Ledig stilling ved NMBU

Førstelektor / universitetslektor innen smådyrsykdommer - indremedisin

Søknadsfrist: 20.04.2020

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner.


Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.


NMBU har 1700 ansatte og 5200 studenter og er organisert i sju fakulteter. NMBU har campus i Ås og i Oslo. Høsten 2020 er vi samlokalisert på Ås. Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Veterinærhøgskolen

NMBU Veterinærhøgskolen er landets eneste veterinærfaglige utdanningsinstitusjon og gir kompetanse innen veterinærmedisin og veterinær samfunnsmedisin. Fakultetet utdanner veterinærer, dyrepleiere og doktorander i Veterinærvitenskap og forsker på veterinærmedisin og relaterte biomedisinske fagområder. Vi har 500 studenter og er 430 ansatte.


NMBU Veterinærhøgskolen er i dag lokalisert på Campus Adamstuen i Oslo. August 2020 flytter vi inn i nye flotte lokaler på Campus Ås.

Om stillingen

Ved Institutt for sports- og familiedyrmedisin, Seksjon for smådyrsykdommer, er det ledig en fast 100% stilling som førstelektor. Stillingen er tilknyttet indremedisinsk enhet på smådyrsykehuset.Som førstelektor vil kandidaten være medansvarlig for klinisk undervisning, veiledning av veterinærer i opplæringsstilling, samt delta i daglig klinikkaktivitet. Ved indremedisinsk enhet utføres utredninger innenfor alle områder av faget, og som henvisningsklinikk mottar vi mange interessante og utfordrende kasus. På det nye dyresykehuset på Ås vil vi også ha topp moderne og avansert utstyr og lokaler tilgjengelig. Dette bidrar

til optimal behandling av pasientene, samt utvikling av egen kompetanse og utdanning av spesialister. Man er en del av et stort fagmiljø, og indremedisinsk enhet samarbeider tett med andre fagpersoner innenfor radiologi, akuttmedisin, nevrologi, kirurgi, anestesi, og klinisk patologi.Det vil være noe tid til forskning og annet ikke-klinisk arbeid, men hovedvekten i stillingen ligger i klinikk og klinisk undervisning. Vi ønsker en kandidat som har god motivasjon for slikt arbeid. Det er også ønskelig at kandidaten bidrar til å optimalisere forholdene for studentenes læring i klinikken.

Arbeidsoppgaver

  • Klinisk arbeid ved indremedisinsk enhet
  • Klinisk studentundervisning og veiledning av kolleger

Kvalifikasjonskrav for stillingen

Det kreves:

  • Veterinærmedisinsk utdanning med norsk autorisasjon
  • Dokumenterbar bred klinisk kompetanse innen indremedisin smådyr på høyt nivå
  • Pedagogisk kompetanse (dvs. gjennomført kurs i universitets- og høyskolepedagogikk), eller at man tilegner seg det i løpet av de neste 2 år

Det er ønskelig med:

  • Internasjonal spesialistgrad i indremedisin (DACVIM eller DECVIM-CA) eller gjennomført recidency
  • Noe forskningserfaring
  • Undervisningserfaring på universitetsnivå
  • Godt skandinavisk muntlig og skriftlig språk.
  • Gode engelskkunnskaper
  • Interesse for kardiologi

Personlige egenskaper/egnethet

Det kreves:

  • Motivasjon for klinisk arbeid
  • Motivasjon for undervisning
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • Evne til å arbeide selvstendig

Det er ønskelig med:

  • En positiv og løsningsorientert innstilling

Alle søkere til undervisnings- og forskerstillinger skal i sin søknad kunne legge fram en pedagogisk mappe med dokumentasjon av sine pedagogiske kvalifikasjoner. For utfyllende informasjon om pedagogisk mappe, ta kontakt med personalrådgiver Gerd S. Hansen; tlf 67230265, e-mail: gerdhan@nmbu.no

Lønnsvilkår og informasjon

Stillingen innplasseres i stillingskode 1198 Førstelektor, lønnsramme 24 (ltr. 61-77) (NOK 542.400-741.300), avhengig av kvalifikasjoner. Ansiennitetsopprykk i stillingen.

Dersom ingen søkere blir bedømt til å ha førstelektorkompetanse kan stillingen gjøres om til en 3-årig stilling som universitetslektor. Det vil da være mulighet til å søke om fast ansettelse i løpet av denne 3-års perioden dersom det oppnåes førstelektorkompetanse.

Stillingen innplasseres i stillingskode 1009 Universitetslektor, lønnsramme 25 (ltr. 51-71) (NOK 456.400 – 655.400).

Nærmere opplysninger fås ved:

Generell informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og eventuelle attester.

Søknadsfrist: 20.04.2020

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i treeksemplarer med ordinær post merket still.nr. (20/01288) til NMBU, Veterinærhøgskolen, postboks 5003, NO-1432 Ås, innen 20.04.2020.

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS