Ledig stilling ved UNIS

Leder av Arktis sikkerhetssenter

Søknadsfrist: 02.09.2019

Om stillingen

UNIS har ledig stilling som professor, eller førsteamanuensis, som skal lede videre utvikling av Arktisk sikkerhetssenter ved UNIS. Arktisk sikkerhetssenter er et tverrfaglig forsknings- og undervisningssenter som benytter kompetanse fra ingeniør-, sosial- og naturvitenskap, for ulykkesforebygging og beredskapsplanlegging, RAMS-analyser (pålitelighet, tilgjengelighet, vedlikehold, sikkerhet) og andre sikkerhetsaspekter relatert til arktiske aktiviteter og operasjoner i det arktiske naturmiljøet.

UNIS

UNIS er verdens nordligste utdanningsinstitusjon, lokalisert i Longyearbyen. UNIS er godt utstyrt med teknisk og vitenskapelig utstyr og laboratorier og har infrastruktur for undervisning og forskning innen arktisk naturvitenskap og teknologi for sjø, land og atmosfæren. Fagavdelingene omfatter arktisk biologi, -geofysikk, -geologi, og -teknologi. Alle emnene gis på engelsk, og omlag halvparten av ansatte og studenter er fra utlandet. UNIS er et statlig aksjeselskap.

(www.unis.no/resources/arctic-safety-centre/)

Arktisk sikkerhetssenter er utviklet gjennom tre år og skal nå over i en driftsfase. Arktis opplever betydelige effekter av klimaendringer, og dette påvirker både naturmiljøet og lokalsamfunnene. Kombinasjonen av økende interesse for nærvær i Arktis og den økonomiske utviklingen i regionen forsterker behovet for økt kompetanse og erfaringsdeling om hvordan man skal utforme infrastruktur og utføre aktiviteter på en trygg og miljøvennlig måte i Arktis. For tiden har Arktisk sikkerhetssenter fire professorer II/førsteamanuenser II fra norske universiteter ansatt med ansvar for en emneportefølje med master / PhD-emner innen ulike aspekter av arktisk sikkerhet. Flere UNIS ansatte bidrar til utdanningen. Master/PhD-emnene avholdes for første gang høsten 2019.

Det tverrfaglige arktiske sikkerhetssenteret er organisert innen avdeling for Arktisk teknologi (AT) ved UNIS. Naturlige variasjoner i det arktiske miljøet, naturbelastninger, prosesser og materialers respons er tema i undervisningen og forskningen ved AT. I dette er sannsynlighets- og sikkerhetsspørsmål og håndtering av usikkerhet ved beslutningstaking sentrale elementer. AT har for tiden tre professorer og to doktorgradsstudenter, samt seks professorer i II-er stillinger. Undervisningen og forskningen ved avdelingen omfatter ismekanikk, offshore ingeniørvitenskap, naturlaster, konstruksjoner, geoteknikk, arktisk infrastruktur, miljøteknologi og toksikologi. Arktisk sikkerhetssenter har tverrfaglig fokus, og oppgavene gjennomføres i tett samarbeid med de tre andre fagavdelingene ved UNIS; Arktisk biologi, Arktisk geologi og Arktisk geofysikk, og UNIS’ logistikkavdeling.

Krav og oppgaver

Søkeren må ha dokumentert professorkompetanse eller doktorgrad (for førsteamanuensis) og ha en vitenskapelig profil som er relevant for økt forståelse og styrking av sikkerheten i Arktis. Vedkommende må dokumentere en klar forskningsbakgrunn innen sikkerhetsfaget, og dokumentere potensiale for forskning knyttet til feltsikkerhet, industriell sikkerhet, risikovurdering for naturmiljø, samt samfunnssikkerhet. Undervisning og kursansvar innen senterets områder inngår i arbeidsoppgavene, og dokumentert universitetspedagogisk erfaring og gode undervisningsevner er derfor nødvendig. Stillingen har det overordnede ansvaret for ledelse og utvikling av emnene sammen med de emneansvarlige og partnerne i sikkerhetssenteret. Stillingen har veiledningsansvar for studentprosjekter på alle nivåer og skal bidra til gjennomføring av også andre emner ved UNIS. Erfaring med tverrfaglige forskningsprosjekter og anvendt forskning vil bli vektlagt. Kandidaten må inneha gode samarbeidsevner, ha erfaring med ledelse av forskningsprosjekter og/eller studieprogrammer, og kunne arbeide på tvers av vitenskapelige faggrenser. Kommunikasjonsevner og personlige egenskaper vil bli vektlagt.

Kandidatens styrke og interesser bør være innenfor samfunnssikkerhet, RAMS-analyse (pålitelighet, tilgjengelighet, vedlikehold, sikkerhet), sikkerhetsledelse, beredskapsplanlegging og -gjennomføring og felt/operativ sikkerhet. Kandidaten forventes å jobbe aktivt for å skaffe forskningsmidler og samarbeide med næringslivet. Kunnskap og erfaring fra norsk universitetssektor, samt god kjennskap til norske reguleringer og praksiser innen sikkerhetsfeltet, er viktig.

UNIS tilbyr:

  • Betalt reise- og flyttekostnader for deg og din familie ved oppstart av stillingen. • Tilskudd til årlig feriereise i samsvar med gjeldende regelverk.
  • Medlemskap i Statens pensjonsfond
  • Tjenestebolig.
  • Mulighet for forskningsfri

Lønn blir fastsatt ut fra erfaring/ansiennitet. Ansatte ved UNIS mottar et årlig Svalbardtillegg, for tiden på kr. 34 560,-. Av lønnen trekkes 2 % til Statens pensjonsfond og 8,2 % i trygdeavgift. Inntektsskatten på Svalbard er 8 prosent.

  • og andre fordeler knyttet til stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Avdelingsleder Arktisk teknologi, Professor Arne Aalberg, telefon +47 79 02 33 52, e-post: arne.aalberg@unis.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS