Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Universitetslektorer i allmennmedisin (10%)

Søknadsfrist: 31.01.2023

Institutt for helse og samfunn, Det medisinske fakultet

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.


Forskningsområdene ved Avdeling for allmennmedisin speiler allmennmedisinsk virkelighet: utforskning av møtet mellom lege og pasient, diagnostikk, behandling, individrettet forebygging, oppfølging, samhandling, kvalitetsforbedring mv. Avdelingen har flere tematisk orienterte forskningsklynger med 3-6 deltagere.

Dette gjelder blant annet infeksjoner / antibiotikabruk, diabetes / etnisitet, legemiddelbruk / forskrivningspraksis, muskel- skjelettlidelser / symptomforskning, legevaktsmedisin og rus/psykiatri. Det er en prioritert forskningsstrategi å styrke den kliniske forskningen ved avdelingen.

Om stillingen

Fra høsten 2023 starter Universitet i Oslo opp et pilotprosjekt med desentralisert utdanning i Agder for profesjonsstudiet i medisin i studiets 4. og 5. studieår. Prosjektet har fått navnet UiO Campus Sør og vil bli tilbudt 10 studenter per modul. Prosjektet varer til 30.juni 2025, hvorpå det vil bli evaluert. Hoveddelen av undervisningen vil foregå i Kristiansand.

I denne sammenheng er det ledig to 10% stillinger som universitetslektor (SKO 1009) i allmennmedisin. Stillingene vil være lagt til Avdeling for allmennmedisin, Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo og med arbeidssted Kristiansand eller omegn. Stillingene er finansiert for en periode på 2 år, som er pilot-perioden for UiO Campus Sør.

Mer om stillingen

Stillingenene er undervisningsstillinger som er tillagt 75 % undervisning , 19 % faglig utviklingsarbeid og 6 % administrasjon. Undervisningen for de aktuelle stillingene vil i hovedsak utgjøres av undervisning i allmennmedisin på profesjonsstudiet i medisin, herunder eksamensarbeid.

Tilsettingen skjer med forbehold om de endringer i fagområde og arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme.

De som tilsettes vil inngå i et team som foruten de to lektorene, består av en førsteamanuensis (20%) i allmennmedisin. De som tilsettes vil samarbeide med campusleder ved UiO Campus Sør.

Et tilsvarende team etableres i Kristiansand og omegn innenfor samfunnsmedisinske fag.

Kvalifikasjonskrav

  • Søkeren må ha medisinsk embetseksamen
  • Erfaring fra allmennmedisinsk arbeid
  • Søker skal kunne dokumentere tilstrekkelig klinisk erfaring i allmennmedisin til å undervise bredt i fagområdet for medisinske studenter

Personlige egenskaper

  • Interesse for og evner til å formidle kunnskap
  • Gode samarbeidsevner
  • Selvstendighet og fleksibilitet

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 553 500 til kr 636 700 avhengig av kompetanse, i stilling som Universitetslektor (stillingskode 1009)
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV
  • Evt. publikasjonsliste

Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Vitnemål, attester og annen dokumentasjon vil eventuelt etterspørres senere.

Det benyttes intervju og prøveforelesning i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se retningslinjer knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglova § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Avdelingsleder professor Mette Brekke, tlf 928 32 865, epost: mette.brekke@medisin.uio.no
  • Undervisningsleder førsteamanuensis Trygve Skonnord, tlf 41323232, epost: trygve.skonnord@medisin.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS