Stilling:

Stipendiat innen veterinær samfunnsmedisin

Søknadsfrist: 04.02.2019

Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner.


Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.


NMBU har 1700 ansatte og 5200 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. Høsten 2020 er vi samlokalisert på Ås. Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Veterinærhøgskolen

Veterinærhøgskolen er landets eneste veterinærfaglige utdanningsinstitusjon og gir kompetanse innen både veterinær- medisin og veterinær samfunnsmedisin.


Vi utdanner veterinærer og dyrepleiere. Vi forsker på veterinærmedisin og relaterte biomedisinske fagområder.


Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi består av tre fagseksjoner; seksjon for mattrygghet, seksjon for farmakologi og toksikologi og seksjon for mikrobiologi, immunologi og parasittologi.


Instituttets hovedoppgaver er å yte forskningsbasert undervisning av veterinær- og dyrepleiestudenter, samt å drive forskning på høyt internasjonalt nivå innenfor områdene mattrygghet, infeksjonslære, farmakologi og toksikologi. I tillegg legges det ned et betydelig arbeid i forbindelse med oppdrag- og referansefunksjoner instituttet har for offentlige og private aktører.


Instituttet er p.t. lokalisert ved Veterinærhøgskolen, NMBU på Adamstuen i Oslo. Veterinærhøgskolen flytter til campus Ås i 2020.

Om stillingen

Ved Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi (MatInf) ved Veterinærhøgskolen er det ledig stilling som stipendiat innen veterinær samfunnsmedisin med varighet på 3 år med oppstart våren 2019.

Den som tilsettes skal arbeide med prosjektet " Forekomst av zoonotiske bakterier i norsk rå melk: betydning av driftsmessige og hygieniske forhold ".

Hovedmålet med prosjektet er å utdanne en forsker innen veterinær samfunnsmedisin og besetningshygiene ved å studere forekomsten av humanpatogene agens i forskjellige driftssystem med melkeproduksjon på Østlandet.

Prosjektet er et samarbeid mellom Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi og Institutt for produksjonsdyrmedisin.

Arbeidsoppgaver

  • Kartlegge forekomsten av L. monocytogenes og STEC i tankmelk på gårder med ulike produksjonssystemer
  • Innhente data om hygiene- og helsestatus og driftsforhold i besetninger og ta prøver både av melk og miljø for mikrobiologiske undersøkelser
  • Komparativ genomikk vil bli brukt for å undersøke smitteveier og risikofaktorer som påvirker forekomsten av L. monocytogenes og STEC i norsk råmelk.
  • Lagringsforsøk for å fremskaffe kunnskap om hvordan transport og lagring påvirker overlevelse av L. monocytogenes og STEC i norsk rå melk.

Stipendiaten skal planlegge prosjektet, utføre forsøk, analysere, tolke og fremstille resultater (muntlig og skriftlig) som tilfredsstiller krav til internasjonal publisering og kan sammenfattes i en doktorgradsavhandling på internasjonalt nivå.

Kvalifikasjonskrav for stillingen:

For å kunne tilsettes må kandidaten oppfylle kravene for opptakt til ph.d.-utdanning ved NMBU. Søkeren må ha en dokumentert sterk faglig bakgrunn fra tidligere studier, og kunne dokumentere gode engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig.

Faglige kvalifikasjonskrav

Det kreves:

  • Utdannelse som veterinær
  • Gode norskkunnskaper, både muntlig og skriftlig
  • Førerkort klasse B
  • Erfaring med mikrobiologisk og molekylærbiologiske arbeid er ønskelig

Personlige egenskaper/egnethet

Det kreves:

  • Forskerambisjoner
  • Gode evner til å arbeide selvstendig og effektivt
  • Gode sosiale egenskaper og samarbeidsevner
  • Gode holdninger generelt og spesielt med hensyn til forskningsetikk
  • Gode evner til å prioritere, forstå, anvende, reflektere og teoretisere kunnskap

Lønnsvilkår og informasjon

Stillingen innplasseres i stillingskode 1017 Stipendiat, lønnsramme 20 (ltr. 51-62). Stipendiater innplasseres normalt i lønnstrinn 51 (NOK 449.400,-). Ansiennitetsopprykk i stillingen.

Tilsettingen skjer i henhold til gjeldende nasjonale retningslinjer for tilsetting som stipendiat ved universiteter og høgskoler. Stipendiatstillingen er en åremålsstilling.

Det er utarbeidet betenkning for stillingen som kan fås ved henvendelse til toril.lindback@nmbu.no

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til:

  • Førsteamanuensis Toril Lindbäck (hovedveileder), tlf. 67232216,
  • Førsteamanuensis Erik Granquist (medveileder ProdMed), tlf. 96043522 eller
  • Førsteamanuensis Marina Aspholm (medveileder MatInf), tlf. 67232218

Informasjon til deg som søker stipendiatstilling og generell informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og attester.

Søknadsfrist: 04.02.2019

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i tre eksemplarer i ordinær post merket still.nr. 19/00032 til NMBU, Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi, Postboks 8146 Dep, NO-0033 Ås.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS