Stilling:

Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor i matematikkdidaktikk / matematikk (Ref. 202/18)

Søknadsfrist 9. november 2018

Universitet i Agder

Universitet i Agder har over 1400 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.


Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Ved Universitetet i Agder er det ledig 1 fast 100 % stilling og 1-2 midlertidige 100 % stillinger som førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor i matematikkdidaktikk/matematikk med virkning fra 01.08.19 eller etter avtale med fakultetet. De midlertidige stillingene har varighet frem til 31.7.2020. Stillingene er knyttet til Fakultet for teknologi og realfag, Institutt for matematiske fag. Arbeidssted er Campus Kristiansand.

Instituttet for matematiske fag har 27 fast ansatte i vitenskapelige stillinger (9 professorer, 10 førsteamanuenser, 1 førstelektor, 7 universitetslektorer) og for tiden cirka 20 doktorgradsstudenter knyttet til vårt doktorgradsprogram i matematikkdidaktikk.

Fakultet for teknologi og realfag har forskergrupper innen matematikkdidaktikk og matematikk. Forskergruppene har et bredt internasjonalt kontaktnett, og har jevnlig besøk av internasjonalt anerkjente forskere gjennom gjestestipend og seminarprogram. Forskningsgruppene har i løpet av de senere årene hatt og deltatt i en rekke stor forskningsprosjekter.

Instituttet leder et nasjonalt senter for fremragende utdanning; MatRIC, The Centre for Research, Innovation and Coordination of Mathematics Teaching.

Beskrivelse av stillingene

Instituttet gir matematikkundervisning i universitetets bachelorutdanninger i økonomi, bioingeniør og biologi, samt lærerutdanningsprogram (barnehagelærerutdanning, grunnskolelærerutdanning 1-7 og 5-10, praktisk-pedagogisk utdanning og lektorutdanning 8-13) samt etter- og videreutdanning for lærere i matematikk. Instituttet har i tillegg årsstudium, bachelor- og masterprogram i matematikk, og master og ph.d-program i matematikkdidaktikk.

Det er forventet at den som ansettes, aktivt vil delta i en av våre forskningsgrupper og i gruppens forskningsprosjekter. Det er også forventet at den som ansettes ved behov kan bidra i MatRIC.

Undervisningsoppgavene vil hovedsakelig være knyttet til undervisning av matematikk og matematikkdidaktikk i lærerutdanning (barnehagelærer-, grunnskolelærer- og lektorutdanning), veiledning av bachelor- og masterstudenter i matematikkdidaktikk samt etter- og videreutdanning av lærere. Medveiledning av ph.d-stipendiater kan også bli en del av undervisningsoppgavene.

Kvalifikasjoner og vilkår

Til stilling som førsteamanuensis kreves det doktorgrad eller tilsvarende i matematikkdidaktikk eller matematikk. Dersom søkeren har doktorgrad i matematikkdidaktikk kreves det kompetanse tilsvarende minimum bachelornivå i matematikk. Dersom søkeren har doktorgrad i matematikk kreves det bakgrunn i matematikkdidaktikk minimum tilsvarende PPU.

Til stilling som førstelektor kreves det dokumentert kvalifikasjon som førstelektor med minimum mastergrad eller tilsvarende i matematikkdidaktikk eller matematikk. Dersom søkeren har mastergrad i matematikkdidaktikk kreves det kompetanse tilsvarende minimum bachelornivå i matematikk. Dersom søkeren har mastergrad i matematikk kreves det bakgrunn i matematikkdidaktikk minimum tilsvarende PPU.

Til stilling som universitetslektor kreves det mastergrad eller tilsvarende i matematikkdidaktikk eller matematikk. Dersom søkeren har mastergrad i matematikk kreves det bakgrunn i matematikkdidaktikk minimum tilsvarende PPU.

Se også kriterier for ansettelse i stilling som førsteamanuensis/førstelektor/ universitetslektor fremgår av forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger, fastsatt av Kunnskapsdepartementet 9. februar 2006.

Søkere med erfaring fra undervisning i grunnskole og/eller videregående skole vil bli prioritert.

Det er ønskelig at den som ansettes har erfaring i bruk av digitale verktøy i undervisningen.

Søkere som kan dokumentere forsknings- og utviklingsarbeid med relevans for stilling og skisserte arbeidsoppgaver vil bli prioritert.

Det vil bli lagt stor vekt på personlig egnethet for stillingen. Det vil bli lagt vekt på samarbeidsevner, selvstendighet og vilje til å ta egne initiativ. Det kreves god arbeidskapasitet og høy grad av fleksibilitet.

Undervisningsspråket er norsk/skandinavisk og engelsk. Det kreves derfor at søkeren behersker norsk eller annet skandinavisk språk og engelsk. Det stilles krav til søkeres evne til muntlig og skriftlig fremstilling.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren.

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • en stilling med utviklingsmuligheter og et godt arbeidsmiljø
  • moderne lokaliteter og gode velferdsordninger

Stillingen er plassert i Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.510, kode 1011 førsteamanuensis, lønn kr. 544 400-658 300 brutto pr. år, kode 1198 førstelektor, lønn kr. 544 400-658 300 brutto pr. år eller kode 1009 universitetslektor, lønn kr. 442 400-586 500 brutto pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen, og det er et personalpolitisk mål for Universitetet i Agder å oppnå en balansert sammensetning. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte personer til å søke uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn, alder eller funksjonsevne.

Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de bestemmelser som til enhver tid gjelder for vitenskapelige stillinger, og må påregne endringer i organisering og arbeidsoppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.

Søknaden

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring sendes elektronisk, benytt linken ”Søk stillingen”.

Følgende dokumentasjon lastes opp som elektroniske vedlegg til søknaden:

  • Kort beskrivelse kandidatens motivasjon for å søke stillingen samt beskrivelse av relevant erfaring/forskning.
  • Attester og vitnemål
  • Liste over publikasjoner
  • Vitenskapelige arbeider (inntil 10) eller linker til disse.

Søknadsfrist: 09.11.18.

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan vurdere deg som søker dersom vedlegg mangler i søknaden. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS