Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Førstelektor / universitetslektor i informatikk, 1-3 stillinger

Søknadsfrist: 19.06.2020

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Fakultet for naturvitenskap og teknologi

Om stillingen

Ved Institutt for informatikk er det ledig 1-3 faste stillinger som førstelektor/universitetslektor i informatikk.

Institutt for informatikk har en sterk ingeniørfaglig forsknings- og utdanningsprofil med hovedvekt på grunnforskning, utvikling og uttesting av programvarearkitekturer for store, tids- og kostnadseffektive, pålitelige og sikre datasystemer. IFI tilbyr et internasjonalt orientert forskningsmiljø. Instituttets mål er å styrke forskning og utdanning i informatikk som fag, formidle fagets utvikling og bidra til samfunnet gjennom vår undervisning, forskning og formidling.

Teknologi og metoder basert på informatikk som fag benyttes nærmest overalt i et moderne samfunn. Det er en global trend at anvendelsesområdene i andre fag ekspanderer raskt fordi informatikk er en vesentlig faktor for andre fags videre utvikling og resultater. Ved UiT er informatikk i en fase med kraftig vekst innenfor utdanning og forskning, der en vesentlig del av dette skjer i tverrfaglig samarbeid med andre fagmiljø.

Instituttet tilbyr studier i informatikk på bachelor-, master- og ph.d.-nivå, inkludert sivilingeniørstudium med retninger i datamaskinsystemer, helseteknologi og cybersikkerhet. Mer informasjon er tilgjengelig på http://uit.no/informatikk.

Stillingens arbeidsoppgaver/om prosjektet

Stillingenes arbeidsområder er primært undervisning av informatikkemner på grunnleggende nivå og i forbindelse med etter- og videreutdanning. Avhengig av behov og faglig kompetanse kan det også være aktuelt å undervise mer avanserte emner og bistå til veiledning av master og ph.d.-studenter. Instituttet ønsker å øke bruken av nye undervisningsformer der dette er naturlig. Det tilbys også emner som kan tas som fjernstudent med avsluttende digital eksamen.

Kandidatene vil bidra i formidling, rekrutteringsvirksomhet, utvikling og drift av skolelaboratoriet, og i vår kontakt med skolene i landsdelen. De forventes også å bidra til instituttets etter- og videreutdanning, et område hvor vi ønsker å styrke instituttets aktiviteter. Stillingene innebærer utstrakt samarbeid med interne og eksterne partnere, eksempelvis i forbindelse med utvikling av undervisningen, etter- og videreutdanning, og rekruttering.

I forskningsaktiviteten skal kandidatene styrke etablerte forskningsområder ved IFI og/eller arbeide med undervisningsmetoder og undervisningsrelatert forskning, informatikkdidaktikk eller formidling.

Det er ønskelig at kandidatene blir aktive deltakere i institusjonens arbeid med å øke studiekvalitet ved instituttet og fakultetet. Det innebærer å aktivt delta i arbeidet med studiekvalitet, pedagogiske metoder og fagdidaktikk.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

Kvalifikasjoner

Den som tilsettes som førstelektor må:

  • Dokumentere omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgrad i informatikk
  • Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse
  • Det kreves spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet:
    • Erfaring med studentaktive læringsformer, samt bruk av eksperimenter og laboratoriearbeid i informatikkundervisning, og
    • Dokumentert undervisningserfaring og ansvar for emneutvikling i informatikk, minst på nivå tilsvarende universitetets begynneremner.

Spesielle kvalifikasjoner innenfor undervisning eller annen pedagogisk virksomhet vil tillegges stor vekt.

Den som tilsettes som universitetslektor må:

  • Dokumentere høyere grads eksamen i informatikk ved universitet eller høgskole,
  • Dokumentere relevante forskningskvalifikasjoner utover mastergradsnivå og/eller relevant praksis.
  • Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse

Vi krever god skriftlige og muntlige ferdigheter i norsk eller annet skandinavisk språk, og engelsk.

Vi vil legge vekt på søkers personlige egnethet og motivasjon for stillingen. Den rette kandidaten er: inkluderende, proaktiv, kreativ og har gode samarbeidsevner.

Utover kravene vil følgende punkter bli tillagt vekt i vurderingen av søkerne:

  • Relevant erfaring med fleksible undervisningsformer, inkludert fjernundervisning, samt oppgavedesign og vurderingsmetoder for digital eksamen
  • Erfaring med prosjektarbeid og søknader om finansiering av prosjekter

Ved UiT legges det vekt på forskningsarbeidenes kvalitet, relevans og betydning og ikke på hvor arbeidene er publisert, i henhold til prinsippene i The San Fransisco Declaration on Research Assessment (DORA).

UiT ønsker å øke kvinneandelen i undervisnings- og forskerstillinger. Dersom to eller flere søkere blir funnet tilnærmet likeverdig kvalifiserte, vil universitetet rangere kvinner foran menn.

Krav til utdanningsfaglig kompetanse (basiskompetanse)

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i søknaden dokumentere sin utdanningsfaglige kompetanse.

Du må ha opparbeidet grunnleggende kompetanse for undervisning og veiledning på universitets- og høyskolenivå. Dette medfører grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.

For nærmere informasjon om utdanningsfaglig kompetansekrav og pedagogisk mappe, se: https://result.uit.no/om-pedagogisk-mappe/

Basiskompetanse dokumenteres ved:

a) Søkere som har fullført eget universitetspedagogisk kurs tilsvarende 200 timer skal legge ved kurs-/eksamensbevis samt studieplan

b) Øvrige søkere skal beskrive, vurdere og dokumentere sin kompetanse som underviser og veileder. Ferdighetene skal dokumenteres i form av en pedagogisk mappe.

Midlertidig ansettelse på kvalifiseringsvilkår

Dersom det ikke har meldt seg søker som er klart kvalifisert for fast ansettelse pga. utilstrekkelige vitenskapelige kvalifikasjoner, kan det bli aktuelt med midlertidig ansettelse for inntil tre år på kvalifikasjonsvilkår for vitenskapelige kvalifikasjoner . Søknad om fast ansettelse med ny bedømmelse må skje innen utløpet av 3-årsperioden. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Vi kan tilby

  • Et godt arbeidsmiljø
  • Et av landets beste vilkår for FoU-termin
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Søknaden

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no og skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • CV
  • Vitnemål og karakterutskrift for alle grader
  • Attester
  • Kontaktinformasjon til 2-3 referanser
  • Dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse
  • En liste over alle dine vitenskapelige arbeider
  • Beskrivelse av dine vitenskapelige arbeider, særlig de du anser som mest betydningsfulle
  • Sentrale vitenskapelige arbeider, inntil ti. Doktorgradsavhandlingen regnes som ett arbeid.

Dokumenter som legges ved søknaden må være på et skandinavisk språk eller engelsk.

Bedømmelse

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Komiteens mandat er å foreta en vurdering av søkernes kvalifikasjoner på grunnlag av søknadsdokumentene og kunngjøringsteksten.

Søkere som vurderes å være best kvalifisert vil bli innkalt til intervju. Intervjuet skal blant annet avklare personlig egnethet og motivasjon for stillingen. Det kan også bli avholdt prøveforelesning. 

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT er fordelingen av arbeidstid fleksibel og tildeles på individuelt grunnlag. Som en norm vil førstelektorer bruke inntil 30 % av arbeidstiden til FoU-arbeid og 70 % til undervisning, universitetslektorer inntil 20 % av tida til FoU-arbeid og 80 % til undervisning, når tid til andre arbeidsoppgaver er trukket fra. Som norm avsettes 5 % til administrative oppgaver.

Du må være villig til å engasjere deg i utviklingsarbeid innen eget fag, og for universitetet som helhet.

Førstelektor lønnes etter statens regulativ kode 1198. Universitetslektor lønnes etter statens regulativ kode 1009. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn og personer som har stått utanfor arbeid og utdanning i en lengre periode (hull i CV en).

UiT legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS