrative og 22 ansatte i tekniske stillinger, samt 60 midlertidig ansatte forskere, stipendiater og teknikere.

Du får jobbe med

Stillingen er knyttet til forskningsprosjektet Arctic ABC og andre samarbeidsprosjekter (http://www.mare-incognitum.no/index.php/arcticabc). Prosjektet inkluderer blant annet utvikling og drift av autonome målestasjoner i isen nord for Svalbard og i fjordene på Svalbard. Vi søker etter en person som kan hjelpe oss med å strukturere, etterbehandle, lagre og tilgjengeliggjøre dataene fra disse stasjonene, inkludert dataset fra tidligere utsettinger.

Avdelingsingeniøren/overingeniøren skal inngå i prosjekgruppa Arctic ABC og jobbe tett sammen med prosjektingeniøren og prosjektlederen i Tromsø. Prosjektet vil generere store mengder data, som delvis blir overført i sanntid (Iridium SBD) og delvis blir lastet ned ved innhenting av instrumenter. Det finnes også et 15 års sett av historiske data fra observatorier i to fjorder på Svalbard som vil inngå i prosjektet (http://www.mareincognitum.no/index.php/krop-observatories). Alt av data skal gjøres offentlig tilgjengelig i NetCDF formatet i en NIRD Sigma2 database. Data skal være søkbare gjennom en visualiseringsportal (Python programmkode, kjøpt av ekstern leverandør).

Hovedarbeidsoppgaver som inngår i stillingen er:

  • lage rutiner for håndtering av innkommende data (online og offline)
  • lage rutiner for konvertering av innkommende data til NetCDF
  • hjelpe med kobling av database og portal

Videre er det ønskelig å få hjelp med oppsett og vedlikehold av hjemmesidene til prosjektet og databehandling.

Kvalifikasjoner

Søkere må ha relevant utdanning og erfaring med håndtering av data i NetCDF formatet og har god kjennskap til Python. Kompetanse i tidsserieanalayse og databaser er også ønskelig. Kjennskap til MatLab og R og kompetanse i hydroakkustisk databehandling er en stor fordel. Kjennskap til oppsett og vedlikeholdt av nettsider (WordPress basert) regnes også som positivt.

Vi søker en medarbeider med gode samarbeidsevner, positiv innstilling, samt evne til å arbeide selvstendig og i team. Datahåndtering og visualisering i Arctic ABC prosjektet er i oppstartsfasen. Søkeren må derfor være villig til å tilegne seg kunnskap og tilpasse seg endringer i arbeidsoppgaver i takt med utvikling av prosjektet.

Gode ferdigheter i norsk eller et annet skandinavisk språk er ønskelig, samt god beherskelse av engelsk, både skriftlig og muntlig.

Vi tilbyr

  • fleksibel arbeidstid
  • trening i arbeidstida
  • gode pensjons- og velferdsordninger

Slik søker du

Søknad sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • Søknadsbrev som inkluderer motivasjon for stillingen
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • vitnemål og karakterutskrift
  • dokumentasjon av engelskkunnskaper
  • attester og referanser med kontaktinformasjon

Bedømmelse forutsetter at overnevnte søknadsdokumenter er vedlagt i Jobbnorge innen søknadsfristen.Søkere som blir invitert til intervju må ta med originale vitnemål og attester.

Bedømmelses komité - rådgivende funksjonSøkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité.

De søkerne som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervju skal blant annet ta sikte på å avklare personlig egnethet for stillingen.

All dokumentasjon som skal vurderes må være sertifisert og oversatt til skandinavisk eller engelsk.

Lønns- og arbeidsvilkår

Lønn etter statens regulativ kode 1085 avdelingsingeniør eller 1087 overingeniør, avhengig av kvalifikasjoner.

Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse. Tilsettingen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn

Arbeidsområde og organisering kan endres, og andre oppgaver innenfor avdelingens arbeidsfelt kan etter behov legges til stillingen.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen ved:

  • Prosjektleder professor Jørgen Berge, jorgen.berge@uit.no eller tlf. 90169125 og
  • Prosjektingeniør Daniel Vogedes daniel.vogedes@uit.no eller tlf 90042543

Generell informasjon

Ved Universitetet i Tromsø legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til telefonreferansen.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger håndteres i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS