Stilling:

Forskningsleder ved avdeling Gassteknologi

Søknadsfrist: 15.01.2019

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Energi AS leverer forskningsbaserte løsninger og tjenester som skaper verdier hos kundene, både nasjonalt og internasjonalt. SINTEF Energi AS er en del av konsernet SINTEF, som er et av Europas største uavhengige forskningskonsern. SINTEF er en uavhengig og ikke-kommersiell virksomhet.

Lyst til å jobbe i et internasjonalt ledende forskningsmiljø?

Vi er på jakt etter en forskningsleder til faglag Termodynamikk. Dette er ett av 4 faglag i avdelingen som samarbeider tett. Avdeling Gassteknologi ved SINTEF Energi utvikler og gjennomfører store prosjekter med utgangspunkt i bruk og håndtering av gass til energiformål.

Vi har en ledende rolle i flere EU-prosjekter innen hydrogen og CO2-håndtering (CCS). Vi leder blant annet NCCS, som er Norges forskningssenter for miljøvennlig energi (FME) innen CCS. Vi er også sentrale i FME HighEFF som er tilsvarende senter for energieffektivisering i industrien. Avdelingen er engasjert i flere av SINTEF Energi sine satsingsområder, deriblant CCS, Hydrogen, Energieffektivisering, Miljøvennlig transport og Offshore energisystem.

Kundeporteføljen består av nasjonale og internasjonale virksomheter fra små bedrifter til store globale selskaper. Vi har kontinuerlig kundedialog på forsker- og ledernivå for å sikre at vi forstår kundens behov og interesser. Slik sikrer vi forankring og et godt utgangspunkt når vi sammen med samarbeidspartnere i industrien og akademia utvikler prosjekter.

Viktige fag i prosjektene våre er prosessteknologi, strømningslære, og termodynamikk. Innenfor prosessteknologi har vi et sterkt miljø som jobber med simuleringer av komponenter og prosesser for CO2-fangst, industriell varmegjenvinning og hydrogenproduksjon, -transport og -lagring. Prosessintegrasjon, optimalisering og kostnadsestimering er også viktige fagfelt. Vi er opptatt av å utvikle prosesser som er mest mulig effektive og muliggjør ren og effektiv industri i fremtiden.

Faglag Termodynamikk har mye aktivitet i vårt nyrenoverte laboratorium der vi legger vekt på høy kvalitet og høy sikkerhet. Sentralt i vår strategi er samspillet mellom laboratorieforsøk og matematiske modeller. Det betyr at vi utvikler og bygger avansert utstyr i laboratoriet som benyttes til å fremskaffe data av høy kvalitet. Eksperimentelle data er nødvendig for å utvikle og forstå matematiske modeller, samt for validering av prosesser og komponenter. Noen eksempler på hva vi gjør i laboratoriet:

• eksperimenter for å kartlegge faselikevekt i CO2-blandinger

• trykkavlastning av CO2-systemer

• testing av nye konsepter for varmevekslere og kondensering av CO2-dråper på nano-strukturerte overflater

Vi utvikler og bruker matematiske modeller. Disse beskriver detaljert termodynamikk, strømning og faseovergang i varmevekslere og andre komponenter og de kan også brukes i prosess-simuleringer. Vi utvikler og bruker også kjedeanalyser, for eksempel rettet mot hydrogen- og CCS-kjeder. Vi søker deg som har relevant bakgrunn og som har evner og lyst til å jobbe som forskningsleder for faglag Termodynamikk. Stillingen er en kombinert leder- og forskerstilling som gir deg et stort rom for egen utvikling. Forskningsgruppen består i dag av 10 forskere.

Du er en faglig dyktig medarbeider med initiativ, faglige ambisjoner og interesse for ledelse. Du har kompetanse på ett eller flere av våre forskningsområder, og ønsker å være med på å utvikle fremtidens løsninger.

Vi ser etter deg som har universitetsutdannelse på Master- eller PhD-nivå innen relevant fagområde og som har relevant erfaring fra forskningsmiljø eller næringsliv. Prosjektledererfaring og kundenettverk innen bransjen er en fordel. Du er kundeorientert og ser forretningsmuligheter sammen med våre samarbeidspartnere og dine kollegaer.

Du vil bli en del av et sterkt fagmiljø med stor frihet til og ansvar for å utforme din egen og gruppens hverdag. Forskningsleder inngår i avdelingens ledergruppe som koordinerer avdelingens samlede aktivitet. Du vil ha en sentral rolle i utvikling av avdelingens strategi og faglagets handlingsplaner. Som forskningsleder følger du opp faglagets prosjektutvikling og ressursallokering, samtidig som du jobber med kontinuerlig utvikling av dine medarbeidere.

Som forskningsleder vil du jobbe tett med forskningssjef, andre forskningsledere i avdelingen og i resten av SINTEF Energi. Du vil også bidra til samarbeid på tvers av SINTEF og med NTNU.

Som andre forskere i avdelingen har du mulighet til å utvikle dine ferdigheter på mange områder. Lagarbeid er viktig siden prosjektene vanligvis krever innsats fra flere spesialister. I tillegg til faglig utvikling og publisering omfatter forskerarbeidet prosjektledelse, prosjektutvikling og formidling samt nettverksbygging i industri og akademia i Norge og internasjonalt.

Vi er samlokalisert med NTNU, og har tett samarbeid med NTNU i mange av prosjektene våre og i laboratoriene.

Vi tilbyr:

• Gode utviklingsmuligheter

• Godt arbeidsmiljø

• Lønn etter avtale

• Gunstige pensjons- og forsikringsordninger

• Fleksibel arbeidstid

Kandidater vurderes fortløpende og vi oppfordrer til å søke tidlig. SINTEF Energi ønsker en jevnere fordeling mellom kjønnene og oppfordrer kvinner til å søke.

Web: www.sintef.no

Kontakt: Mona J. Mølnvik (Forskningssjef)

Telefon: 930 08 868

E-post: mona.j.molnvik@sintef.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS