Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Prosjektleder Senter for samisk helseforskning ved Institutt for samfunnsmedisin

Søknadsfrist: 12.06.2019

Vil du jobbe ved verdens nordligste universitet?

Om stillingen

Vi søker deg som ønsker å arbeide ved UiT Norges arktiske universitet!

UiT Norges arktiske universitet

Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.


Les mer om oss på uit.no/helsefak

Ved Institutt for samfunnsmedisin er det ledig 100 % stilling som prosjektleder for trinn 1 av SAMINOR 3 ved Senter for samisk helseforskning. Tilsettingsperioden vil være for fire år med mulighet for forlengelse.

Senter for samisk helseforskning (SSHF) er en egen enhet tilknyttet Institutt for Samfunnsmedisin ved Det helsevitenskapelige fakultet. Senteret ble etablert i 2001 og jobber kontinuerlig med å bygge opp selvstendige forskningsoppgaver og forskningsrekruttering. SSHF er hovedsakelig finansiert av Helse- og omsorgsdepartementet, men har også forskningsprosjekter finansiert av blant annet Sametinget, Norges forskningsråd, Helse Nord og Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD).Senteret har sine hovedkontorer i Tromsø og Skånland, i tillegg til kontorplasser i Karasjok, Levanger og Oslo. Senterets ansatte møtes jevnlig for forskningsfaglig og senteradministrativ utveksling. Det er i dag knyttet åtte vitenskapelige stillinger i ulike stillingsprosenter og én administrativ stilling til senterets virksomhet. Senteret driver nettverksbygging rettet mot samiske, norske og internasjonale fag- og kompetansemiljøer som driver med FoU-virksomhet knyttet til urfolksrelatert helse- og levekårstematikk. I tillegg til forskning jobber SSHF med formidling, informasjon og rådgivning mot kommunale, fylkeskommunale og statlig virksomheter.

SAMINOR-undersøkelsen

Senterets store satsing er Helse- og levekårsundersøkelse i samiske og norske bosetningsområder – SAMINOR-undersøkelsen, som har vært gjennomført i 2003- 2004 (SAMINOR 1) og i 2012 – 2014 (SAMINOR 2). Se www.saminor.no for mer informasjon.

Ettersom det er behov for å følge folkehelseprofilen over tid, planlegges nå en ny SAMINOR-undersøkelse – SAMINOR 3. Samtidig er det viktig å øke antall inkluderte kommuner, i alle de fire nordligste fylkene. SAMINOR 3 har en tydelig formidlingsprofil og arbeidet i tredje runde av SAMINOR vil ha tette dialoger med kommuner, fylker, helseforetak og befolkningen i de kommuner studien besøker.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved:

Søknad, CV og vedlegg sendes elektronisk via skjema på denne siden, "Søk stillingen".

Legg ved vitnemål og attester.

Arbeidsoppgaver tillagt stillingen

Stillingsinnehaver vil bli prosjektleder for Trinn 1 av SAMINOR 3, med ansvaret for

  • gjennomføringen av fokusgruppeintervjuer
  • bearbeiding og analyser av intervjuer
  • bidra til utforming av temaer til spørreskjemaene i trinn 2 og 3 basert på fokusgruppeintervjuene
  • planlegging av møter og seminarer og forarbeid mot Trinn 2 og 3 av SAMINOR 3

I tillegg skal stillingsinnehaver:

  • bidra med forskning og formidling innenfor satsningsområdene til SSHF
  • bidra med noe formidling og undervisning knyttet til samers rettigheter og status som urfolk med fokus på helse og helsetjenester.

Krav for ansettelse

For stillingen kreves helsefaglig mastergrad og erfaring med kvalitativ forskning og intervjuer ved forskning på urfolkshelse. Søker må ha gode ferdigheter i norsk eller annet skandinavisk språk samt god beherskelse av engelsk, både skriftlig og muntlig.Det vil bli lagt stor vekt på om søker har:- Erfaring med erfaring med formidling av forskningskunnskap til helseprofesjoner- Relevant klinisk praksis- Praksis/erfaring med FoU-arbeid rettet mot samisk- og flerkulturelle pasientgrupper- God kjennskap til SAMINOR-studien- Kunnskap i et av de samiske språk- Dokumentert kunnskap til samisk kultur og samfunnsforhold- Bred arbeidserfaring fra ulike nivåer i helsevesenet, inkludert arbeidserfaring fra samiske helseinstitusjoner

Personlige egenskaper vi søker:

Vi søker etter personer som er åpne, positive og fleksible med gode samarbeidsevner. Den rette kandidat arbeider strukturert, nøyaktig og selvstendig, og er god til å skape kontakt.

Personlig egnethet for stillingen vil vektlegges.

Vi tilbyr

  • Et arbeidsmiljø med stort fokus på medarbeiderskap og arbeidsglede
  • Gode muligheter for faglig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger, eks trening i arbeidstiden

Lønn etter statens regulativ kode 1113 prosjektleder. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Generelt

Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, herunder arbeidsstedets fysiske beskaffenhet, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid og lignende kan rettes til kontaktpersonene.

Ved Universitetet i Tromsø legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Universitetet er IA-virksomhet og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Personopplysninger som avgis i søknad og CV til stillinger behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger; personopplysningsloven. I henhold til offentlighetsloven § 25,2. ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil i forkant av eventuell offentliggjøring bli varslet.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS