Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Universitetslektor i medisin

Søknadsfrist: 31.07.2022

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.

Om stillingen

Et ettårig vikariat som universitetslektor (SKO 1009) ved grunnutdanningen i medisin er ledig ved Institutt for helse og samfunn, Universitetet i Oslo.

Undervisningen vil hovedsakelig være i modul 1, modul 5 og modul 7 i medisinstudiet og ha hovedvekt på undervisning i sosialmedisin bredt forstått (inkludert helsetjenestens organisering, medisinsk sosiologi, medisinsk antropologi, sosiale ulikheter i helse, migrasjonshelse, og brukermedvirkning).

Arbeidsoppgaver kan være planlegging av undervisning, bistå i forelesninger og seminarer, gruppelærer og utforming av anbefalt litteratur og eksamensoppgaver. Det kan også være aktuelt å bidra i annen undervisning ved Institutt for helse og samfunn.

Mer om stillingen

Stillingen er en undervisningsstilling som er tillagt 75 % undervisning , 19 % faglig utviklingsarbeid og 6 % administrasjon. Innenfor din normale arbeidsplikt og faglige kompetanse kan du også bli pålagt arbeid utenfor ditt institutt.

Tilsettingen skjer med forbehold om de endringer i fagområde og arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme.

Kvalifikasjonskrav

  • Søker må ha embetseksamen i medisin
  • Søker må ha klinisk praksis fra primærhelsetjeneste og spesialisthelsetjeneste i Norge
  • Søkere med mastergrad i et samfunnsvitenskapelig område er en fordel
  • Erfaring med forskning på migrasjonshelse er en fordel

Personlige egenskaper

Vi søker personer som har stor interesse for undervisning og som er faglig sterkt motivert. Personlig egnethet og samarbeidsevne vil bli vektlagt ved tilsetting.

Vi tilbyr

  • Ett år tilsetting i 100% stilling, oppstart fortrinnsvis august 2022
  • Lønn fra kr 526 100,- til kr 626 300,- avhengig av kompetanse, i stilling som Universitetslektor(stillingskode 1009)
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopi av vitnemål
  • Dokumentasjon av pedagogiske kvalifikasjoner
  • Liste over publikasjoner og beskrivelse av dem

Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Attester og annen dokumentasjon vil eventuelt etterspørres senere.

I vurderingen av søknadene vil det bli lagt spesiell vekt på de dokumenterte kvalifikasjonene, tidligere erfaring samt kandidatenes motivasjon og personlige egnethet. Det blir arrangert intervjuer med de best kvalifiserte kandidatene.

Andre opplysninger

Se retningslinjer knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglova § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Avdelingsleder Christoph Gradmann, christoph.gradmann@medisin.uio.no

Ved spørsmål om elektronisk søknadsskjema: HR rådgiver Marie Cecilie Bakken, m.c.bakken@medisin.uio.no.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS