Ledig stilling ved NMBU

Universitetslektor i veterinærmedisinsk anatomi

Søknadsfrist: 17.04.2020

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner.Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.


NMBU har 1700 ansatte og 5200 studenter og er organisert i sju


fakulteter. NMBU har i dag campus på Ås og i Oslo, men vil når det nye veterinærbygget snart er ferdigstilt bli samlokalisert på Ås.


Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Veterinærhøgskolen

NMBU Veterinærhøgskolen er landets eneste veterinærfaglige utdanningsinstitusjon og gir kompetanse innen veterinærmedisin og veterinær samfunnsmedisin. Fakultetet utdanner veterinærer, dyrepleiere og doktorander i Veterinærvitenskap og forsker på veterinærmedisin og relaterte biomedisinske fagområder. Vi har 500 studenter og er 430 ansatte.


NMBU Veterinærhøgskolen er i dag lokalisert på Campus Adamstuen i Oslo. August 2020 flytter vi inn i nye flotte lokaler på Campus Ås.

Om stillingen

Ved Institutt for prekliniske fag og patologi ved Veterinærhøgskolen er det ledig en 100% fast stilling som universitetslektor innen veterinærmedisinsk anatomi. Den som ansettes skal primært undervise veterinærstudenter og dyrepleierstudenter i veterinærmedisinsk anatomi inkludert fiskeanatomi.

Institutt for prekliniske fag og patologi er et av fire institutter ved Veterinærhøgskolen, NMBUs største fakultet. Det er ca 85 tilsatte ved instituttet, derav 27 faste vitenskapelige og 28 midlertidig vitenskapelig ansatte. Instituttets hovedoppgaver er forskningsbasert undervisning av veterinær- og dyrepleierstudenter, veiledning av ph.d.-studenter, samt forskning på høyt internasjonalt nivå innen de veterinærmedisinske basalfag. Stillingen er faglig og administrativt underlagt faggruppeleder for Faggruppe anatomi.

Arbeidsoppgaver

  • Kandidaten vil få ansvar for gjennomføringen av disseksjonskursene i hestehode, hesteben og drøvtyggeranatomi for veterinærstudenter.
  • Videre vil kandidaten få ansvar for undervisningen i fisk, gastrointestinaltraktus og sirkulasjonssystemet både for veterinærstudenter og dyrepleierstudenter. Herunder ligger egne disseksjonskurs og histologikurs.
  • Oppdrettslaks er i økonomisk sammenheng det viktigste produksjonsdyr i Norge. Det forventes at kandidaten tar et særlig ansvar for den videre utviklingen av fiskeundervisningen i samarbeid med aktuelle undervisnings- og forskningsmiljø.
  • Faggruppe for anatomi har lagt mye arbeid ned i å etablere in situ hybridiseringsteknikker til bruk i forskning, og den som ansettes vil også få oppgaver tilknyttet denne aktiviteten. Det er ikke anledning til å drive egen forskning i stillingen, men den som ansettes skal assistere pågående aktiviteter etter nærmere avtale med faggruppeleder. Denne aktiviteten er særlig knyttet opp mot Faggruppe for virologi og Faggruppe for immunologi ved NMBU Veterinærhøgskolen og fagmiljøer ved NMBU tilknyttet ernæring med hovedvekt på laksens immunsystem.

Kvalifikasjonskrav for stillingen

Det kreves:

  • Veterinærmedisinsk utdannelse med norsk autorisasjon.
  • Gode språkkunnskaper i norsk og engelsk, muntlig og skriftlig. Undervisningen ved faggruppen foregår på norsk.
  • Erfaring med undervisning, fortrinnsvis innen anatomi, og kompetanse til å kunne gjennomføre den undervisningen som tillegges stillingen.
  • Erfaring med forskning i skjæringspunktene anatomi/virologi og/eller anatomi/ernæringsrelatert forskning på oppdrettslaks.
  • God kunnskap om molekylærbiologi og virologi.
  • Tidligere forsknings-, publiserings- og formidlingserfaring. Det forventes at søkeren har deltatt i artikkelproduksjon innen fagområdet anatomi og kan demonstrere at vedkommende er faglig oppdatert og godt orientert om utviklingen innen fagområdet.
  • Pedagogisk kompetanse (dvs. gjennomført kurs i universitets- og høyskolepedagogikk), eller at man tilegner seg det i løpet av de neste 2 år.

Det er ønskelig med:

  • Erfaring fra morfologisk laboratoriearbeid, fortrinnsvis innen in situ hybridiseringsteknikker.
  • Gode datakunnskaper – spesielt billedbehandling.
  • Gode kunnskaper om morfologiske teknikker med vekt på mikroskopiske analyser.
  • Gode forskningsformidlingsegenskaper også ut mot samfunnet.

Personlige egenskaper

Du må ha:

  • Stor motivasjon og engasjement for undervisning.
  • Gode og dokumenterbare samarbeidsegenskaper internt og eksternt, herunder med aktuelle forskningsmiljø.
  • Gode kommunikasjons- og formidlingsevner.

I ansettelsen vil det bli lagt vekt på personlig egnethet for stillingen.

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad kunne legge fram en pedagogisk mappe med dokumentasjon av sine pedagogiske kvalifikasjoner. For utfyllende informasjon om pedagogisk mappe, ta kontakt med personalrådgiver Gerd S. Hansen; tlf 67230265, e-mail: gerdhan@nmbu.no

Lønnsvilkår og informasjon

Stillingen innplasseres i stillingskode 1009 Universitetslektor, lønnsramme 25 (ltr. 51-71) (NOK 456.400-655.400), avhengig av kvalifikasjoner. Ansiennitetsopprykk i stillingen.

Generell informasjon til søkere

Nærmere opplysninger ved:

  • Instituttleder, Institutt for prekliniske fag og patologi (PREPAT), professor, dr.scient. Finn-Arne Weltzien, tlf. 950 96 015, e-post: finn-arne.weltzien@nmbu.no eller
  • Faggruppeleder for Faggruppe anatomi, professor, dr.med.vet. Erling Olaf Koppang tlf. 913 24 145, e-post: erling.o.koppang@nmbu.no

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og eventuelle attester.

Søknadsfrist: 17.04.2020

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS