Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Instituttnestleder (Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving)

Søknadsfrist: 19.05.2019

Ved Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving er det ledig midlertidig stilling som Instituttnestleder

Om stillingen

Universitetet i Sørøst-Norge

Vårt mål som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet for øvrig. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler; utdanning og forskning.


Vi har tett dialog med offentlig sektor og næringslivet, både på nye og allerede etablerte arenaer, slik at vi forstår hvilke behov som oppstår og hvilke utfordringer vi må løse. Og det er derfor våre studier er moderne, oppdaterte og fremtidsrettede. Våre studenter har tett kontakt med arbeidslivet gjennom alle våre studier, og er godt rustet til å gå ut i yrkeslivet når utdanningen er over. USN sine ansatte utdanner arbeidstakerne Norge søker.


USN er Norges fjerde største universitet med over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte. Rektor er Petter Aasen. USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forsking og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. USN er lokalisert i Horten, Drammen, Porsgrunn, Ringerike, Kongsberg, Bø og Rauland. Vi tilbyr bachelorutdanninger, masterutdanninger og doktorgradsprogrammer, samt etter- og videreutdanninger.


Høgskolen i Sørøst-Norge ble etablert 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høgskolen skulle bli et universitet.

Ved Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap, Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving er det ledig 100% midlertidig stilling som instituttnestleder for en periode på fire år.

Nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted er campus Vestfold, men det vil være koordinerings- og ansvarsoppgaver på alle instituttets studiesteder, herunder ukentlig tilstedeværelse på campus Notodden.

Instituttet for friluftsliv, idrett og kroppsøving har ca. 80 ansatte og 850 studenter. Instituttet er organisert i de fire faggruppene idrett, kroppsøving, friluftsliv og mat og helse. Videre har instituttet studenter og personale på fem campus: Bø, Notodden, Drammen, Porsgrunn og Vestfold.

Instituttet er i pågående samordnings- og endringsprosess etter fusjonen av USN, og det er helt avgjørende at den som søker stillingen ser muligheter for å jobbe innen et fagmiljø i endring og utvikling. Instituttet har fokus på nyskaping, samordning og arbeidsdeling. Både innad i instituttets virkeområder og utover mot omgivelsene, herunder næringslivet, offentlig sektor og frivillig sektor.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Stillingens ansvars- og arbeidsoppgaver vil være:

  • Faglig ledelse. Instituttnestleder skal bidra til styring og administrasjon av alle studieprogrammene som tilhører instituttet i samarbeid med faggruppe/forskningsgruppe ledere for programmenes fagområder.
  • Faglig ansvar for samordning mastergradsstudiene ved instituttet sammen med programkoordinatorer for de forskjellige mastergradsstudiene (Master i kroppsøving, idrett og friluftsliv, 5-årig GLU og den kommende 5-årig faglærer i kroppsøving og idrettsfag).
  • Koordinering av studieprogrammene ved instituttet i samarbeid med instituttleder, faggruppeledere og fakultetsadministrasjon. Utvikling av studieprogrammene i tråd med universitetets vedtatte kvalitetsdimensjoner, med spesielt fokus på faglig innhold, profil og relevans.
  • Personalansvar.
  • Å bidra aktivt i forsknings- og utviklingsarbeid, samt medvirke til vekst og utvikling av den eksternt finansierte virksomheten ved USN.
  • Stedfortreder for instituttleder.

Det forventes at den som ansettes arbeider for at studieprogrammene har riktig kompetanse og bidrar til god sammenheng mellom programmenes totale læringsutbytte, innhold, læringsaktiviteter og vurderingsformer. Videre forventes det at den som ansettes bidrar til at undervisningen er forskningsbasert og holder en faglig internasjonal profil, samt til utvikling av et godt arbeids- og læringsmiljø.

Instituttnestleder deltar i relevante ledermøter og fagfora på fakultet og institutt.

Instituttnestleder kan delegeres økonomiansvar.

Kvalifikasjoner

  • Førstekompetanse innen ett av instituttets fagområder. I visse tilfeller kan manglende førstekompetanse kompenseres med solid ledererfaring.
  • Dokumentert erfaring fra ledelse i høyere utdanning eller tilsvarende.
  • Dokumentert faglig og forskningsmessig erfaring.
  • Erfaring med/vilje til å anvende ulike administrative systemer

Den som ansettes forventes å jobbe tett sammen instituttleder og vil inngå i instituttets ledelse som utover denne består av instituttleder og faggruppeledere for de respektive faggruppene ved instituttet samt fire programkoordinatorer.

Den som tilsettes må kunne kommunisere flytende muntlig og skriftlig på norsk eller et annet skandinavisk språk, samt beherske engelsk.

Personlige egenskaper

  • Motiverende og inkluderende lederstil, preget av gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
  • Engasjement og entusiasme for stillingen
  • Gode relasjonsegenskaper, herunder evne til å bygge nettverk og skape tillit internt og eksternt
  • En strukturert tilnærming til arbeidet
  • Evne til å arbeide selvstendig og i team
  • Evne til prioritering og orden i perioder hvor det er stort arbeidspress

Vi tilbyr

  • En krevende, men spennende jobb
  • Faglig miljø i utvikling og gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • Godt sosialt miljø
  • Mulighet for trening i arbeidstiden
  • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse

Arbeidsbetingelser

  • Lønn etter avtale, avhengig av erfaring og kvalifikasjoner (Stillingskode 1475 (instituttnestleder): kr. 631 700 – 802 600 per år)
  • Fra lønn går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse
  • Stillingen regnes som særlig uavhengig og har som hovedregel ikke rett til overtidsgodtgjøring, jfr. HTA § 13 (4)
  • Universitetet i Sørøst-Norge er i stadig endring og det må påregnes interne og eksterne organisasjonsendringer som kan berøre ansvar og oppgaver
  • Varighet på fire år fra tiltredelsesdato

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for teknisk-administrative stillinger ved Universitet i Sørøst-Norge. Etter søknadsfristens utløp blir innkomne søknader gjennomgått og aktuelle kandidater blir invitert til intervju. Ved behov gjennomføres annengangsintervju.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker vi at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Instituttleder Annette Bischoff, tlf: 35 95 27 87 / 971 77 203

For spørsmål om søknadsprosessen:

Slik søker du

Universitet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken «Søk stillingen».

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • Attesterte kopier av vitnemål og attester fra høgskole/universitet
  • Liste med vedlegg som dokumenterer ledererfaring
  • Kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden!

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS