Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Universitetslektor i norsk for internasjonale studenter og ansatte

Søknadsfrist: 15.09.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Den internasjonale sommerskole (ISS) har i en periode på seks uker hver sommer et bredt kurstilbud innen hovedsakelig humanistiske og samfunnsvitenskapelige fag for ca. 600 studenter fra nærmere 100 land. I tillegg til den faglige virksomheten tilbys et omfangsrikt kulturprogram.


ISS har også omfattende undervisningsvirksomhet i høst- og vårsemestrene innenfor norsk språk.

ISS har en fast stab på 12 administrative medarbeidere, inkludert 2 med base ved avdelingskontoret i Minnesota, USA. I tillegg er det p.t. 5 fast ansatte lærere. I høysesongen hver sommer utvides staben med et stort antall administrative og faglige sesongstillinger. Virksomheten er dermed preget av stor omstilling hvert år mellom sommersesongen og ordinær drift i høst- og vårsemesteret.

Om stillingen

Ved Den internasjonale sommerskole (ISS), Universitetet i Oslo, lyses det ut 2-3 faste stillinger som universitetslektor (SKO 1009) i norsk for internasjonale studenter.

Den internasjonale sommerskole tilbyr vår, sommer og høst betalingskurs i norsk språk på flere nivåer for eksterne søkere, samt for ansatte ved UiO. Vår og høst tilbys norskkurs gjennom to ulike programmer. Norwegian for Academics (NORA - et studiepoenggivende kurs med avsluttende eksamen) og Norwegian for International Researchers (NORIR). Om sommeren tilbys norskkurs for tilreisende samt fastboende studenter (NORAIN).

Norskavdelingen ved Den internasjonale sommerskole har for tiden 5 fast ansatte universitetslektorer. Lektorene har det faglige ansvaret for kursene i samarbeid med fagområdets ledelse. Innenfor ansvarsområdet ligger det – i tillegg til planlegging og gjennomføring av undervisning - å videreutvikle undervisningsopplegg, utvikle nye norskkurs, lage eksamensoppgaver og delta i eksaminering og sensur. De som tilsettes må kunne dokumentere solide kvalifikasjoner innenfor fagområdet. Kompetanse i grammatikk og fonetikk i et andrespråksperspektiv samt dokumentert faglig-pedagogisk utviklingsarbeid tillegges særlig vekt. Kompetanse i digital pedagogikk vil ses som en styrke. I tillegg legges det vekt på at de som tilsettes har relevant erfaring og gode kunnskaper mht. digitale verktøy.

Stillingene er undervisningsstillinger som er tillagt 75 % undervisning, 15 % faglig utviklingsarbeid og 10 % administrasjon. Deler av undervisningen vil bli lagt til sen ettermiddag og kveld, og noe undervisning i sommersemesteret (juni til august) kan bli aktuelt.

Undervisningen vil variere mellom alle nivåer. Innenfor normal arbeidsplikt og faglig kompetanse kan man også bli pålagt arbeid ved annen UiO-avdeling.

Tilsettingene skjer med forbehold om de endringer i arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme.

Kvalifikasjonskrav

  • Mastergrad med masteroppgave i norsk språk eller norsk som andrespråk, eller tilsvarende kvalifikasjoner

Faglig kompetanse i ett eller flere av følgende fagområder (alternativt i et andrespråkperspektiv):

  • fonetikk
  • grammatikk

Ved vurdering av søkerne vil det bli lagt vekt på:

  • faglig kompetanse
  • undervisningserfaring fra universitet og høgskole eller annen relevant virksomhet
  • pedagogisk utdanning
  • dokumentert fagligpedagogisk utviklingsarbeid
  • flerkulturell erfaring
  • erfaring fra og gode kunnskaper om digital undervisning
  • publisering av fagartikler og lærebøker
  • evne til å skape et godt samarbeidsklima i et miljø preget av mangfold, samt villighet til å ta initiativ til felles virksomhet
  • personlig egnethet og motivasjon for stillingen

Søkere som ved tilsetting ikke kan dokumentere pedagogisk basiskompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode.

Det er et krav at den som tilsettes behersker norsk på nivå C2 (CEFR) for å kunne delta aktivt i alle funksjonene stillingen innebærer.

Vi tilbyr

  • lønn fra kr 553 500- 626 100 avhengig av kompetanse, i stilling som universitetslektor (stillingskode 1009)
  • et faglig stimulerende arbeidsmiljø
  • gode pensjonsordninger i Statens pensjonskasse
  • gode velferdsordninger
  • ansettelse i en IA-bedrift

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV hvor karakterer er oppført
  • Evt. publikasjonsliste

Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet.

Vitnemål, attester og annen dokumentasjon vil eventuelt etterspørres senere.

Det benyttes intervju og prøveforelesning i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se retningslinjer knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglova § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Avdelingsleder for norskundervisningen, Inger Hadland, epost: inger.hadland@iss.uio.no
  • Direktør Nita Kapoor, epost: nita.kapoor@iss.uio.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS