Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Universitetslektor / førstelektor i nordisk språk (vikariat)

Søknadsfrist: 01.08.2021

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for lingvistiske og nordiske studier (ILN) er ett av sju institutter ved Det humanistiske fakultet (HF). Instituttets vitenskapelig ansatte arbeider med forskning, undervisning og formidling innen fagområder som omfatter allmenn lingvistikk, nordiske språk (nordisk språkvitenskap og norsk som andrespråk), flerspråklighet, middelalderstudier (norrøn filologi og keltisk), nordisk litteratur (inkludert litteraturformidling og Ibsen-studier) og retorikk og språklig kommunikasjon. Instituttet eier et sosiokognitivt laboratorium som tilbyr kraftig utstyr for ulike typer eksperiment og studier.

En midlertidig stilling som universitetslektor (SKO 1009) / førstelektor (SKO 1198) i nordisk språk er ledig ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier, Universitetet i Oslo. Vikariatet løper til 30.06.2022, med mulighet for forlengelse.

Stillingen vil hovedsakelig være knyttet til fagområdet nordisk språkvitenskap, men personen som ansettes, må også regne med å undervise i fagområdet norsk som andrespråk. Fagområdet nordisk språkvitenskap ved ILN omfatter det vitenskapelige studiet av skandinaviske språk med fokus på grammatikk (syntaks, morfologi og fonologi), sosiolingvistikk, dialektologi og språkhistorie. Fagområdet norsk som andrespråk omfatter blant annet det vitenskapelige studiet av hva det vil si å være del av en språklig minoritet og skulle lære majoritetsspråket, og hva som kan være utfordringer når en underviser i norsk for personer som ikke har norsk som morsmål.

Stillingen omfatter undervisning på BA- og MA-nivå og veiledning på BA-nivå i emnene nordisk språkvitenskap og norsk som andrespråk, samt på lektorprogrammet.

Stillingen er en undervisningsstilling som er tillagt 75 % undervisning, 19 % faglig utviklingsarbeid og 6 % administrasjon. Undervisningen vil i første rekke være på lavere grad. Innenfor normal arbeidsplikt og faglig kompetanse kan den som blir tilsatt, også bli pålagt arbeid utenfor instituttet. Tilsettingen skjer med forbehold om de endringer i fagområde og arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme.

Kvalifikasjonskrav

  • mastergrad eller tilsvarende høyere utdanning i nordisk språkvitenskap, eller annen relevant språkvitenskapelig utdanning
  • god fremstillingsevne skriftlig og muntlig på norsk

Ved vurdering av søkerne vil det bli lagt vekt på:

  • pedagogisk utdanning, pedagogisk virksomhet/undervisningserfaring fra universitet og høgskole eller særlig relevant virksomhet fra andre skoleslag, se Hvordan dokumentere din undervisningskompetanse
  • faglig kompetanse og ev. vitenskapelig produksjon
  • evne til og erfaring med samarbeid
  • personlig egnethet og motivasjon for stillingen
  • erfaring fra nettbasert undervisning eller erfaring fra utarbeiding av lærebøker og kompendier

Søkere som har doktorgrad blir tilsatt i stilling som førstelektor.

Vi tilbyr

  • lønn fra kr 482 200 til kr 575 600, avhengig av kompetanse i stilling som universitetslektor
  • lønn fra kr 555 800 til kr 670 100 per år, avhengig av kompetanse i stilling som førstelektor (krever doktorgrad eller tilsvarende)
  • et faglig stimulerende arbeidsmiljø
  • god pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • gode velferdsordninger
  • mulighet til å søke om opprykk til førstelektor og dosent på et senere tidspunkt

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev som beskriver søkerens kvalifikasjoner og motivasjon for stillingen samt beskrivelse av egen forskning
  • Curriculum Vitae (med oversikt over utdanning, ansettelser, undervisningserfaring, administrativ erfaring og andre kvalifiserende aktiviteter, samt publiserte og upubliserte verker)
  • eventuell publikasjonsliste

Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.

Diplomer, vitnemål, masteroppgaver og lignende skal ikke vedlegges søknaden, men kan bli etterspurt senere.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”.

Det benyttes intervju og prøveforelesning i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Innenfor sin normale arbeidsplikt og i samsvar med sin faglige kompetanse kan den som tilsettes også bli pålagt arbeid utenfor sitt institutt. Tilsettingen skjer med forbehold om de endringer i fagområde og arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme.

Vi viser til regler knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger og Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Kontaktinformasjon

For spørsmål vedrørende stillingen:

For spørsmål om rekrutteringsprosessen:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS