Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Arkivmedarbeider (Kulturhistorisk museum)

Søknadsfrist 26.02.2019

Til gjennomgang, skanning og digitalisering av topografisk arkiv søker vi en Arkivmedarbeider

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo (KHM) er et av landets største kulturhistoriske museer, og er et forskningsintensivt museum og en universitetsenhet med status på linje med UiOs fakulteter. Det rommer den største arkeologiske-, etnografiske- og numismatiske samlingen i Norge. Museet inkluderer også vikingskipene på Bygdøy, kirkekunstsamling fra middelalderen, klassiske og egyptologiske samlinger fra Middelhavslandene samt et runearkiv.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Om stillingen

Ved Kulturhistorisk museum er det ledig et 15 måneders engasjement som arkivmedarbeider (SKO1363 seniorkonsulent) i et digitaliseringsprosjekt som skal ordne, skanne og annotere de deler av topografisk arkiv som omfatter Buskerud fylke. Prosjektet er et samarbeid mellom Buskerud fylke og Kulturhistorisk museum, og har som mål å gjøre museets arkeologiske arkiv tilgjengelig for formidling, forvaltning og forskning.

Den arkeologiske samlingens topografisk ordnede arkiv (top.ark.) er en del av Kulturhistorisk museums arkiv. Den topografiske ordningen innebærer at den er sortert etter fylke, kommune og gård. Materialet er delt i et eldre top.ark. som inneholder arkivmateriale fra opprettelsen av Universitetets Oldsaksamling fram til 1994, og et nytt top.ark. som inneholder arkivmateriale fra 1995 til i dag. Prosjektet skal gjennomgå alt materiale i den eldre delen, i den nye delen skal kun arkeologisk dokumentasjon digitaliseres.

Det topografiske arkivmaterialet skal kompletteres med fotografier og papirbasert materiale fra økonomisk kartverk (ØK-registreringene). Det digitaliserte materialet vil bli tilgjengelig på nett.

Stillingen vil være tilknyttet Kulturhistorisk museums arkiv, som fysisk er lokalisert i Historisk museum i Oslo sentrum. Arkivet sorterer under Seksjon for samlingsforvaltning og består av to faste stillinger; en arkivansvarlig og en arkivkonsulent. Museet har om lag 130 fast ansatte, og er organisert i fire seksjoner og en administrasjon.

Arbeidsoppgaver

  • arkivmateralet skal gjennomgås, ryddes og ordnes
  • ryddet arkivmateriale skal digitaliseres og lagres i museets systemer
  • ØK-materiale og flyfoto skal hentes frem og digitaliseres
  • arkivmaterialet skal annoteres slik at det blir søkbart

Kvalifikasjonskrav

  • stillingen krever relevant utdanning fra universitet eller høyskole, med arkeologi i fagkretsen, minimum tilsvarende bachelorgrad
  • god skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på norsk
  • erfaring med arkeologiske museers topografiske arkiv
  • solid kjennskap til IKT-verktøy
  • erfaring med digitalisering av arkiv vektlegges

Personlige egenskaper

Vi ser etter en person med interesse for digitalisering av arkiv, som evner å jobbe selvstendig og kan ta initiativ. Kvalifikasjoner som gjennomføringsevne og nøyaktighet, samt å være løsningsorientert, er viktig.

Vi tilbyr

  • lønn som seniorkonsulent (SKO1363) fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 472 300 og kr 515 200, avhengig av kompetanse
  • et hyggelig arbeidsmiljø
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • god pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV
  • relevante vitnemål og attester

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Søkere som innkalles til intervju vil bli bedt om å oppgi 2 referanser; en overordnet og en sideordnet (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer).

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Prosjektansvarlig TopArk Espen Uleberg, tlf: 22 85 96 53 / mobil 909 95 091, e-post: espen.uleberg@khm.uio.no

For spørsmål vedrørende rekrutteringssystemet, kontakt personalrådgiver Marit Gamst Markussen, epost m.g.markussen@khm.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS