LEDIG STILLING VED NORGES MUSIKKHØGSKOLE

Universitetslektor II i fløyte

Søknadsfrist: 18.04.2021

Norges musikkhøgskole

Norges musikkhøgskole (NMH) er en kunstfaglig og vitenskapelig høgskole. NMH er anerkjent som en internasjonalt ledende musikkutdanningsinstitusjon med dyktige lærere og engasjerte studenter i et inspirerende miljø. NMH utdanner musikere, komponister, dirigenter, pianostemmere, musikkpedagoger og musikkterapeuter på bachelor-, master- og doktorgradsnivå.


NMH har en omfattende konsertvirksomhet og høy aktivitet innen kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning. NMH holder til på Majorstuen i Oslo og har 750 studenter og 350 ansatte. Les mer på www.nmh.no

Om stillingen

Stillingens omfang og fagområde

Stillingen er en 10 prosent stilling og er ledig for en åremålsperiode på 6 år fra 1. august2021.

Stillingens fagområde er fløyte. Arbeidsoppgavene omfatter undervisning og veiledningav studenter. Det forventes at den som ansettes går aktivt inn i faglig samarbeid medkolleger.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene omfatter regelmessig undervisning og veiledning i fløyte ogkammermusikk innenfor kandidatstudier og mastergradsstudier, i tråd med gjeldendestudieplaner. Undervisning vil bli gitt både som individuell veiledning og i grupper.Stillingen kan også bli tillagt oppgaver med undervisning på lavere alderstrinn ogundervisning i didaktikk.

Det forutsettes at den som ansettes tar initiativ til, planlegger og leder seminarer og kursinnenfor sitt fagområde, i samarbeid med øvrige lærere innen fagområdet.Vedkommende deltar også i forberedelse og gjennomføring av høgskolensopptaksprøver og eksamener.

Kvalifikasjoner

Gjennom søknad og vedlegg skal søkeren dokumentere

  • kunstneriske kvalifikasjoner som fløytist på høyt profesjonelt nivå
  • bred erfaring som solist, kammermusiker og orkestermusiker
  • relevant pedagogisk erfaring
  • erfaring fra ulike konsert- og formidlingsformer

Nærmere opplysninger om kravene som stilles til universitetslektor kan fås vedhenvendelse til høgskolen.

Den som tilsettes må kunne kommunisere, undervise og veilede på et skandinaviskspråk (norsk, svensk, dansk), i tillegg til engelsk. Dersom den som ansettes ikke hartilfredsstillende muntlige og skriftlige ferdigheter i et skandinavisk språk, forutsettes atslike ferdigheter tilegnes innen rimelig tid (to år). Det kreves god muntlig og skriftligfremstillingsevne på engelsk.

I vurdering av søkerne vil det også bli lagt vekt på spesielle kvalifikasjoner, egenskaperog erfaringer som har betydning for utføring av de oppgaver som er lagt til stillingen,bl.a. evne til samarbeid, til å ta initiativ og til å gjennomføre planlagte prosjekter.

Søkere som ikke kan dokumentere en formell pedagogisk basiskompetanse vil vedtilsetting bli pålagt å følge et høgskolepedagogisk kurs, alternativt skaffe seg tilsvarendekompetanse på annen måte innen en gitt tidsfrist (normalt 2 år).

Søkerne vil bli vurdert av et sakkyndig utvalg. Det understrekes at hovedvekten leggespå vurdering av den innsendte dokumentasjon av kunstneriske og pedagogiskekvalifikasjoner. Søknad og vedlegg lastes opp i den elektroniske søkerportalen. Aktuellesøkere kan i tillegg bli innkalt til prøvespill, prøveundervisning og intervju.

Generelt

Stillingen er underlagt de regler som til enhver tid gjelder for ansatte ved Norgesmusikkhøgskole.

Stillingen er plassert i stillingskode 1009 Universitetslektor og lønnes fra ltr. 49 i statensregulativ, p.t. tilsvarende kr. 444 700 i full stilling.

Norges musikkhøgskole har relativt få kvinnelige ansatte i faglige stillinger. Kvinneroppfordres derfor spesielt til å søke. Ved tilnærmet like kvalifikasjoner vil kvinneligsøker bli foretrukket fremfor mannlig søker.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkingen.Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- ogkjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Personer medinnvandrerbakgrunn oppfordres derfor til å søke stillingen.

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til:

  • Fagseksjonsleder MatzPettersen, tlf. 928 39 785, epost matz.pettersen@nmh.no, eller
  • Spesialrådgiver KjetilSolvik tlf. 957 21 905, e-post kjetil.solvik@nmh.no

Søknad med CV, vitnemål og eventuelle attester sendes elektronisk via linken «Søk stillingen».

Søknadsfristen er 18.04.2021.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS