Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Førstelektor ved Senter for Ibsen-studier

Søknadsfrist: 04.05.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for lingvistiske og nordiske studier (ILN) er ett av sju institutter ved Det humanistiske fakultet (HF). Instituttets vitenskapelig ansatte arbeider med forskning, undervisning og formidling innen fagområder som omfatter allmenn lingvistikk, nordiske språk (nordisk språkvitenskap og norsk som andrespråk), flerspråklighet, middelalderstudier (norrøn filologi og keltisk), nordisk litteratur (inkludert litteraturformidling og Ibsen-studier) og retorikk og språklig kommunikasjon. Instituttet eier et sosiokognitivt laboratorium som tilbyr kraftig utstyr for ulike typer eksperiment og studier.

Senter for Ibsen-studier

Om stillingen

En midlertidig stilling (vikariat) som førstelektor (SKO 1198) er ledig ved Senter for Ibsen-studier, Universitetet i Oslo. Vikariatet løper ut 2022, med mulighet for forlengelse.

Senter for Ibsen-studier er et tverrfaglig forsknings- og dokumentasjonssenter som har som formål å styrke Ibsen-forskningen nasjonalt og internasjonalt og formidle forskningsbasert kunnskap om Henrik Ibsen og hans verker. For tiden har senteret tre faste vitenskapelige heltidsstillinger, en senterleder, en professor II, en forsker, en bibliotekar og en seniorkonsulent. Senteret deler administrasjon med, og er underlagt Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved Det humanistisk fakultet. Se senterets hjemmeside http://www.hf.uio.no/is/.

Senteret har et forskningsbasert engelskspråklig masterprogram i Ibsen-studier med studenter fra hele verden. Programmet er mangfoldig, både med tanke på dets tverrfaglige innhold og studentenes faglige og kulturelle bakgrunn. Vi tilbyr også enkeltemner på norsk.

Den som tilsettes, må ha kompetanse innenfor nordisk litteratur, teatervitenskap, historie, medievitenskap eller andre typer kulturstudier med en faglig profil som er relevant for studiet av Henrik Ibsens forfatterskap. Senteret driver internasjonalt rettet forskning og undervisning. Det forutsettes også at den som tilsettes, behersker både et skandinavisk språk og engelsk på et høyt akademisk nivå og kan undervise og veilede studenter på begge språkene.

Den som tilsettes, skal kunne undervise og veilede på masternivå og påta seg administrative oppgaver etter gjeldende bestemmelser.

Stillingen er en undervisningsstilling som er tillagt 75 % undervisning, 19 % faglig utviklingsarbeid og 6 % administrasjon. Innenfor normal arbeidsplikt og faglig kompetanse kan den som blir tilsatt, også bli pålagt arbeid utenfor instituttet. Tilsettingen skjer med forbehold om de endringer i fagområde og arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme.

Kvalifikasjonskrav

  • doktorgrad eller tilsvarende i Ibsen-studier, nordisk litteratur, teatervitenskap eller andre relevante humanistiske fag
  • god fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og et skandinavisk språk
  • personlig egnethet og motivasjon for stillingen

Ved vurdering av søkerne vil det bli lagt vekt på:

  • pedagogisk utdanning, pedagogisk virksomhet/undervisningserfaring fra universitet og høgskole eller særlig relevant virksomhet fra andre skoleslag, se Hvordan dokumentere din undervisningskompetanse
  • erfaring fra nettbasert undervisning
  • evne til og erfaring med å skape et godt samarbeidsklima
  • faglig kompetanse og vitenskapelig produksjon
  • potensial til å bidra til den langsiktige utviklingen av fagmiljøet ved senteret og til å ta initiativ til felles virksomhet
  • evne til og erfaring fra å bygge internasjonale nettverk
  • kvalifikasjoner innen formidling, samfunnskontakt og innovasjon

Vi tilbyr

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev som beskriver søkerens kvalifikasjoner og motivasjon for stillingen samt beskrivelse av egen forskning
  • Curriculum Vitae (med oversikt over utdanning, ansettelser, undervisningserfaring, administrativ erfaring og andre kvalifiserende aktiviteter, samt publiserte og upubliserte verker)
  • eventuell publikasjonsliste

Vennligst merk at alle dokumenter må være enten på engelsk eller et skandinavisk språk.

Diplomer, vitnemål, masteroppgaver og lignende skal ikke vedlegges søknaden, men kan bli etterspurt senere.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”.

Det benyttes intervju og prøveundervisning i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Innenfor sin normale arbeidsplikt og i samsvar med sin faglige kompetanse kan den som tilsettes også bli pålagt arbeid utenfor sitt institutt. Tilsettingen skjer med forbehold om de endringer i fagområde og arbeidsoppgaver som arbeidsgiver måtte bestemme.

Vi viser til regler knyttet til tilsetting i universitetslektorstillinger og Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Kontaktinformasjon

For spørsmål vedrørende stillingen:

For spørsmål om rekrutteringsprosessen:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS