Ledig stilling ved SINTEF

Forskningsleder til avdeling Termisk Energi

Søknadsfrist: 03.11.2019

Avdeling Termisk energi ved SINTEF Energi utvikler og gjennomfører prosjekter med utgangspunkt i utnyttelse av termisk energi - fra industriell overskuddsvarme til biomasse og gass, inkludert energilagring.

Vi har hatt en kraftig vekst de seneste årene og har nå en ledende rolle i flere internasjonale prosjekter innen Energieffektivisering i industrien, Bioenergi og CO2 fangst, transport og lagring (CCS). Vi leder blant annet HighEFF, som er verdens største forskningssenter innen Energieffektivisering (Forskningssenter for Miljøvennlig Energi (FME)) og vi deltar i tilsvarende senter på Bioenergi og CCS.

SINTEF

SINTEF Energy Research delivers research-based systems and services that generate value for our clients, both in Norway and worldwide. SINTEF Energy Research is part of the SINTEF Group, which is one of Europe's largest independent research centres. SINTEF is an independent and non-commercial organisation.

SINTEF Energi AS leverer forskningsbaserte løsninger og tjenester som skaper verdier hos kundene, både nasjonalt og internasjonalt. SINTEF Energi AS er en del av konsernet SINTEF. SINTEF er en uavhengig og allmennyttig forskningsstiftelse hvor ingen eiere kan ta ut utbytte. Økonomiske overskudd investeres i vitenskapelig utstyr og kompetanse.

Sentralt i vår strategi er samspillet mellom laboratorieforsøk og matematiske modeller innen varmeteknikk. Det betyr at vi utvikler og bygger avansert utstyr i laboratoriet. Dette benyttes til å fremskaffe data av høy kvalitet. Eksperimentelle data er nødvendig for å utvikle og forstå matematiske modeller, samt for validering av prosesser og komponenter.

I SINTEF har du mulighet til å utvikle dine ferdigheter på mange områder, både i retning av faglig ekspertise, prosjektledelse og linjeledelse. Som forskningsleder vil du bli leder for et faglag i avdelingen der du er ansvarlig for; oppfølging av dine kollegers utvikling, koordinering av faglige aktiviteter og strategisk utvikling av faglaget. Du vil jobbe i et team med andre forskningsledere i avdelingen og forskningssjef. Stillingen rapporterer til forskningssjef.

Erfaring fra prosjektarbeid, -ledelse og -utvikling i næringslivet vil kunne bidra til å påvirke den stillingen du eventuelt trer inn i.

Vi er samlokalisert med NTNU, og har tett samarbeid med NTNU i mange av prosjektene våre og i laboratoriene.

Vi søker nysgjerrige personer med relevant bakgrunn på mastergrads- eller ph.d.-nivå, og som har evner og lyst til å jobbe innen våre fagområder. Industrierfaring vil være en styrke.

Vi tilbyr:

  • Gode utviklingsmuligheter
  • Godt arbeidsmiljø
  • Lønn etter avtale
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

Hjemmeside: www.sintef.no

Powered by Labrador CMS