LEDIG STILLING VED NMBU

Førstelektor / universitetslektor innen akutt- og intensivmedisin smådyr

Søknadsfrist: 17.07.2021

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner. Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.

NMBU har 1800 ansatte, hvorav om lag 250 stipendiater, 6000 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. I 2021 er vi samlokalisert i Ås.

For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold.

Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Veterinærhøgskolen

NMBU Veterinærhøgskolen er landets eneste veterinærfaglige utdanningsinstitusjon og gir kompetanse innen veterinærmedisin og veterinær samfunnsmedisin. Fakultetet utdanner veterinærer, dyrepleiere og doktorander i Veterinærvitenskap og forsker på veterinærmedisin og relaterte biomedisinske fagområder. Vi har 500 studenter og er 430 ansatte.


Fakultetet består av instituttene; Institutt for prekliniske fag og patologi, Institutt for parakliniske fag, Produksjonsdyrmedisin og Sports- og familiedyrmedisin. Vi driver også Dyresykehuset, som er nært knyttet til vår forskning og utdanning, og tar i mot pasienter fra hele landet.

Har du lyst å jobbe med akutt- og intensivmedisin ved det nye Dyresykehuset - smådyr i Ås?

Om stillingen

Ved NMBU Veterinærhøgskolen, Institutt for sports- og familiedyrmedisin, Dyresykehuset - smådyr er det ledig fast 100 % stilling som førstelektor i akutt- og intensivmedisin. Stillingen er tilknyttet Enhet for poliklinikk, akutt- og intensivmedisin (PAI).

Kandidaten vil hovedsakelig jobbe klinisk og med undervisning relatert til akuttmottaket og intensivavdelingen.

Det vil være aktuelt for kandidaten å fungere som enhetsleder for enheten i perioder av ansettelsen; etter nærmere avtale.

Poliklinikken er en del av samme enhet som akutt- og intensivmedisin, og det vil være naturlig at kandidaten også er involvert i driften av denne; spesielt i perioder hvor kandidaten eventuelt fungerer som enhetsleder.

Det vil være noe tid til forskning og annet ikke-klinisk arbeid, men hovedvekten i stillingen ligger i klinikk og klinisk undervisning. Vi ønsker en kandidat som har god motivasjon for slikt arbeid. Det er også ønskelig at kandidaten bidrar til å optimalisere forholdene for studentenes og spesialistkandidatenes (inkludert interns) læring i klinikken.

Arbeidsoppgaver

  • Klinisk arbeid ved Enhet for poliklinikk, akutt- og intensivmedisin (PAI), hovedsakelig innen akutt- og intensivmedisin.
  • Klinisk undervisning av studenter og veiledning av fordypningsoppgaver for veterinærstudenter samt bacheloroppgaver for dyrepleierstudenter.
  • Veiledning av andre ansatte veterinærer.
  • Ansvar for internship-programmet.

Kompetanse

Faglige kvalifikasjonskrav

Det kreves:

  • Veterinærmedisinsk utdanning med norsk autorisasjon.
  • Dokumentert utdanningsfaglig kompetanse i form av «pedagogisk mappe» med beskrivelse av:
    • Pedagogisk utdanning, gjennomført eget program på min. 200 timer og pedagogisk erfaring.
    • Undervisnings-, pedagogisk- og veiledningserfaring.
    • Grunnleggende undervisningsferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.

De som ikke oppfyller de pedagogiske kravene ved ansettelsen, pålegges å oppfylle dem innen to år etter ansettelsen.

Følgende krav til ansettelse som førstelektor:

Internasjonal spesialistgrad i akutt- og intensivmedisin (ACVECC eller ECVECC).

Følgende krav til ansettelse som universitetslektor:

Gjennomført residency i akutt- og intensivmedisin (ACVECC eller ECVECC).

Følgende erfaring og kunnskap vektlegges:

  • Undervisningserfaring på universitetsnivå.

Det kreves følgende språklige kunnskaper:

  • Gode engelskkunnskaper.
  • Beherske et skandinavisk språk, muntlig og skriftlig. For spesielt kvalifiserte kandidater vil godt engelsk språk kunne være tilfredsstillende.

Følgende erfaring og kunnskap vektlegges:

Du må ha:

  • Høy motivasjon for klinisk arbeid og undervisning.
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner.
  • God evne til å arbeide selvstendig.
  • En positiv og løsningsorientert innstilling.

Personlig egnethet vil tillegges vekt.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1198 Førstelektor, lønnsramme 24 (ltr. 61 – 77) (NOK 545.300 – 744.600), avhengig av kvalifikasjoner. Ansiennitetsopprykk i stillingen.

Dersom en kandidat har gjennomført residency i akutt- og intensivmedisin, men foreløpig ikke oppnådd diplomatstatus, og ingen diplomater søker, kan det bli aktuelt med midlertidig ansettelse for inntil tre år, jf. Universitets- og høgskolelovens § 6-5,1. ledd. Søknad om fast ansettelse med ny bedømmelse må skje innen utløpet av treårsperioden. Ansettelsen blir fast dersom søkeren da blir funnet kvalifisert.

Stillingen innplasseres i så fall i stillingskode 1009, Universitetslektor, lønnsramme 25 (ltr. 51 – 71) (NOK 458.900 – 658.300), avhengig av kvalifikasjoner. Ansiennitetsopprykk i stillingen.

Nærmere opplysninger ved:

I henhold til personopplysningsloven vil vi herved underrette deg om at rapporten fra sakkyndig komite vil bli sendt til alle søkere.

generell informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og eventuelle attester.

Søknadsfrist: 17.06.2021

Søker skal også vedlegge dokumentasjon av sin utdanningsfaglige kompetanse, kalt en pedagogisk mappe. Se NMBUs veileder for søkere og medlemmer i sakkyndig komite for dokumentasjon og vurdering av utdanningsfaglig kompetanse for stilling som førsteamanuensis

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i tre eksemplarer med ordinær post merket still.nr. 21/01749 til NMBU, Veterinærhøgskolen, postboks 5003, NO-1432 Ås, innen søknadsfristen.

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS