Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Førstelektor innen spesialpedagogikk

Søknadsfrist: 17.03.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for spesialpedagogikk er ett av tre institutter ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet.


Instituttet har i dag ca. 25 faste vitenskapelige ansatte, 14 stipendiater og postdoktorer og 12 administrative ansatte. Instituttet har ca 800 studenter fordelt på bachelor- og mastergradsstudier i spesialpedagogikk, masterstudium i Special Needs Education, samt PhD-studier.

Om stillingen

Ved Institutt for spesialpedagogikk (ISP), Universitetet i Oslo, er det ledig 1-2 faste stilling(er) som førstelektor innenfor spesialpedagogikk. Stillingen er en undervisningsstilling tilknyttet bachelor- og mastergradsprogrammet i spesialpedagogikk.

Bredden i undervisningen av spesialpedagogiske emner på ISP skal gjenspeile aktuelle utviklingsperspektiver, problemstillinger i utdannings-, helse- og omsorgsarenaer. Stillingen skal bidra til utvikling av effektive og innovative tilnærmingsmåter til læring. Studentene skal gjennom BA-graden også introduseres til masterprogrammene på ISP, som per i dag har fem spesialpedagogiske fordypninger (Audiopedagogikk - Hørsel, språk og kommunikasjon, Logopedi, Psykososiale vansker, Spesifikke lærevansker og Utviklingshemming) og et internasjonalt Masterprogram (Master in Special Needs Education).

Det er ønskelig at den som ansettes har fagkompetanse innenfor flere spesialpedagogiske områder, for eksempel inkludering, mangfold, utviklingsperspektiver, systemperspektivet, læring i et livsløpsperspektiv, spesialundervisning og individuelt tilrettelagt undervisning. Søkeren bør også ha erfaring fra praksisfeltet med relevante brukergrupper og etablerte nettverk med fagpersoner innenfor et eller flere av fokusområdene som undervises og forskes på ISP.

Den som ansettes forventes å bidra til utviklingen av utdanningskvalitet ved å styrke praksisfeltet også særlig i sammenheng med studentpraksis og studentaktiv undervisning. Dette innebærer også et utviklingsarbeid sammen med Oslo SpesialPedagogikk- og LæringsLab (Oslo SPeLL). Formålet med dette er å bygge opp et tilbud for studentene med mulighet for direkte kasusundervisning, kartlegging og tiltak under veiledning av ulike spesialpedagogiske behov.

Studieprogrammene ved instituttet evalueres kontinuerlig, og ansatte ved instituttet vil kunne tildeles oppgaver i tråd med disse endringene.

Institutt for spesialpedagogikk har en sterk vektlegging av forskningsbasert utdanning. Det forutsettes derfor at den som ansettes har interesse for forskning og deltar i forsknings- og utviklingsarbeid.

Stillingen er tillagt 75 prosent undervisning, 15 prosent faglig forsknings- og utviklingsarbeid og 10 prosent administrasjon. Stillingen som førstelektor gir muligheter til å opparbeide seg undervisningskompetanse og forskningserfaring til å søke om opprykk til dosent på et senere tidspunkt.

Kvalifikasjonskrav

  • Dokumentert omfattende forsknings- og utviklingsarbeid som i kvalitet og omfang tilsvarer arbeidsmengde og nivå for en doktorgradsavhandling
  • God kjennskap til/erfaring fra det norske praksisfeltet innen et eller flere spesialpedagogiske områder (f.eks inkluderende praksis) eller fordypning (f.eks psyko-sosiale vansker),
  • Dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning. Se veiledning.
  • Erfaring med forelesninger, veiledning og sensurarbeid
  • Gode muntlige og skriftlige ferdigheter i engelsk
  • Det forutsettes at den som ansettes behersker flytende norsk, svensk eller dansk ved tiltredelse

Personlige egenskaper

  • Engasjement for det spesialpedagogiske fagfeltet
  • Gode samarbeidsevner og ønske om teamarbeid
  • Selvstendighet

I rangeringen av kompetente søkere trekkes hele bredden av kvalifikasjoner inn, også søkernes formidlingsevne og personlige egnethet.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 608 200 –kr 708 000 avhengig av kompetanse i stilling som førstelektor (stillingskode 1198)
  • Gode pensjons- og velferdsordninger
  • Et flerfaglig undervisnings- og forskningsmiljø

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev med beskrivelse av motivasjon for stillingen
  • CV (utdanning, arbeidserfaring, undervisningserfaring og formidling)
  • Liste over vitenskapelige publikasjoner
  • Vitnemål og attester
  • Dokumentasjon av pedagogisk kompetanse på (inkludert eget dokument med kort beskrivelse av undervisningserfaring). Se veiledning her.
  • Akademiske arbeider (inntil 10 publikasjoner)
  • 2-3 referanser med epostadresse og telefonnummer

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det benyttes intervju og prøveforelesning i ansettelsesprosessen.

Andre opplysninger

Vennligst se Regler for tilsetting i professorater og førsteamanuensisstillinger ved UiO (ved ansettelse i stilling som førstelektor følges de samme prosedyrene som for førsteamanuensis, men innenfor de rammer for vurdering av basiskompetanse som går fram i § 9 c.).

Vennligst se Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS