Stilling:

Viserektor for ekstern samhandling

Søknadsfrist: 08.03.2020

Har ledig åremålsstilling som Viserektor for ekstern samhandling

Om stillingen

Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 18 000 studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte ulike campuser.

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1900 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus.


Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Universitetet er et samfunnsengasjert og arbeidslivsintegrert universitet. Der de klassiske universitetene fokuserer på grunnforskning og disiplinbaserte utdanninger, fokuserer USN på praksisnær, profesjonsorientert og anvendt forskning og utdanning. Studentene skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. De skal lære å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring. Universitetet skal møte de store samfunnsutfordringene med kunnskap og kompetanse som bidrar til praktiske løsninger, strukturelle endringer og nye tenkemåter. En tydelig dedikasjon til FNs bærekraftmål skal prege faglige aktiviteter. Universitet samarbeider tett med samfunns- og arbeidslivet for å realisere denne profilen.

Mer informasjon om virksomheten finner du på www.usn.no.

Ved universitetet skal det fra 1.8.2020 ansettes tre viserektorer; en viserektor med ansvar for universitetets forskningsvirksomhet, en viserektor med ansvar for utdanning og en viserektor med ansvar for ekstern samhandling. USN søker erfarne og strategiske ledere som har høye ambisjoner og et sterkt engasjement på universitetets vegne, og kan bidra til å videreutvikle og realisere våre strategier.

Rektor er daglig leder for institusjonens faglige og administrative virksomhet i samsvar med de rammer og pålegg som styret fastsetter. Viserektor skal støtte og avlaste rektor med både faglige og administrative lederoppgaver. En av viserektorene vil tillegges oppgaven som rektors stedfortreder (prorektor).

Myndighet tillagt stillingene er delegert fra rektor. Viserektorene rapporterer til rektor og inngår i universitetets ledergruppe.

Vi søker viserektor for ekstern samhandling som har relevant høyere utdanning og kompetanse, fortrinnsvis på førstestillingsnivå. Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene, kan kompensere for kravet om formell førstestillingskompetanse. Det vil da bli lagt vekt på dokumenterte resultater fra lederstilling på tilsvarende nivå og ansvarsområde.

Regional forankring er et bærende element i USN, og viserektor er tillagt et strategisk ansvar på området. Viserektor skal være et felles faglig kontaktpunkt for samhandlingen mellom USN og regionen, som i dag utgjør Vestfold og Telemark og deler av Viken (tidligere Buskerud fylke). Viserektor skal være en tydelig inngangsport til USN for samfunnsaktører i regionen og representere bredden i USNs profil og kompetanse. Viserektor har ansvar for å bidra til å videreutvikle eksternt samarbeid, styrke universitetets posisjon i regionen, synliggjøre USN som en vesentlig kunnskaps- og kompetanseaktør og bidra til at universitetet er en attraktiv samarbeidspartner for privat næringsliv og offentlige virksomheter.

Stillingen kan bli tillagt funksjonen som rektors stedfortreder (prorektor).

Viserektor ansettes på åremål for fire år fra 1.august 2020. Hovedarbeidssted etter nærmere avtale.

Det søkes etter en toppleder som

  • tar en pådriverrolle og har et sterkt ønske om å videreutvikle universitetet som regional, nasjonal og internasjonal kunnskapsaktør, med et særlig fokus på USN som regional samfunnsaktør og videreutvikle samhandlingen med ulike aktører i omgivelsene,
  • legger til rette for forskningsbasert innovasjon og entreprenørskap gjennom internt og eksternt samarbeid,
  • legger til rette for hensiktsmessige samarbeidsformer med statlige virksomheter, kommuner, fylkeskommuner, næringsliv og andre relevante samarbeidspartnere i regionen,
  • har solid og relevant toppledererfaring fra større kunnskapsorganisasjoner i akademia, næringsliv eller andre deler av offentlig sektor og god forståelse for institusjonens oppdrag og dens samfunnsmessige kontekst,
  • har gode kommunikasjons- og relasjonsferdigheter, erfaring med å bygge relasjoner og vil bidra til god intern og ekstern strategisk samhandling,
  • kan representere USN på nasjonale og internasjonale politiske arenaer innenfor stillingens ansvarsområde og har et nasjonalt og internasjonal nettverk innenfor høyere utdanning,
  • har gode kommunikasjons- og relasjonsferdigheter og erfaring med å bygge relasjoner til ulike aktører regionalt, nasjonalt og internasjonalt,
  • forbereder saker til styret eller rektor innenfor aktuelle saksområdene,
  • behersker norsk som daglig arbeidsspråk og har solide språklige ferdigheter i engelsk.

Lønn og vilkår

Stilling som viserektor (stillingskode 1004) lønnes i lønnstrinn 88-95, som utgjør kr. 1 014 900 -1 175 600 i året. Fra lønnen trekkes 2% lovbestemt innskudd i Statens pensjonskasse, som innebærer pensjonssparing og risikoforsikring, les mer på www.spk.no I særskilte tilfeller kan annen lønnsinnplassering vurderes.

Stillingen har en åremålsperiode på fire år, med mulighet til søke forlengelse etter offentlig utlysning.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er styret for Universitetet i Sørøst-Norge.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn. Vi oppfordrer derfor alle kandidater som er kvalifiserte til å søke uten hensyn til alder, funksjonsnedsettelse, nasjonal- eller etnisk bakgrunn. Kvinner oppfordres spesielt til å søke.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Vi gjør oppmerksom på at det gis åpning for å ta imot søkere også etter at søknadsfristen er utløpt.

Kontaktinformasjon

For nærmere opplysninger om stillingen kan rektor Petter Aasen, tlf. +47 99 52 90 24 / +47 31 00 89 82 eller Amrop Delphi v/ Partner Liv S Bøe, tlf. +47 23 33 27 70 kontaktes.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på lenken ”Søk stillingen”.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS