LEDIG STILLING VED UNIS

Bibliotekleder (hovedbibliotekar)

Søknadsfrist: 16.11.2020

UNIS

UNIS er verdens nordligste utdanningsinstitusjon, lokalisert i Longyearbyen på Svalbard. UNIS har teknisk og vitenskapelig utstyr, laboratorier og infrastruktur egnet for undervisning og forskning innen arktisk naturvitenskap og teknologi for sjø, land og atmosfære. Fagavdelingene omfatter arktisk biologi, -geofysikk, -geologi, og -teknologi. All utdanning gis på engelsk, og omlag halvparten av ansatte og studenter er fra utlandet. UNIS er et statlig aksjeselskap. UNIS skal gjennom sin virksomhet bidra til samfunnsutviklingen i Longyearbyen og på Svalbard i tråd med de overordnede målene for norsk svalbardpolitikk.

Longyearbyen

Longyearbyen ligger på Svalbard, midt i en variert og vakker arktisk natur med gode muligheter for friluftsliv.


Longyearbyen er et moderne tettsted med ca. 2200 innbyggere og har et godt tjenestetilbud med bl.a. full barnehagedekning, svømme-/idrettshall og et variert forenings-, idretts- og kulturliv.

Om stillingen

Universitetssenteret på Svalbard AS (UNIS) har ledig en fast 100 % stilling som bibliotekleder.

UNIS søker etter en engasjert og omgjengelig bibliotekar med erfaring fra fagbibliotek, fortrinnsvis innenfor naturvitenskap. Du er positiv og utviklingsorientert, og liker å arbeide med mennesker, kommuniserer godt og trives med å arbeide i team og har evne til å skape gode relasjoner.

Stillingen gir mange og varierte arbeidsoppgaver, og krever evne til å jobbe strukturert og selvstendig. Den som ansettes vil delta i og ha ansvaret for den daglige driften av biblioteket. Bibliotekleder har fag- og budsjettansvar, samt koordineringsansvar for to kolleger.

Stillingen rapporterer til avdelingsleder for Studieavdelingen. Avdelingen består av bibliotek (2 ansatte), kommunikasjon (2 ansatte), studieadministrasjon (4 ansatte), samt en undervisningsrådgiver for bioCEED (senter for fremragende utdanning).

Arbeidsoppgaver

  • Ansvarlig for daglig drift og videre utvikling av biblioteket, herunder digitaliseringsprosesser
  • Fag- og budsjettansvar
  • Statistikk og rapportering
  • Delta i daglig drift med bibliotekoppgaver
  • Implementering og drift av MerÅpent-løsning

Andre oppgaver kan bli lagt til stillingen.

Kvalifikasjonskrav

  • Minimum bachelor i bibliotek- og informasjonsvitenskap eller tilsvarende
  • Erfaring fra tilsvarende arbeid innenfor universitets- og høyskolesektoren
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne i norsk og engelsk
  • God kompetanse innenfor Alma og Oria
  • Gode IT-kunnskaper

Personlige egenskaper

UNIS søker en medarbeider med ledererfaring fra bibliotek som er engasjert og positiv, utviklingsorientert, serviceinnstilt, løsningsorientert, fleksibel og omgjengelig. Du er vant til å arbeide selvstendig og strukturert, samtidig som du har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Personlig egnethet og motivasjon for stillingen blir tillagt stor vekt.

Vi tilbyr

UNIS tilbyr en utfordrende og variert jobb, i et spennende, trivelig og internasjonalt miljø. Som ansatt er man medlem i Statens Pensjonskasse, som tilbyr en av markedets beste ordninger for alderspensjon. Vi tilbyr også gode forsikringsordninger, betalt reise- og flyttekostnader ved oppstart i stillingen, tjenestebolig og tilskudd til feriereise etter gjeldende regelverk.

Tilsetting er i stillingskode 1077 Hovedbibliotekar i statens regulativ, innplassering og avlønning etter ansiennitet og kvalifikasjoner. I tillegg til lønnen ytes et Svalbardtillegg tilsvarende kr. 34 560,- pr. år. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens Pensjonskasse. Inntektsskatten på Svalbard er for tiden på 8 %. I tillegg trekkes folketrygdavgift på 8,2 %.

Spørsmål om stillingen

Nærmere opplysning om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Avdelingsleder for Studieavdelingen, Ane Hammervoll Bjørsvik (tlf: 79 02 64 46, aneb@unis.no)

Det er mulig å be om å få navnet/søknaden unntatt offentligheten iht. offentlighetsloven § 25. Ønsket må i tilfelle begrunnes. Vi gjør oppmerksom på at skulle ønsket ikke bli tatt til følge, vil søkeren bli kontaktet og få mulighet til å trekke søknaden.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS