Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Faglig leder for lektorutdanningen 8 - 13

Søknadsfrist: 14.06.2019

Vil du jobbe ved verdens nordligste universitet?

Om stillingen

Ved UiT Norges arktiske universitet er det ledig fast stilling som faglig leder for lektorutdanningen 8-13. Arbeidssted er UiT i Tromsø.

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Faglig leder har et særlig ansvar for å utvikle en helhetlig lektorutdanning for trinn 8-13 i henhold til nasjonale retningslinjer og rammeplaner, samt lokale studieplaner. Faglig leder har ansvaret for daglig oppfølging av utdanningen og for nødvendig kvalitetsutvikling av programmet. Som leder for lektorutdanningen rapporterer du til dekan ved HSL-fakultetet. Du vil også være leder av forvaltningsutvalget som er det overordnede styringsorgan for utdanningen. Stillingen innebærer tett kontakt med de ulike fagmiljø som bidrar i lektorutdanninga for trinn 8-13, og med universitetets eksterne samarbeidspartnere.

Mer om stillingen

Sentrale arbeidsoppgaver i stillingen som faglig leder for integrert lektorutdanning 8-13:

  • ansvar for daglig drift av studieprogrammene
  • ansvar for utvikling av programmene i tråd med nasjonale retningslinjer og rammeplaner
  • ansvar for styrking av den faglige kvaliteten i praksisopplæringen og kontakten mellom universitetet og praksisskolene
  • initiere utvikling av fagprofil og fagdidaktikk i utdanningen
  • initiere forskningsprosjekter mellom fagmiljø og skoler
  • ivareta arbeidet med kvalitetssikring og evaluering av programmene
  • lede forvaltningsutvalget for lektorutdanningen
  • samarbeide tett med berørte institutt og koordinere undervisning og praksis
  • ha kontakt med studentorganisasjonene
  • representere lektorutdanningen i nasjonale fora
  • ansvar for å etablere samarbeidsarenaer for de ulike institutt som er involvert i utdanningen

Det tas forbehold om at det kan bli endringer i stillingens innhold og oppgaver som følge av organisatoriske endringer, herunder endringer i styring og ledelse på lektorprogrammet for 8-13.

Kvalifikasjonskrav

Det kreves minimum førstestillingskompetanse. Dersom spesielle faglige og rekrutteringsmessige hensyn tilsier det, kan kravet om førstestillingskompetanse fravikes.

Det er en fordel om søkere har erfaring fra eller kjennskap til nivåene som lektorutdanningen utdanner til.

Ledererfaring vil bli tillagt vekt.

Vi søker etter en person med gode lederegenskaper. Stillingen vil kreve gode kommunikasjons- og samarbeidsevner, evne til selvstendig og analytisk arbeid. Det kreves god muntlig og skriftlig framstillingsevne på norsk. Søkere som behersker andre skandinaviske språk kan også være aktuelle. Den som tilsettes må også være målbevisst, resultatorientert og ha høy gjennomføringsevne. Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.

Vi tilbyr

  • Hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • God pensjonsordning i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger
  • Trening i arbeidstiden

Stilling som faglig leder lønnes etter statens regulativ kode 1473. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Slik søker du på stillingen

  • CV og søknadsbrev
  • Vitnemål og karakterutskrifter
  • Attester
  • Referanser

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Søknaden levers elektronisk gjennom Jobbnorge.

Andre opplysninger

Tilsettingen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for offentlige tjenestemenn, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne og nasjonal eller etnisk bakgrunn. UiT er IA-virksomhet, og legger derfor vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Kontaktinformasjon

Spørsmål om stillingen kan rettes til:

  • Fakultet for humaniora, samfunnsvitenskap og lærerutdanning. Kontaktperson dekan Sonni Olsen, sonni.olsen@uit.no, tlf. 77660401

Søknad, CV og vedlegg sendes elektronisk via skjema på denne siden, "Søk stillingen".

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS