Stilling:

Ny medarbeider (Innsatsområde ASK, Landsdekkende faglig enhet)

Frist: 25.10.2018

Statped skal forsterke satsingsområde på barn, unge og voksne med behov for alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK)

Innsatsområde ASK, Landsdekkende faglig enhet søker en ny medarbeider til teamet.

Arbeidet er organisert som et eget innsatsområde ut 2020, hvor målet for tiltaket er en styrking av tilbudet til barn, unge og voksne med behov for ASK. Tiltakene skal gi økt kompetanse lokalt i kommuner, fylkeskommuner, barnehager og skoler, og bidra til en mer tilpasset barnehage- og skolehverdag for ASK-brukere.

Barn, unge og voksne med behov for alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK) er en svært heterogen gruppe, og ASK er et sammensatt og kompetasekrevende fagområde. De fleste tiltak på ASK-feltet krever stor grad av særlig tilpasning og tilrettelegging, basert på individuelle behov. Det er kommunens og fylkeskommunens ansvar å legge til rette for opplæring i å bruke de kommunikasjonsformene elevene har behov for.

For å realisere dette viktige arbeidet trenger vi en engasjert medarbeider som er faglig flink og god til å samarbeide på tvers av fagområder og regioner.

Les mer på www.statped.no.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Fra og med våren 2019 skal Innsatsområde ASK ha fokus på å utarbeide og levere på følgende deloppdrag i oppdragsbrev S 01-17:

  • Deloppdrag 2: Etablering e-lærings- og opplæringspakker. Målgruppen for oppdraget er ASK-brukere/ foreldre og ansatte i PP-tjenesten/ grunnopplæring/ barnehage. Samarbeid med SLoT. Frist for ferdigstillelse 15.08.2019
  • Deloppdrag 4: Vurdere behov for informasjon om ASK-brukeres rett til og bruk av hjelpemidler og støtteordninger i utdanningen, og utvikle en veileder eller ressurs på bakgrunn av vurderingen. Samarbeid med Helse og NAV. Frist for ferdigstillelse 31.05.2019
  • Deloppdrag 5: Utrede muligheten for et tidlig innsats-tilbud for gruppen barn med omfattende motoriske vansker og med kognitiv kapasitet som gjør at de vil ha behov for ASK livet ut. Statped skal innhente kunnskapsgrunnlag om utfordringsbildet knyttet til dette temaet. På grunnlag av dette skal Statped utvikle et tidlig innsatstilbud for denne gruppen ASK-brukere. Samarbeid med FoU. Frist for ferdigstillelse 31.12.2020
  • Deloppdrag 6: Utrede muligheten for å utvikle verktøy til underveisvurderinger av elever med behov for ASK, og vurdere tilpasninger av obligatoriske prøver og eksamen for denne elevgruppen. Statped bes innhente kunnskap om og redegjøre for utfordringer og problemområder knyttet til prøve- og vurderingstilpasning for denne gruppen. Samarbeid med FoU. Frist for ferdigstillelse av kunnskapsgrunnlaget 31.12.2018.

Medarbeiderne i Innsatsområde ASK har sine kontorplasser spredt ut over hele landet. Derfor foregår noe av arbeidet selvstendig, men med utstrakt bruk av Teams og VK som arbeidsverktøy for samhandling innad i teamet og leder. Det er en forutsetning at ny medarbeider har god erfaring med bruk av disse verktøyene og er komfortabel med fjernledelse i det daglige arbeidet. Det må påregnes en del reisevirksomhet.

Vi søker deg som

  • har høyere utdanning, fortrinnsvis på mastergradsnivå
  • kjenner godt til fagfeltet
  • har kjennskap og erfaring fra opplæringssektoren
  • har sterk gjennomføringsevne
  • har gode samarbeidsevner og evne til å tenke tverrfaglig
  • er personlig egnet

Vi tilbyr

  • spennende og varierte oppgaver
  • gode muligheter for påvirkning og personlig utvikling
  • selvstendig arbeidsdag
  • godt arbeidsmiljø med dyktige og hyggelige kollegaer
  • Stillingen lønnes som rådgiver/seniorrådgiver (kode 1434/1364) fra kr 436.900,- 600.200,- til kr 673.800,- brutto per år, for spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes
  • Medlemskap i Statens pensjonskasse med blant annet tjenestepensjonsordning og tilbud om boliglån.
  • Statped er IA-bedrift og har fleksibel arbeidstidsordning

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn og personer med nedsatt funksjonsevne.

Søk på stillingen

Web: www.statped.no

Kontakt: Fredrik Liaaen (Seksjonsleder)

Telefon: +47 951 47 780

E-post: fredrik.liaaen@statped.no

Powered by Labrador CMS